6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η μέρα που όλοι μας περιμέναμε ήρθε! Αν δεν έχεις κανονίσει κάποια νυχτερινή έξοδο με τους φίλους σου, μπορείς πάντα να βάλεις μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Τσωρτσιλ» (2017) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Τεπλίτζκι-  Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ιούνιος του 1944. Οι δυνάμεις των Συμμάχων στέκονται στο χείλος του γκρεμού. Ένας τεράστιος στρατός έχει μυστικά μαζευτεί στις νότιες ακτές της Βρετανίας, έτοιμοι να ανακτήσουν την κατακτημένη από τους ναζί Ευρώπη. Ένας άντρας βρίσκεται στο δρόμο τους: ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πίσω από την εικονική του φιγούρα και τους ευφάνταστους λόγους, βρίσκεται ένας άντρας που έχει έρθει αντιμέτωπος με τον πολιτικό εξευτελισμό, τη στρατιωτική αποτυχία και την οργανική δυσκολία στο να εκφέρει λόγο. Φοβούμενος μην επαναληφθεί η τρομακτική σφαγή του 1915 στις ακτές της Καλλίπολης, και καταβεβλημένος από τα χρόνια του πολέμου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι η σκιά του ήρωα που αμύνθηκε στη μαζική επίθεση του Χίτλερ. Αν η απόβαση τώρα αποτύχει, τρομοκρατείται στην ιδέα να τον θυμούνται ως τον αρχιτέκτονα της σφαγής. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους, ο στρατηγός Αϊζενχάουερ και ο στρατάρχης Μοντγκόμερι είναι αντίθετοι στις προσπάθειες του Τσόρτσιλ να σταματήσει την επιχείρηση. Ο βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος πρέπει να μεσολαβήσει. Μόνο με τη συμπαράσταση της ευφυούς, αλλά ευέξαπτης συζύγου του, Κλεμεντίν, ο πρωθυπουργός μπορεί να αποφύγει τη φυσική και πνευματική κατάπτωση.

Παίζουν: Μπράιαν Κοξ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζον Σλάτερι.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 30/11 στις 23:00

«Η μυστική γραφή» (2016) σε σκηνοθεσία Jim Sheridan- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Το 1992, σ’ ένα άσυλο που πρόκειται να σφραγιστεί, ένας ψυχίατρος καλείται να επανεξετάσει την περίπτωση μιας τροφίμου, της Ρόουζ που υποδύεται με χαρακτηριστική μεγαλοπρέπεια η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ. «Δεν σκότωσα το μωρό μου» επαναλαμβάνει άκοπα η Ρόουζ, ενώ ξεκινά ν’ αφηγείται στον πρόθυμο γιατρό της ιστορία της, γραμμένη στα περιθώρια της Βίβλου της. Μεταφορά 50 χρόνια πίσω, όταν η Ρόουζ ήταν μια κοπέλα-πυρκαγιά, όμορφη και ατρόμητη Προτεστάντης σ’ ένα χωριό φανατικών Καθολικών, πηγή κουτσομπολιού, πάθους και εμμονών, στην καρδιά του Β’ Παγκόσμιου αλλά και της Ιρλανδο-Βρετανικής διαμάχης. Βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ-σέλερ του Σεμπάστιαν Μπάρι, η ταινία αναδύει την ατμόσφαιρα της ιρλανδικής εξοχής αλλά και της ιδεολογίας της χώρας, ενός τόπου πεισμωμένου και αυστηρού.

Παίζουν: Vanessa Redgrave,Rooney Mara,Eric Bana,Theo James

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 30/11 στις 23:00

«Γαμο-μπελάδες» (2005) σε σκηνοθεσία David Dobkin 

Δυο αμετανόητοι εργένηδες έχουν ως χόμπι να πηγαίνουν απρόσκλητοι σε γάμους για να βρουν εύκολα γυναικεία θύματα για τη λίστα των σεξουαλικών τους κατακτήσεων. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν φλερτάρουν με τις κόρες ενός πολιτικού, οι οποίες τους προσκαλούν για γουικέντ στο εξοχικό τους.

Παίζουν: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams

*OPEN, Σάββατο 30/11 στις 23:00

«Απ’ το Παρίσι με αγάπη» (2010) σε σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Ο Τζέιμς Ρις, υπασπιστής του Αμερικανού Πρέσβη στην Γαλλία, ζει μια αξιοζήλευτη ζωή στο Παρίσι .Όμως το πραγματικό του πάθος είναι η δεύτερη δουλειά του ως ασκούμενος της CIA. Ο Τζέιμς επιθυμεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να γίνει ένας γνήσιος πράκτορας και να ζήσει την αληθινή δράση. Όταν επιτέλους αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή, σπεύδει να συναντήσει τον συνεργάτη του και ειδικό πράκτορα, Τσάρλι Γουόξ, ο οποίος έρχεται στο Παρίσι προκειμένου να εμποδίσει μια τρομοκρατική επίθεση. Ο Τσάρλι, εκτός από έμπειρος στη δουλειά του είναι και ιδιαίτερα ισχυρογνώμων και εύκολα καταφεύγει σε παρατυπίες, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε ακραίες καταστάσεις. Όταν ο Τζέιμς ανακαλύπτει πως ακόμα και ο ίδιος αποτελεί έναν από τους στόχους των τρομοκρατών, συνειδητοποιεί ότι ο μόνος, που μπορεί να τον κρατήσει στη ζωή για τις επόμενες 48 ώρες είναι ο Τσάρλι…

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, Κάσια Σμούτνιακ, Ρίτσαρντ Ντέρντεν

*STAR, Σάββατο 30/11 στις 23:20

**Στο κανάλι θα προβληθεί νωρίτερα και η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Η εποχή των παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης» (2016) στις 21:25.

«Midnight special» (2016) σε σκηνοθεσία Τζεφ Νίκολς

Όταν ο Ρόι Τόμλιν διαπιστώνει ότι ο γιος του, Άλτον, διαθέτει ειδικές υπερφυσικές δυνάμεις που μπορεί να έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα, θα προσπαθήσει να τον φυγαδεύσει από τη χώρα. Στόχος του είναι να γλιτώσουν από τον ασφυκτικό κλοιό της κυβέρνησης, αλλά και μιας θρησκευτικής σέχτας, που σε κάθε περίπτωση θα ήθελαν τον Άλτον υποχείριο στις φιλοδοξίες τους. Σύντομα, το ανθρωποκυνηγητό εναντίον τους κλιμακώνεται, αναγκάζοντας τον Ρόι να αναλάβει κάποια ρίσκα. Αυτό, όμως, θα φέρει τον Άλτον στα όριά του, που αν τα ξεπεράσει, τίποτα σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν θα είναι όπως πριν…

Παίζουν: Μάικλ Σάνον, Τζόελ Έτζερτον, Κίρστεν Ντανστ, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάντεν Λίμπερερ, Σαμ Σέπαρντ

*ALPHA, Σάββατο 30/11 στις 23:00

«Spotlight: Όλα στο φως» (2015) σε σκηνοθεσία Τομ Μακάρθι

H ταινία μας αφηγείται την πραγματική ιστορία της βραβευμένης με Pulitzer μάχιμης δημοσιογραφικής ομάδας με το όνομα Spotlight,της εφημερίδας Boston Globe. Το 2002 σόκαρε την κοινή γνώμη της Βοστώνης στις Η.Π.Α. αποκαλύπτοντας ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στο οποίο εμπλέκονταν πάνω από 70 ιερείς. Δεκάδες παιδιά φέρεται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες μέσω ενός αρρωστημένου κυκλώματος. Οι Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton), Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams), Michael Rezendes (Mark Ruffalo) και Matt Carroll (Brian d’Arcy James), μέλη του Spotlight, είχαν το θάρρος να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο και να έρθουν αντιμέτωποι με το νοσηρό κομμάτι της παντοδύναμης καθολικής εκκλησίας.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Μάικλ Κίτον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Λιβ Σράιμπερ

*ΑΝΤ1, Σάββατο 30/11 στις 22:45