3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη και τι καλύτερο από το να χαλαρώσεις στο σπίτι σου παρέα με μια καλή ταινία; Δείτε αναλυτικά τις ταινίες για σήμερα:

«Στην Άκρη του νήματος» (2010) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Ο Τόμας Κρέιβεν είναι ένας βετεράνος του Ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος της Βοστόνης και ανύπανδρος πατέρας. Οταν η 24χρονη μοναχοκόρη του Εμμα δολοφονείται στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, όλοι υποθέτουν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν εκείνος. Πολύ σύντομα όμως, οι υποψίες του Τόμας στρέφονται αλλού και ξεκινά μια αποστολή προκειμένου να εξιχνιάσει την κρυφή ζωή της κόρης του και την δολοφονία της. Οι έρευνές του, τον οδηγούν σε έναν επικίνδυνο κόσμο επιχειρηματικών συγκαλύψεων, κυβερνητικών σκευωριών και δολοφονιών – και στον σκοτεινό κυβερνητικό επιτελή Ντάριους Τζέντμπεργκ, που έχει αναλάβει να εξαφανίσει κάθε αποδεικτικό στοιχείο. Η μοναχική αναζήτηση του Κρέιβεν για τον θάνατο της κόρης του, μεταμορφώνεται σε μια οδύσσεια συναισθηματικής ενδοσκόπησης και μεταμέλειας. Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Ρέι Γουίνστοουν, Μπογιάνα Νοβακόβιτς.

*OPEN, Τρίτη 1/10, στις 21:00

«Άλπεις» (2011) σε σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος

Όταν το τέλος είναι κοντά, οι «Άλπεις» είναι εδώ. Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών μέχρι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απώλειας. Η ομάδα ονομάζεται «Άλπεις» και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Οι κανόνες λειτουργίας της ομάδας είναι εξαιρετικά αυστηροί και όποιο μέλος της παρεκκλίνει απ’ αυτούς τιμωρείται παραδειγματικά. Η νοσοκόμα ωστόσο, αρχίζει να ξεφεύγει απ’ αυτούς τους κανόνες. Η κάθοδος από τις παγωμένες κορυφές είναι προδιαγεγραμμένη. Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Τζόνι Βεκρής, Ariane Labed (Αριάν Λαμπέντ), Αγγελική Παπούλια, Σταύρος Ψυλλάκης, Ευτυχία Στεφανίδου, Ευθύμης Φιλίππου, Σωτήρης Παπασταματίου, Λάμπρος Φιλίππου, Κωνσταντίνα Παπούλια, Νίκος Γαλγαδάς,Τίνα Παπανικολάου, Μαρία Κυρώζη, Φώτης Ζάχος.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 1/10, στις 23:00

«Μάης του ’68 – 10 Χρόνια που Συγκλόνισαν τον Κόσμο»(2018) – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Πενήντα χρόνια μετά, τι έχει μείνει από το Μάη του ΄68 που συγκλόνισε τον κόσμο; Η κληρονομιά μιας δεκαετίας που όλα έμοιαζαν δυνατά και που συνεχίζει ακόμη να διχάζει.

*ΒΟΥΛΗ,Τρίτη 1/10, στις 22:00