3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Τρίτη ήρθε και αν η εβδομάδα σου δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η λύση είναι μία! Ξάπλωσε αναπαυτικά στον καναπέ σου και απόλαυσε μία από τις παρακάτω ταινίες.

«Επικήδειος» (2004) σε σκηνοθεσία Μάικλ Κλάνσι

Με το θάνατο του «πατριάρχη» μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, μαζεύονται όλοι οι συγγενείς στο σπίτι για την κηδεία και διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους! Καθώς η εγγονή του νεκρού, Κέιτ, προσπαθεί να σκεφτεί τι θα πει στον επικήδειο του παππού της, αρχίζουν να εκτυλίσσονται ένα σωρό κωμικοτραγικά επεισόδια που θα καταλήξουν σε ένα ξεκαρδιστικό και απρόβλεπτο φινάλε. Παίζουν: Ζόι Ντεσανέλ, Χανκ Αζάρια, Φάμκε Γιάνσεν, Κέλι Πρέστον, Ρέι Ρομάνο, Ντέμπρα Γουίνκερ, Πάιπερ Λόρι, Ριπ Τορν, Τζέσι Μπράντφορντ, Γκλιν Χέντλι.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 15/10, στις 22:00

«Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» (2018) σε σκηνοθεσία Βασίλης Κεκάτος – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο.Ένα πρωί, καθ’οδόν για τη δουλειά του,πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα.Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάστασή του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του. Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αλεξάνδρα Κ*, Άγγελος Σκασίλας, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 15/10, στις 23:00

**Στο κανάλι θα προβληθεί και η ταινία «το εργοστάσιο» (1981) σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά στις 23:30 

«Σημείο Υπεροχής» (2008) σε σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δύο μυστικοί πράκτορες βρίσκονται σε αποστολή προστασίας του Προέδρου των ΗΠΑ, στη διάσκεψη κορυφής για τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ξαφνικά όμως γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Πλανητάρχη, αμέσως μετά την άφιξή του στην Ισπανία. Ακολουθεί χάος και οι ζωές διαφορετικών ανθρώπων συγκρούονται! Πρωταγωνιστούν: Ντένις Κουέιντ, Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 15/10, στις 23:00