4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το κρύο και η τελευταία μέρα του Οκτώβρη ταιριάζουν άψογα με τον καναπέ και τις ταινίες που παίζουν σήμερα στην τηλεόραση. Δες τι παίζει το βράδυ στην μικρή οθόνη, πάρε αγκαλιά τα ποπ-κορν και φέρε το σινεμά στο σαλόνι σου!

“Sacro Gra” (2013) σε σκηνοθεσία Τζιανφράνκο Ρόσι

Η ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται κατά μήκος του μεγαλύτερου περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Ιταλίας GRA. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε μια καθημερινότητα στο όριο του ουσιαστικού και του ανούσιου, του μπανάλ και του συναρπαστικού.Σε απλούς ανθρώπους που το κοινό τους σημείο είναι ο αυτοκινητόδρομος – δαχτυλίδι που περικυκλώνει τη Ρώμη, ο αληθινός πρωταγωνιστής της ταινίας. Οι διαφορετικοί κάτοικοι της περιοχής συνθέτουν το προφίλ μιας χώρας σε πτώση και δίνουν τον παλμό της ζωής στο πλαίσιο του αστικού τοπίου.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 31/10, στις 22:00

“ΦΡΑΝΤΣ” (2016) σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Σε μια μικρή γερμανική πόλη, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άννα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντς, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος.Μια μέρα, ένας νεαρός γοητευτικός Γάλλος, ο Aντριέν, αφήνει λουλούδια στον τάφο.Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Παίζουν:Πιερ Νινί, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτσνερ, Μαρί Γκρούμπερ, Γιόχαν Φον Μπίλοβ, Αντον Φον Λίκε, Σιριέλ Κλαιρ.

*EΡΤ2, Πέμπτη 31/10 στις 23:00

“Το Μούτρο: Η επιστροφή” (2016) σε σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα-με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια. Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος να φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο

*STAR, Πέμπτη 31/10 στις 21:00

«Η συμμορία του Παρκούρ» (2015) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπένμαγιορ

Μία συναρπαστική ταινία δράσης με φόντο τον επικίνδυνο κόσμο του παρκούρ. Ο Καμ μετά βίας βγάζει τα προς το ζειν και ξεπληρώνει τα χρέη του. Θα πέσει με το ποδήλατο του επάνω στη Νίκι, μια μυστηριώδη ξένη που θα τον παρασύρει στον ιλιγγιώδη κόσμο της. Το παρκούρ τον μεταφέρει σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ και του χαρίζει μια καλοπληρωμένη δουλειά υπό την επίβλεψη του αρχηγού της συμμορίας Μίλερ. Η τελική πρόκληση είναι να απεμπλακεί από τον κόσμο αυτό που δεν είχε φανταστεί ποτέ.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Μέρι Αυγερόπουλος, Άνταμ Ράινερ, Ραφί Γκαβρόν, Λουτσιάνο Ακούνα Τζούνιορ

*STAR, Πέμπτη 31/10 στις 23:00