Happy Traveller: Tρόποι να γίνεις καλύτερος ταξιδιώτης

Μπορεί εσύ να λατρεύεις τα ταξίδια και πιθανώς να έχεις γεμίσει αμέτρητα άλμπουμ με φωτογραφίες από αυτά,  έχεις όμως “κινηθεί” με τον σωστό τρόπο προκειμένου πραγματικά να τα απολαύσεις; Έχεις δηλαδή ποτέ σκεφτεί αν είσαι ένας έξυπνος και οικονόμος ταξιδιώτης;  Αν έχεις αμφιβολίες, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές που σίγουρα θα σε κάνουν καλύτερο σε μελλοντικές αποδράσεις.

Μην βιαστείς να επισκεφτείς το επόμενο μέρος

Αντί να πηγαίνεις από μια χώρα ή πόλη σε μια άλλη κάθε δεύτερη μέρα, πέρνα περισσότερο χρόνο σε λιγότερα μέρη. Για παράδειγμα, μη φοβάσαι να περάσεις τέσσερις ή πέντε μέρες σε ένα μέρος. Θα δεις ότι τα έξοδά σου θα έχουν μειωθεί μιας και δεν θα υπάρχουν πια κόστη μεταφοράς.

Μην αποτυπώνεις κάθε λεπτό στην κάμερα

Αισθάνεσαι την ανάγκη να φωτογραφίζεις τα πάντα; Σταμάτα να το κάνεις. ‘Αφησε κάτω την κάμερα και απόλαυσε τη στιγμή. Όταν ταξιδεύεις πρέπει να κοιτάς τον κόσμο στα μάτια και όχι μέσα από μία οθόνη.

Γίνε πιο ευέλικτος όταν ταξιδεύεις

Ξέχνα όσο μπορείς τους κανόνες σου και αφέσου στη μαγεία του ταξιδιού. Θα συμβούν πολλά που δεν το περιμένεις και πρέπει να είσαι άνετος με αυτό. Άλλωστε μην ξεχνάς πως τα καλύτερα που συνέβησαν σε ένα ταξίδι είναι όσα δεν προγραμμάτισες ποτέ.

Περιόρισε τις άχρηστες αγορές είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό

Υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία μπορεί να πληρώσεις, από ένα ιδιαίτερο γεύμα, μέχρι ένα αναμνηστικό. Θα πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να κάνεις μη αναγκαίες αγορές. Σκέψου πόσα ευρώ θα εξοικονομούσες έτσι και πώς θα μπορούσες να τα αξιοποιήσεις.

Παράλειψε τον καφέ σου σήμερα για να μπορέσεις να τον απολαύσεις κάπου στο εξωτερικό αύριο

Άρχισε να σκέφτεσαι τι κερδίζεις όταν εγκαταλείπεις κάτι άλλο. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να μην πιεις μια κούπα καφέ σήμερα προκειμένου να εξοικονομήσεις χρήματα για την επόμενη απόδρασή σου, όμως στο μέλλον θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα γεμάτο φλιτζάνι καφέ στο μέρος των ονείρων σου. Όχι και άσχημα, ε;

Αυτή τη χρονιά αποσυνδέσου από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να είσαι παρών στο μέρος, στο οποίο έχεις ταξιδέψει δεν γίνεται αυτόματα. Είναι κάτι που καλλιεργείται με το χρόνο, μέσα από τη δική σου προσπάθεια. Το νέο έτος προσπάθησε να κάνεις τουλάχιστον ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κινητό σου. Αυτό σημαίνει: Καμία ψηφιακή επικοινωνία! Καλά διάβασες. Αν το κάνεις αυτό στην καθημερινότητά σου, σίγουρα θα μπορέσεις να το κάνεις πράξη και στα ταξίδια σου.

Εξερεύνησε το μέρος το οποίο επισκέφτηκες

Αφού επέλεξες να ταξιδέψεις σε ένα συγκεκριμένο μέρος, γνώρισε το κιόλας. Μην μένεις να κοιτάς τους τοίχους του ξενοδοχείου. Τρέχα εκεί έξω να δεις πώς ζούνε οι κάτοικοι και να γνωρίσεις στοιχεία του πολιτισμού τους. Μόνο τότε θα νιώθεις ότι έχεις ταξιδέψει πραγματικά.

Travel and Leisure