7 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων! Αν ήδη, λοιπόν, χορτάσατε με οικογενειακά τραπέζια, πάρτι και εκδηλώσεις, μείνετε σπίτι! Μόνοι ή με παρέα αγαπημένα πρόσωπα για ταινίες ανάλογες, φυσικά, του εορταστικού κλίματος.

“Carol” (2015) σε σκηνοθεσία Τοντ Χέινς

Νέα Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο συναρπαστική ζωή, όταν γνωρίζει την Κάρολ Άιρντ. Μια γοητευτική μεγαλύτερή της γυναίκα, παγιδευμένη σ’ έναν αποτυχημένο γάμο. Σύντομα, η αθώα πρώτη συνάντησή τους θα δώσει τη θέση της σε μια βαθύτερη σχέση. Η ταινία, που βασίζεται στο μυθιστόρημα “The Price of Salt”, της Πατρίσια Χάισμιθ, συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών 2015, όπου η Ρούνι Μάρα βραβεύτηκε για την ερμηνεία της. Η ταινία εξασφάλισε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για τις κατηγορίες Α΄και Β’ γυναικείου ρόλου. Τέλος, η Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης της έδωσε την πρώτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες του 2015.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Μάρα Ρούνι, Κάιλ Τσάντλερ, Σάρα Πόλσον

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 26/12 στις 23:20

“Το Χριστουγεννιάτικο θαύμα της Νέας Υόρκης” (2015) σε σκηνοθεσία Φέλιξ Χέρτζογκενρατ

Η Νέα Υόρκη λάμπει από τη μαγεία των Χριστουγέννων, αλλά η δυναμική δικηγόρος Αλίσια Τσαρλς δεν επηρεάζεται απ’ αυτό. Θέλει να ξεφύγει απ’ όλα αυτά και να πάει διακοπές για σκι με τον σύντροφό της, τον Τζον. Όμως, λίγο πριν αναχωρήσουν, παρεμβαίνει η δουλειά της ως διαχειρίστριας της περιουσίας του πλούσιου κληρονόμου Λάινους. Συγκεκριμένα, συλλαμβάνεται ο θετός πατέρας του δεκάχρονου Λάινους, ο μουσικός Βιλ Χίλινγκερ, για διάρρηξη στο σπίτι της τραγουδίστριας Πέγκι Μπλουμ. Η Αλίσια κάνει τα πάντα, ώστε ο Βιλ να μη χάσει την επιμέλεια του αγοριού και πρέπει να βρει τι πραγματικά συνδέει τον μουσικό με τη διάσημη τραγουδίστρια. Αλλά και ο Λάινους δεν είναι εντελώς αθώος για όλο αυτό το χάος. Η σχέση της Αλίσια και του Τζον κινδυνεύει. Θα δεχτεί ο σύντροφός της ότι η Αλίσια επέλεξε να έχει πάντα στη ζωή της τον Βιλ και τον Λάινους;

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 26/12 στις 21:30

“Το τελευταίο μας τάνγκο” (2015) σε σκηνοθεσία Γκέρμαν Κραλ

Το “Τελευταίο μας Τάνγκο” είναι πάνω απ’ όλα μια ιστορία αγάπης. Η ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους χορευτές στην ιστορία του τάνγκο. Και η ιστορία της απέραντης αγάπης τους για το τάνγκο. Η Μαρία Νιέβες (80) και ο Χουάν Κάρλος Κόπες (83) γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου πενήντα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια αγάπησαν και μίσησαν ο ένας τον άλλον και πέρασαν πολλούς επίπονους χωρισμούς, αλλά πάντα στο τέλος γύριζαν πίσω ο ένας στον άλλον. Τελικά, αυτός την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη του, με την οποία έκαναν δύο παιδιά. Τώρα, στη δύση της ζωής τους, ο Χουάν και η Mαρία θέλουν να μοιραστούν αυτήν την ιστορία αγάπης και μίσους. Στην ταινία, οι δυο τους λένε την ιστορία τους σε μια ομάδα νέων χορευτών και χορογράφων τάνγκο από το Μπούενος Άϊρες, οι οποίοι και μεταμορφώνουν τις πιο όμορφες, συγκινητικές και δραματικές στιγμές του ζευγαριού σε εκπληκτικές χορογραφίες. Αυτές οι πολύ όμορφες χορογραφίες συνοδεύουν τις συνεντεύξεις ψυχής των πρωταγωνιστών και τις στιγμές από το αρχείο τους και όλα μαζί συνθέτουν ένα αξέχαστο ταξίδι στην καρδιά του αργεντίνικου τάνγκο.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 26/12 στις 23:00

“Mirror Mirror” (2012) σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σίνγκ 

Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου! Πρόκειται για αμερικανική κωμωδία φαντασίας, παραγωγής 2012. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Τάρσεμ Σινγκ και το σενάριο έγραψαν οι Μαρκ Κλέιν και Τζέισον Κέλερ. Η ταινία βασίζεται στο παραμύθι Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι των Αδερφών Γκριμ. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς στο ρόλο της Κακιάς Βασίλισσας και η Λίλι Κόλινς στο ρόλο της Χιονάτης. Επίσης συμμετέχουν οι Άρμι Χάμερ, Νέιθαν Λέιν και Σον Μπιν. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Χιονάτης, όταν εξόριστη από την Κακιά Βασίλισσα ενώνει τις δυνάμεις της με τους επτά νάνους για να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο θρόνο.

*OPEN, Πέμπτη 26/12 στις 21:00

“The long kiss goodnight” (1996) σε σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

“Ένα σκληρό φιλί για καληνύχτα”. Η Σαμάνθα Κέιν είναι μια δασκάλα, που υποφέρει από αμνησία. Όταν το μυστηριώδες παρελθόν της αρχίζει να στοιχειώνει την ειδυλλιακή ζωή της, η νεαρή γυναίκα βάζει σκοπό να ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Ερευνώντας επίμονα, με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού, συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι μια μυστική πράκτορας, η Τσάρλι Μπάλτιμορ, που είναι μπλεγμένη σε μια θανάσιμη συνωμοσία και ικανή να εξαρθρώσει τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος, που απήγαγε την 8χρονη κόρη της. Ψάχνοντας να βρει το παιδί της, τα μητρικά ένστικτα της Τσάρλι θα έρθουν σε σύγκρουση με τον ψυχρό εκτελεστή, που κρύβεται μέσα της…

*Star, Πέμπτη 26/12 στις 23:45

“101 Dalmatians” (1996) σε σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Μια τυχαία βόλτα στο πάρκο του Σαιντ Τζέιμς θα έχει ως αποτέλεσμα δύο σκυλιά Δαλματίας, ο Πόνγκο και η Περντίτα να ερωτευτούν σφοδρά. Τόσο σφοδρά, που και οι ιδιοκτήτες τους, ο Ρότζερ και η Ανίτα, δεν θα γλιτώσουν κι αυτοί από τα βέλη του έρωτα. Η ευτυχία όλων όμως ανατρέπεται, όταν η διάσημη και τρομερή σχεδιάστρια μόδας, Κρουέλα Ντε Βιλ, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται η Ανίτα, αποφασίζει να φτιάξει τη μεγαλύτερη και πιο φανταχτερή γούνα από… δέρμα σκυλιών Δαλματίας! Για το λόγο αυτό, οι απαγωγές των χαριτωμένων τετράποδων στο Λονδίνο δεν έχουν τελειωμό. Ανάμεσα σε αυτές και των μικρών κουταβιών του Πόνγκο και της Περντίτα, που αμέσως αποφασίζουν να κινήσουν Γη και Ουρανό για να σώσουν τα βλαστάρια τους, αλλά και τα υπόλοιπα ενενήντα ένα σκυλάκια από τα νύχια της άπληστης και αδίστακτης Κρουέλας Ντε Βιλ. Άραγε, θα προλάβουν;

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τζεφ Ντάνιελς, Τζόλυ Ρίτσαρντσον, Τζόαν Πλόουραϊτ

*Alpha, Πέμπτη 26/12 στις 21:00

“Annie” (2014) σε σκηνοθεσία Γουίλ Γκλακ

Νέα Υόρκη, 2014. Η Άνι είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Μις Χάνιγκαν, στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Άνι συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Γουίλ Στακς, ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και της προτείνει έναν ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Σταδιακά, ο Στακς νιώθει ότι είναι ο φύλακας άγγελος της, όμως η αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση φύση της Άνι θα του αποδείξει το αντίθετο.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κουβενζανέ Γουάιλις, Ρόουζ Μπερν, Κάμερον Ντιάζ, Μπόμπι Καναβάλε

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 26/12 στις 22:00