“Βόρεια Διαδρομή” στο 4ο Φεστιβάλ Αυλής

Το 4ο φεστιβαλ της Αυλής συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Ιουλίου με μια ξεχωριστή συναυλία στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Στα πλαίσια του καλλιτεχνικού project «ΒΟΡΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» 2019 θα πραγματοποιηθούν σειρά συναυλιών παραδοσιακής μουσικής με τον Χρίστο Τσιαμούλη και το μουσικό σχήμα ΚΥΡΑΤΖΗΔΕΣ στον Ελλαδικό χώρο.

Οι συναυλίες θα γίνουν σε πόλεις και τόπους της Ελλάδας που σηματοδοτούν τους εμπορικούς δρόμους του παρελθόντος από και προς την Κωνσταντινούπολη. Θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθούν σε πόλεις η χωριά που ήσαν αφετηρίες και σταθμοί των εμπορικών δρόμων από και προς την Πόλη αλλά και σε τοποθεσίες που ήσαν και συνεχίζουν ενδεχομένως να είναι σταθμοί η περάσματα των ταξιδιωτών (π.χ. παλιά η και  αναπαλαιωμένα χάνια, γεφύρια, κάστρα, πανδοχεία κλπ).

Το ρεπερτόριο των τραγουδιών που θα ακουστούν στις συναυλίες αυτές θα αποτυπώνει  τις πολιτισμικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες και συγγένειες των παραδόσεων της κάθε περιοχής με τις μουσικές και τους χορούς της Πόλης και της Μικράς Ασιάς. Στόχος είναι να συμβάλουμε ώστε οι πόλεις και οι τόποι στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες να αποτελέσουν στο μέλλον τη βάση για ένα πολιτιστικό δίκτυο που θα τις ενώνει μέσα από τις καλλιτεχνικές και μουσικές συγγένειες και επιρροές με την Κωσταντινούπολη της μεγάλης της ακμής.

Πρόγραμμα

Για τέταρτη χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Παιδείας – Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης – Εξυγίανσης της Λίμνης θα προσφέρει στο κοινό του Δήμου ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων μέσα στον μήνα Ιούλιο 2019.

Το πρόγραμμα περιέχει Μουσικές συναυλίες, Θεατρική παράσταση και Κινηματογραφικές προβολές με αξιόλογα ντοκιμαντέρ με παρουσίες σε ειδικά φεστιβάλ.