“Ξαραχνιάζοντας” τη Μητροπόλεως – (φωτογραφίες)

Ανεβαίνεις την Μητροπόλεως και ανάμεικτα συναισθήματα σε κυριεύουν… Χαρά για όλα τα ωραία που έζησες εκεί και λύπη για τη σημερινή εικόνα. Αράχνες παντού και ξενοίκιαστα μαγαζιά. Δεν είναι ο μόνος δρόμος που “πονά” στην πόλη. Άλλα είναι σίγουρα το μεγαλύτερο σπίτι των αναμνήσεων μας. Ποσά συναισθήματα εκεί? Πόσα γέλια? Μα και πόσα δάκρυα!! Θυμάσαι τα Σαββατόβραδα που είχε μποτιλιάρισμα. “Ακούς” τη μουσική από τα μπαράκια και “νιώθεις” τον παλμό από τις παρέες.

 Για όλα αυτά τα συναισθήματα σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου σε μια συμβολική δράση οι “Δήμιοι”  περπάτησαν αυτό τον δρόμο με στόχο τη βελτίωση της εικόνας των άδειων καταστημάτων καθώς αφαίρεσαν  παλιές αφίσες και καθάρισαν όσο μπορούσαν τις βιτρίνες, διώχνοντας με τις φωνές τους κάθε “φάντασμα” που κρύβεται εκεί.

Οι δράσεις αυτές έχουν συμβολικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τις ενέργειες καθαρισμού των εκάστοτε τοπικών αρχών. Η αξία των δράσεων αυτών είναι πολύπλευρη καθώς ενεργοποιούνται οι πολίτες, προβάλλεται ο εθελοντισμός και η αποτελεσματικότητα της συλλογικότητας, η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την καθαριότητα των τοπικών δημόσιων χώρων, που συμβάλουν στη συνεχή προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής που είναι υπόθεση όλων μας.