Γιατί το φθινοπωρινό χουζούρι το αγαπάμε λίγο παραπάνω

Όπως και να το κάνουμε τα φθινοπωρινά πρωινά έχουν μια πολύ ξεχωριστή αίσθηση. Ακόμη δεν έχει μπει ο χειμώνας για τα καλά, έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι τόσο κοντά στην ανάμνηση του καλοκαιριού και φυσικά ο καλός ακόμη καιρός σου επιτρέπει να έχεις αρκετά χαλαρούς ρυθμούς.

Αγαπάς τον ύπνο, όπως όλοι μας. Λατρεύεις αυτήν την χαλαρότητα που επιτρέπεις στον εαυτό σου μέχρι να μπεις στους συνηθισμένους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου. Το χουζούρι σου ανεπιφύλακτα θα είναι καλύτερο αυτά τα φθινοπωρινά πρωινά και δες προσεκτικά το γιατί.

Έλα, μεταξύ μας τώρα, πρέπει να το παραδεχτείς. Το αγαπάς περισσότερο αυτό το φθινοπωρινό χουζούρι σου. Είναι διαφορετικό, είναι πιο γλυκό, όταν είναι φθινόπωρο. Εσύ είσαι πιο χαλαρός και αυτή είναι και η γλυκά. Επιτρέπεις στον εαυτό σου να χουχουλιάσει, να χουζουρέψει για παραπάνω ώρα και γενικότερα να απολαύσει πολύ περισσότερο το ζεστό κρεβατάκι σου και όλη την διαδικασία του ύπνου.

Και τι καλύτερο από τις λίγες υποχρεώσεις που συνήθως έχεις το φθινόπωρο; Ακόμη δεν έχεις επανέλθει 100% στην καθημερινότητά σου και μπορείς να κοιμάσαι περισσότερο, χωρίς να διακόπτει αυτή σου την απόλαυση το εκνευριστικό ξυπνητήρι. Έχεις πολύ περισσότερο χρόνο ακόμη για να χωθείς με την ησυχία σου κάτω από τις κουβέρτες σου και να χουζουρεύεις όσο θέλεις.

Ξέρω, είσαι ξαπλωμένος κάτω από τα σκεπάσματα, μόλις έχεις ανοίξει τα μάτια σου και έχεις αρχίσει να τεντώνεσαι. Μπορεί η μέρα να είναι γενικά μουντή, με συννεφιασμένο ουρανό και να σου θυμίζει πως ο χειμώνας πλησιάζει σιγά σιγά. Λίγο αεράκι και ψιλόβροχο είναι το σκηνικό του καιρού, που αποτελεί κλασική εικόνα για τους φθινοπωρινούς μήνες, που σε εμπνέει ακόμη περισσότερο να μείνεις στο κρεβατάκι σου.

Έχεις δικαίωμα να χουζουρεύεις για ώρες ατελείωτες με τέτοιο καιρό. Έτσι λες στον εαυτό σου. Θες να κοιμηθείς λίγο ακόμα, να κουκουλωθείς, να χουχουλιάσεις και να μείνεις ξαπλωμένος για την υπόλοιπη μέρα. Ξέρεις πως δεν έχουν πιάσει τα «μεγάλα κρύα» ακόμη και είναι η ιδανική εποχή να απολαύσεις το χουζούρι σου, χωρίς όμως να παγώσεις κάτω από τα σκεπάσματα. Αυτή η αίσθηση κάνει το φθινοπωρινό σου χουζούρι πιο γλυκό και απολαυστικό.

Θα μπορούσα για ώρες να σου περιγράφω λόγους για τους οποίους το φθινόπωρο το χουζούρι είναι ανεπιφύλακτα καλύτερο, όμως σου προτείνω απλώς να ξαπλώσεις και να το απολαύσεις, όσο ακόμη είναι φθινόπωρο. Τι καλύτερο από το να το κάνεις πράξη για να καταλάβεις; Την ίδια συμβουλή θα ακολουθήσω και εγώ!

yang