Καστοριά – Μου χάλασες το βράδυ… θα σου χαλάσω τη ζωή

Θα μπορούσε να είναι ένα ευφάνταστο σενάριο ή ένας τίτλος για να χτυπήσεις κάποιον πολιτικά. Κι όμως στην Καστοριά του 2024 είναι έκφραση που ακούστηκε από τα χείλη «άρχοντα» της πόλης μας.

Είμαι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Μπέτσκας, ο Μιχάλης Καλαφατίδης, που πολλοί από εσάς με γνωρίζετε και προσωπικά. Ασκώ το επάγγελμά μου μέσα από το site mpetskas.com εδώ και αρκετά χρόνια, πάντα ευσυνείδητα και με ιδιαίτερο μεράκι. Αγαπώ αυτό που κάνω και η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι η αναγνωσιμότητα του site αλλά και τα καλά λόγια όλων όσων συναντώ καθημερινά.

Είναι αλήθεια πως προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να γράψω αυτό το άρθρο, όμως η πεποίθηση μου είναι πως η αλήθεια πρέπει να βγαίνει στο φως, διαφορετικά θα κερδίσει το σκοτάδι και η πόλη μας δεν αντέχει κι άλλο.

Επιτρέψτε μου ένα διαφορετικό ύφος, όποιος όμως παρακολούθησε το  live που έκανα στην συναυλία του Δήμου Καστοριάς, στην περιοχή Ψαράδικα το βράδυ του Σαββάτου 17/3 και ιδιαίτερα το τελευταίο 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα μπορεί να με δικαιολογήσει.

Προπηλακισμοί, ύβρεις και αναίτιες επιθέσεις από μία παρέα, που όπως φαίνεται, θεωρεί τη Καστοριά τσιφλίκι του πατέρα τους. Να θυμίσω σε πολλούς από αυτό το σεβαστό παρεάκι τις φορές που, προεκλογικά κυρίως αλλά όχι μόνο, με έψαχναν για να τους φωτογραφήσω ώστε μέσα από τον Μπέτσκα να τους δούνε όλοι.

Ζούμε σε μία ευνομούμενη κοινωνία και όχι σε ζούγκλα ή σε χώρα η πόλη που διοικείται από μικρούς δικτατορίσκους, Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι τα ύψιστα δικαιώματα όλων μας. Όποιος εκθέτει τον εαυτό του οφείλει να δέχεται την κριτική, όποιος συναναστρέφεται με τη εξουσία οφείλει να είναι σεμνός και αυτός που ασκεί την εξουσία οφείλει να είναι δύο φορές ταπεινός.

Το κινητό που μου πήραν αναίτια από τα χέρια μου είναι το εργαλείο της δουλειάς μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την αμαυρώσει.

Θέλω να ζητήσω ένα συγνώμη για μια έκφρασή μου που ακούγεται στο βίντεο και η οποία λέχθηκε σε στιγμές ιδιαίτερης έντασης.

Τέλος, θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην παρέα του Σαββάτου πως ο Μπέτσκας ούτε φιμώνεται, ούτε απειλείται. Όπως έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες να αποσύρω την μήνυση το βράδυ του Σαββάτου, έτσι θα πέσει και στο κενό οποιαδήποτε προσπάθεια από εδώ και πέρα για να κάνω πίσω. Κύριοι και κυρίες θα έχετε όλοι σας τη δυνατότητα να λογοδοτήσετε στην αίθουσα του δικαστηρίου για τις πράξεις σας, πλέον μία συγνώμη δεν είναι αρκετή.

Υ.Γ. θα ήθελα να μην αλλάξετε δικηγόρο ως τη δίκη.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Μπέτσκας
Μιχαήλ Καλαφατίδης