3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρχή εβδομάδας, Τρίτη γράφει το ημερολόγιο, ξεκίνησαν οι ελληνικές σειρές, σε πλήρη δραστηριότητα τα ριάλιτι, τι χώρος μένει λοιπόν για τις ταινίες; Αυτές είναι οι επιλογές για απόψε:

Silent (2015) σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα

Διδώ, νεαρή σοπράνο και δεύτερη κόρη μιας διανοούμενης οικογένειας, χάνει τη φωνή της από μια σπάνια υστερική ασθένεια και απομονώνεται στο άδειο παλιό οικογενειακό σπίτι. Κανείς δεν ξέρει αν δεν μπορεί ή αρνείται να μιλήσει. Τα κοντινά της πρόσωπα, αμήχανα αλλά και θορυβημένα από τη συμπεριφορά της, αδυνατούν να ξεχωρίσουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι όταν τη βλέπουν, παραμορφωμένα κι αυτά από την υστερία μιας εποχής που αντιμετωπίζει σαν αρρώστια τη σιωπή της ηρωίδας. Και ενώ η Διδώ προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί, τα γύρω πρόσωπα που την περικυκλώνουν την αρρωσταίνουν ακόμα πιο πολύ.  Η «επαναστατική» οικογένεια κλονίζεται και ξεσπά, σαν μια μικρογραφία ενός σύγχρονου κόσμου, που ενώ μιλάει ακατάπαυστα και πιο ελεύθερα από ποτέ, δεν γνωρίζουμε πια καθαρά το τι ακριβώς λέει… Η ταινία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015.

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Όμηρος Πουλάκης, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Μαυρέα, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας Μπερικόπουλος.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 24/9, στις 23.00

Σε ρηχά νερά (2016) σε σκηνοθεσία Άντζελο Τζόσουε

Η Νάνσι, τεξανή φοιτήτρια ιατρικής, φτάνει με το αγροτικό ενός ντόπιου σε μια παρθένα, κρυφή παραλία του Μεξικού για να κάνει σερφ μόνη της. Στην εν λόγω παραλία, έκανε κάποτε σερφ και η μάνα της, η οποία έχει πεθάνει από καρκίνο πριν από λίγους μήνες. Η Νάνσι δαμάζει τα κύματα μαζί με δυο ντόπιους σέρφερ, οι οποίοι φεύγουν αργότερα. Ξαφνικά εμφανίζεται τεράστιος λευκός καρχαρίας. Η κοπέλα χάνει το σερφ και τραυματίζεται άσχημα στο μπούτι και καταλήγει αιμόφυρτη και μόνη σε ένα βράχο 200 μέτρα από την ακτή. Επιστρατεύοντας τις ιατρικές γνώσεις της, και την ψυχραιμία και οξυδέρκειά της, η Νάνσι θα βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει το θαλάσσιο τέρας.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε

*ΑΝΤ1, Τρίτη 24/9, στις 22.45

Max Payne (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Ο Max Payne (Mark Wahlberg) είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που αναζητά τους δολοφόνους της οικογένειάς του και του συναδέλφου του. Στο δρόμο για την εκδίκηση θα περιπλανηθεί σε σκοτεινούς δρόμους και πλησιάζοντας την αλήθεια, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις.

Παίζουν: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Ludacris, Chris O’Donnell.

*OPEN, Τρίτη 24/9, στις 23.00

*Στο ίδιο κανάλι, στο OPEN, θα προβληθεί στις 21.00 η ταινία Ηρακλής (2014) σε σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ