10 πράγματα που θα έκανες με τα λεφτά των τσιγάρων

Τα βάλαμε κάτω με χαρτί και με μολύβι, και καταλήξαμε σε 10 υπέροχα πράγματα που θα είχες λεφτά να κάνεις αν έκοβες το κάπνισμα.

της Ηρώς Κουνάδη

Θα έκανες τεράστιο καλό στην υγεία σου αν έκοβες το κάπνισμα, το ξέρεις αυτό. Επειδή όμως το τι παρακινεί τελικά τον κάθε άνθρωπο να πάρει μια απόφαση ζωής είναι άβυσσος, σαν την ψυχή του, εδώ θα το πάμε αλλιώς: Θα σου παραθέσουμε σε μια λίστα όλα εκείνα τα υπέροχα πράγματα που θα σου έφταναν τα λεφτά να κάνεις αν το έκοβες το ρημάδι για πάντα. Τα γράφουμε για να τα ακούμε κι εμείς, μη νομίζεις.

Έτοιμος/η; Ωραία. Ας πούμε λοιπόν ότι δεν είσαι και κανένα φουγάρο, καπνίζεις κατά μέσο όρο μισό πακέτο τσιγάρα την ημέρα, ίσως λίγο περισσότερο όταν βγαίνεις, αλλά τώρα τελευταία σου κλείνουν τα μαγαζιά στις 12 οπότε δε βγαίνεις και πολύ. Αγοράζεις ας πούμε 17 πακέτα τσιγάρα τον μήνα, πληρώνοντας (ας κάνουμε προς τα κάτω την στρογγυλοποίηση) 4€ το καθένα. Οπότε δίνεις για τσιγάρα 68€ τον μήνα, δηλαδή 816€ τον χρόνο.

Κοίτα τώρα τι θα μπορούσες να κάνεις με 816€:

Θα έπαιρνες ένα αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Μπουένος Άιρες με επιστροφή (και θα σου έμεναν και γύρω στα 100€ ρέστα).

Θα έκανες 40 ώρες personal training, ένα 5μηνο δηλαδή (αν κάνεις δύο φορές την εβδομάδα) με τον προσωπικό σου γυμναστή, που θα σου έβγαζε ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου για να γίνεις κορμάρα.

Θα έκανες 54 ώρες ακριβά ιδιαίτερα για να μάθεις μια ξένη γλώσσα.

Θα πλήρωνες την ακριβή συνδρομή του Netflix (αυτή που παίζει ultra HD σε τηλεοράσεις 800 ιντσών και τη μοιράζεσαι και με τους φίλους σου για να βλέπουν στα σπίτια τους) για 5 χρόνια.

Θα έτρωγες μια φορά τον μήνα για 8 μήνες σε ακριβά εστιατόρια. Και θα άνοιγες κι ένα μπουκάλι κρασί στην υγειά μας, που σου βάλαμε την ιδέα.

Θα έκλεινες μια τέλεια σουίτα στα Ζαγοροχώρια για τρία-τέσσερα βράδια, θα πλήρωνες βενζίνες, διόδια και τέλεια ηπειρώτικα φαγητά, και θα σου έμεναν και ρέστα.

Θα αγόραζες ένα σούπερ ανατομικό στρώμα για να ξυπνάς άλλος άνθρωπος κάθε πρωί.

Θα ανανέωνες την γκαρνταρόμπα σου, αγοράζοντας τόσα καινούρια ρούχα που πιθανότατα θα χρειαζόσουν και μια έξτρα ντουλάπα για να τα φυλάξεις –και θα την αγόραζες κι αυτή.

Θα έπαιρνες (υγιεινό ελπίζουμε, με καμιά παρασπονδία πού και πού) ντελίβερι μεσημέρι-βράδυ για 40 μέρες, και δεν θα χρειαζόταν να μαγειρεύεις για ενάμιση μήνα.

Θα αγόραζες κάνα 50αριά καινούρια βιβλία, να έχεις να διαβάζεις για τα επόμενα χρόνια –έστω, για τους επόμενους μήνες, αν είσαι μέγας βιβλιοφάγος.

Θα πλήρωνες τα τέλη κυκλοφορίας και τις ασφάλειες του αυτοκινήτου σου για έναν ολόκληρο χρόνο, και θα σου περίσσευαν και λεφτά για βενζίνες.