Τα πιο δυναμωτικά smoothies λαχανικών

Πλούσια σε βιταμίνες και γεύση αυτά τα υπέροχα smoothies θα σας αναζωογονήσουν και θα σας γεμίσουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Είναι εύκολα, υγιεινά, χαμηλά σε θερμίδες και πέρα για πέρα δροσερά. Τα smoothies λαχανικών μπορεί εκ πρώτης όψης να φαίνονται «περίεργα» όμως αν τα δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο δημοφιλή.

Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με φρούτα, τότε το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Δείτε παρακάτω πέντε τέτοια για να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.

Σοκολατένιο smoothie με μπρόκολο

Υλικά: 1 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μπρόκολο, 2 φλ. βατόμουρα, 1 μεγάλη μπανάνα, 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη, 1 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση: Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια, το ίδιο και τη μπανάνα και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και το κακάο. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Smoothie με αβοκάντο και ροδάκινο

Υλικά: 1 ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο, 3 βρασμένα καρότα ψιλοκομμένα, 2 φλ. πεπόνι σε κομμάτια, 1 λευκόσαρκο ροδάκινο ψιλοκομμένο, 1 φλ. χυμό καρότου ή πορτοκάλι, 6 παγάκια

Εκτέλεση: Βάζουμε πρώτα στο μπλέντερ τα παγάκια και το χυμό και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αβοκάντο και το ψιλοκομμένο ροδάκινο, το πεπόνι και τα καρότα. Χτυπάμε για 30΄΄ και σερβίρουμε αμέσως.

Smoothie με σπανάκι, κρεμμύδι και καρότο

Υλικά: 2 κούπες σπανάκι, 2 τομάτες, ένα κοτσάνι σέλερι, ένα καρότο, μια πιπεριά, 1/2 κρεμμύδι, χυμό από μισό λάιμ, 1 κ.σ. λίγο μαϊντανό, 2 κούπες νερό, 6 παγάκια

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για μισό περίπου λεπτό.

Smoothie με λαχανικά και γάλα αμυγδάλου

Υλικά: 2 μίσχοι σέλινου, 1 αγγούρι, 5 φύλλα μαρουλιού, 6 φύλλα kale, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 λεμόνι, 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, στη συνέχεια τα χτυπάμε μαζί  με το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ. Αφού ομογενοποιηθούν καλά, σερβίρουμε.

Smoothie με λαχανικά και μάνγκο

Υλικά: 3 φλ. Μιξ λαχανικών (σπανάκι, kale, μαρούλι), 1 μπανάνα, ½ φλ. κατεψυγμένο ή φρέσκο μάνγκο, 1 φλ. Ανανά, 1 φλ. Νερό καρύδας, 6 παγάκια

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο νερό.

in2life