Τρόποι για να διώξεις τον αρνητισμό από τη μέρα σου

Όσο καλή διάθεση κι αν έχεις, μερικές φορές ο αρνητισμός σε καταβάλλει. Σκέψεις, τσακωμοί, άσχημες ειδήσεις, πολλή δουλειά, όλα συμβάλλουν στο να κατσουφιάζεις και να σκέφτεσαι ότι το μόνο που θα σε σώσει είναι να φύγεις μακριά από όλους και από όλα. Ευτυχώς, υπάρχουν 8 τρόποι για να διώξεις τον αρνητισμό μέσα σε λίγα λεπτά.

1. Πάρε βαθιές ανάσες. Η σωστή αναπνοή μας βοηθά να αποβάλλουμε το στρες, να χαλαρώσουμε και να διώξουμε τις αρνητικές σκέψεις.

2. Κάνε μία βόλτα στη φύση. Αν η δουλειά σου βρίσκεται κοντά σε πάρκο, κάνε ένα γρήγορο διάλειμμα. Περιποιήσου το φυτό στο γραφείο σου, χάιδεψε τα φύλλα του, μίλησέ του και φρόντισε να είναι καλές οι συνθήκες για να είναι χαρούμενο.

3. Φάε μαύρη σοκολάτα. Αρκεί ένα κομματάκι για να δώσεις ένα boost θετικής ενέργειας στον οργανισμό σου.

4. Αντάλλαξε μηνύματα με τις κολλητές σου. Δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα σημαντικό, αρκεί να υπενθυμίσετε η μία στην άλλη πώς είστε εκεί, να στείλετε αστεία memes και ενθαρρυντικά motto.

5. Διάβασε σελίδες από ένα βιβλίο αυτοβοήθειας σας το “Η ευτυχία είναι απόφαση” της Κατερίνας Τσεμπερλίδου. Θα ανακαλύψεις στις σελίδες του θετικές έννοιες και κάποιες συμβουλές για μια καθημερινότητα που τονίζει τις θετικές πράξεις.

6. Άκου μουσική. Τίποτα δεν θα σε κάνει να νιώσεις αμέσως καλύτερα από ένα χαρούμενο playlist. Στο kasetophono.gr θα βρεις «κασέτες» για κάθε διάθεση, στιγμή και μέρα.

7. Παίξε με ένα ζωάκι. Αν έχεις την τύχη να έχεις κάποιο κατοικίδιο, σκυλάκι ή γατάκι κοντά σου, μην χάνεις χρόνο. Αν πάλι δε έχεις αυτή τη δυνατότητα, δες αστεία βίντεο με ζωάκια στο YouTube.

8. Εστίασε στα θετικά. Σκέψου τι έχεις καταφέρει σήμερα, το νόστιμο φαγητό που μαγείρεψες ή ότι σε λίγες ώρες θα ξαπλώνεις στον καναπέ για να δεις την αγαπημένη σου σειρά.

9. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Άναψε ένα αρωματικό κερί, κάνε scrub για να διώξεις τις τοξίνες και απόλαυσε την ευεργετική επίδραση του ζεστού νερού. Μία μικρή πολυτέλεια που διώχνει κάθε αρνητική σκέψη στο τέλος της ημέρας.

10. Οργάνωσε ένα ταξίδι. Είτε για Σαββατοκύριακο, είτε ια διακοπές, ακόμα κι αν δεν πας, το παραμύθι της διαφυγής από την καθημερινότητα, θα σε ανεβάσει.

Katerina Tsemperlidou