5+1 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Ο Εξολοθρευτής» (1984) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Στο κοντινό μέλλον, ύστερα από επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας, ο υπερ-υπολογιστής Skynet αναπτύσσει ταχύτατα τη νοημοσύνη του. Σύντομα προκαλεί πυρηνικό πόλεμο με σκοπό την εξόντωση του δημιουργού του: του ανθρώπου. Η μόνη ελπίδα των ανθρώπων είναι μια ομάδα επαναστατών με ηγέτη τον Τζον Κόνορ. Όταν το 2029 είναι πλέον φανερό ότι Κόνορ θα οδηγήσει τους ανθρώπους στη νίκη, ο Skynet στέλνει πίσω στο χρόνο (12 Μαΐου 1984) ένα ανθρωποειδές ρομπότ «Εξολοθρευτή» (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ), που δεν γνωρίζει τι σημαίνει πόνος, φόβος ή οίκτος, με σκοπό να δολοφονήσει τη μητέρα του Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον), πριν καν φέρει στον κόσμο τον Τζον. Συγχρόνως και η πλευρά των ανθρώπων στέλνει πίσω στο χρόνο έναν στρατιώτη (Μάικλ Μπιν) για να την προστατεύσει και να εξασφαλίσει τη γέννηση του Τζον. Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μάικλ Μπιν, Λίντα Χάμιλτον, Λανς Χένρικσεν, Πολ Γουίνφιλντ, Ρικ Ρόσοβιτς, Μπιλ Πάξτον, Ντικ Μίλερ, Μπράιαν Τόμσον, Ερλ Μπόεν, Μπες Μότα κ.ά.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 16/8, στις 23.00

«Με το βλέμμα στη θάλασσα» (2016) σε σκηνοθεσία Arnaud Sélignac

Στο κατεχόμενο από τα Γερμανικά στρατεύματα Παρίσι, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας «Τα παιδιά του Παραδείσου», η αντικομφορμιστική ηθοποιός Αρλετί ζει με τους δικούς της κανόνες και ερωτεύεται έναν νεαρό Γερμανό στρατιώτη. Ο δεσμός τους θα ταράξει συθέμελα την κοινωνία του Παρισιού, αλλά η Αρλετί δε δίνει καμία σημασία, αφού το ερωτικό της πάθος είναι πιο δυνατό από τα πρέπει… Παίζουν: Laëtitia CASTA, Marie-Josée CROZE, Ken DUKEN, Joséphine DRAÏ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 16/8, στις 23.00

«Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» (2014) σε σκηνοθεσία Χοσέιν Αμίνι

1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν τον νεαρό Ράινταλ, έναν αμερικάνο, που εργάζεται ως ξεναγός . Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ αλλά και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πτώμα ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να σκοτώσει. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε κίνδυνο και ανίκανο να ξεφύγει. Ο Τσέστερ, πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας, που τον κατακλύζουν παρακολουθώντας τον Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παράξενο τρίγωνο. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία, τους οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης… Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Ισαάκ.

*STAR, Παρασκευή 16/8, στις 21.00

Στο ίδιο κανάλι, δείτε στις 23.00 το Interstellar (2014) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν με τους Μάικλ Κέιν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Άφλεκ

«Ταξίδι στο νησί της φαντασίας» (2008) σε σκηνοθεσία Τζόσεφ Κουόνγκ

Η μικρή Νιμ ζει σε ένα ερημικό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό μαζί με τον πατέρα της, ο οποίος είναι επιστήμονας. Κάθε τόσο ο πατέρας της βγαίνει στη θάλασσα για να κάνει επιστημονικές μελέτες, μια μέρα όμως πέφτει πάνω σε σφοδρή καταιγίδα και δεν επιστρέφει. Έτσι, το νεαρό κορίτσι ζητάει βοήθεια από τη συγγραφέα του αγαπημένου της βιβλίου, με την οποία αλληλογραφεί, για να διαλευκάνει την εξαφάνιση του πατέρα της. Η συνεσταλμένη συγγραφέας, αν και αγοραφοβική, θα εγκαταλείψει το Σαν Φρανσίσκο και θα ξεκινήσει για μια περιπέτεια στο άγνωστο. Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Μαρκ Μπρέιντι.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 16/8, στις 21.50

«Ανάλυσέ το» (1999) σε σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Ένας μαφιόζος που δεν μπορεί να σκοτώσει κι ένας ψυχαναλυτής που προσπαθεί να τον σώσει! Όταν ο αρχινονός Πολ Βίτι διαπιστώνει ότι πάσχει από κρίσεις πανικού, αγοραφοβία και.. αδυναμία να ξεπαστρεύει κόσμο με την άνεση που πάντα τον διέκρινε, αποφασίζει ότι έχει έρθει πια η στιγμή να καθήσει στο ψυχαναλυτικό ντιβάνι του δρ Μπεν Σόμπελ. Κι αυτός όμως, τυχαίνει αυτή τη περίοδο να έχει τα δικά του προσωπικά θέματα. Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει όταν ο μεγαλύτερος γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπος με τον πραγματικό του εαυτό. Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου.

*OPEN, Παρασκευή 16/8, στις 22.00

parallaximag.gr