Όλα έτοιμα για την παράσταση “Αχ Έρωτα!” – Έφτασε ο θίασος στην Καστοριά

Όλα έτοιμα για την σημερινή παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Αχ Έρωτα». Τα σκηνικά έχουν στηθεί και οι ηθοποιοί αφού περιηγήθηκαν στην Καστοριά, ήπιαν τον καφέ τους στην όμορφη πλατεία του Ντολτσό, ανηφόρισαν στο θέατρο βουνού και μας περιμένουν να ζήσουμε παρέα τους μια όμορφη βραδιά.


Μία παράσταση- σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος»«Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού».

«Αχ Έρωτα…!». Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο! Ένα σεργιάνι στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, που άλλοτε τα φωτίζει ο ήλιος και άλλοτε τα σκοτεινιάζει ο θάνατος. Αλλά πάντα έρχεται το τραγούδι. Παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό. Όπως ο Έρωτας. Γι’ αυτό και στην παράστασή μας ακούγονται τραγούδια των μεγάλων ελλήνων συνθετών, Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λεοντή και Γλέζου, πάνω στην ποίηση του Λόρκα.

«Αχ Έρωτα…!» μία παράσταση – σύνθεση όλων των τεχνών με οδηγό ένα συγγραφέα που σε όλες τις τέχνες εντρυφούσε, για να τραγουδήσει τον Έρωτα και τον Άνθρωπο, όπως τον πλησίασε, τον παρατήρησε και τον αγάπης.

Σήμερα [29/7] 9:15μ.μ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ στο Θέατρο Βουνού