Χάνονται οι παρέες και αλλάζουν οι τρόποι διασκέδασης

Τα πιο παλιά χρόνια ήταν σύνηθες φαινόμενο να βγαίνουμε έξω με παρέες για να διασκεδάσουμε, είτε πηγαίνοντας για καφέ, είτε κάνοντας εκδρομή, είτε τρώγοντας σε μια ταβέρνα. Όλες αυτές οι κοινωνικές συναθροίσεις έχουν μειωθεί αρκετά και οι λόγοι είναι αρκετοί. Η οικονομική κρίση στην χώρα μας έφερε μεγαλύτερη ανάγκη για εργασία για πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι απασχολούνται πολλές ώρες και δεν βρίσκουν χρόνο να βγουν με τους φίλους τους.

Επίσης η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έφερε τα smartphone και τα tablet στην ζωή μας. Αυτό αποξένωσε όλο και περισσότερο τους ανθρώπους που προτιμούν να επικοινωνήσουν μέσω των social media από το να βγουν έξω και να συνομιλήσουν. Η εικόνα μιας παρέας που όλα τα μέλη της χαζεύουν ένα κινητό είναι κάτι συνηθισμένο, ενώ ακόμα και όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο πολλές φορές δεν κοιτάζουν μπροστά τους αλλά είναι απασχολημένοι με το τηλέφωνο τους ή με την δουλειά τους που τους καταναλώνει μεγάλο μέρος της ημέρας.

Ξεχασμένη συνήθεια η παρέα 
Πιο παλιά υπήρχε χρόνος όλοι να βγαίνουμε με το «παρεάκι» μας όπως το λέγαμε και κάναμε βόλτα. Τώρα είναι ελάχιστες οι φορές που όλοι οι φίλοι θα συναντηθούν μαζί και θα ξεχάσουν τα προβλήματα. Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι υπερβολικά πολλές και αναγκάζουν πολύ κόσμο να ξεχάσει τον τρόπο που διασκεδάζει και που χαλαρώνει. Οι πολίτες από την μεριά τους παραδέχονται αυτά τα προβλήματα και προσπαθούν να τα ελαττώσουν όσο γίνεται περισσότερο και να βοηθήσουν για μια καλύτερη κοινωνία.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

“Θεωρώ ότι είναι πολύ λάθος και έχει να κάνει με τον άνθρωπο κυρίως. Όποιος θέλει, μπορεί να βρει χρόνο και να αποφύγει τα facebook, viber, Instagram και όλα τα σχετικά γιατί στην ουσία χάνεις στιγμές και ανθρώπους έτσι. Το να βλέπεις τους φίλους σου βοηθάς τον εαυτό σου και τους άλλους. Έρχεσαι κοντά με ανθρώπους που αγαπάς και δείχνεις το ενδιαφέρον σου και να βγαίνεις μαζί τους, από το να κάθεσαι πίσω από μια οθόνη και να μιλάς”

ΕΥΓΕΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ
“Είναι λίγο απογοητευτικό. Όλοι τρέχουμε και προσπαθούμε να προλάβουμε κάτι μέσα στο άγχος. Αυτό δεν είναι σωστό, χάθηκαν οι γειτονιές, οι παρέες και οι φιλίες. Πάντα πρέπει να προσπαθούμε να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για να έχουμε τους φίλους μας και τον ελεύθερο χρόνο μας να κάνουμε κάτι και τουλάχιστον εγώ είμαστε στην προσπάθεια. Η κοινωνία έχει λίγο απομονωθεί. Πρέπει να το προσπαθήσουμε να μην χαθούμε σαν άνθρωποι γιατί η απομόνωση οδηγεί και σε άλλα νοσηρά προβλήματα και αυτό πρέπει να το χτυπήσουμε στην ρίζα του. Πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο για να έχουμε κάποια επαφή με τους φίλους μας”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ
“Η απομόνωση της κοινωνίας τα τελευταία χρόνια έγκειται στο ότι υπάρχει πολύ διαδικτυακό περιβάλλον, όπου έρχεται σε επαφή ο κόσμος μέσω του διαδικτύου και όχι μέσω της ταβέρνας, του καφενείου στα χωριά ή στις συναθροίσεις των σπιτιών. Βέβαια έχει και τα καλά του αυτό. Διευρύνεται η επικοινωνία. Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που δεν θα ερχόσουν ποτέ. Νομίζω ότι πάντα δούλευαν αυτοί που εργάζονται και είχαν χρόνο για κοινωνικές συναθροίσεις”

imerazante.gr