Ένα γαμήλιο γλέντι έγινε εστία κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για τον γαμπρό και  καλεσμένους – Εννέα νοσηλεύονται – Εντατικοί  έλεγχοι για την ιχνηλάτιση των επαφών των ανθρώπων που νόσησαν – Αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ σε άλλους οκτώ που είχαν ύποπτα συμπτωματα  – Αναζητούνται για να ελεγχθούν όλοι οι καλεσμένοι στο γάμο

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από γλέντι γάμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως ανέφεραν πηγές της voria, το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, 12 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

Όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, από τους οποίους βγήκαν θετικοί οι δέκα. Όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Παναγιώτης Τουχτίδης σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα στα τεστ άλλων οκτώ ατόμων από τον ίδιο γάμο. Μάλιστα, όπως είπε ο κ.Τουχτίδης οι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ασθενών περιλαμβάνεται και ο γαμπρός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Γιατρός στο Παπαγεωργίου περιγράφει μάλιστα  το περιστατικό, έτσι όπως το βίωσε στην εφημερία, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ανάμεσα στους νοσούντες από κορονοϊό είναι και ο γαμπρός, 35 ετών καθώς και δύο καλεσμένοι του γάμου.

voria – parallaximag