Ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Φορέσετε τα πιο άνετα σας παπούτσια, τα ζεστά σκουφιά σας, το χαμόγελό σας και να απολαύσετε σήμερα την αγαπημένη σας πόλη, γιατί έχει  ετοιμάσει ξανά ένα σωρό ωραία πράγματα για να ζήσεις.Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στη Καστοριά.

-Στις 11:00 π.μ. στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, δίπλα στη “Μαγική Λιμνοπολιτεία”, θα πραγματοποιηθεί το “Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας”, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων 8με8, με τη συμμετοχή του Δημόσιου ΙΕΚ Καστοριάς, του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας Σεφ», με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων.

 Στις 11.00π.μ στην πλατεία ΑΠΟΖΑΡΙ θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια χρονιά η γιορτή της ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ με νόστιμες τσιγαρίδες, άφθονο κρασί και γλέντι με παραδοσιακή μουσική από τον Πολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο “Το Απόζαρι”

-Στις 12:00 μεσημβρινή  θα ξεκινήσουν οι “Πολιτιστικές Διαδρομές” – Από το Ντολτσό στο Απόζαρι. Διάρκεια διαδρομής: 1 και 20 λεπτά

Με αφετηρία την πλατεία Ντολτσό διασχίζουμε την παραδοσιακή γειτονιά και τα σοκάκια της περιοχής ανηφορίζοντας προς την  Παναγιά την Ρασιώτισσα (15ος αι.).

Στη συνέχεια περνώντας μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Μηνά, πολιούχου της πόλης, καταλήγουμε  στην παλιά συνοικία της Ελεούσης από την  είσοδο της οποίας γίνεται ορατή τόσο η νότια, όσο και βόρεια  πλευρά της λίμνης.

Λίγα μέτρα πιο κάτω επισκεπτόμαστε το βυζαντινό ναό των Αγίων Αναργύρων (10ος αι.) με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Τέλος, η περιήγηση καταλήγει  στο μεταβυζαντινό ναό των Εισοδιών  της Θεοτόκου (17ος αι.) ο οποίος βρίσκεται πίσω από το αρχοντικό Τσιατσιαπά και δίπλα από την πλατεία του Απόζαρι. Ο ναός πιθανότατα αποτελούσε μετόχη της Μονής  Σινά, λόγω της σπάνιας απεικόνισης στο δυτικό τοίχο του νάρθηκα  υπάρχει του όρους Σινά.

-Στις 16:30 το Ε.Τ.Α.Κ Καστοριάς διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους.

Ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα στο εμπορικό κέντρο συνοδεία των μαγευτικών ήχων του μουσικού σχήματος ” THE P.A.G.S” του μουσικού σχολείου Καστοριάς.

Η 5η Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή για τα παιδιά του Νομού Καστοριάς είναι γεγονός!

Στις 17:00μ.μ στην Λέσχη Αξιωματικών σας περιμένει παιχνίδι ελεύθερο, παιχνίδι δημιουργικό! Πολλοί εθελοντές, έτοιμοι να δώσουν ακόμη μια φορά την ψυχή τους, διασκεδάζοντας τους μικρούς μας φίλους! ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Θα υπάρχει πλούσιος δωρεάν μπουφές με γλυκά και χυμούς για τα παιδιά, καφές και τσουρέκι για τα μεγάλα παιδιά.!

Όποιος επιθυμεί  μπορεί να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας ή παιχνίδια για τα παιδιά σε ανάγκη του «Κέλετρον αγάπη για το παιδί».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Πλάθουμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με το ΙΡΙΣ Αρτοζαχαροπλαστείο
  • Face painting από το Τμήμα Αισθητικής και Τέχνης Μακιγιάζ του ΔΙΕΚ Καστοριάς.
  • Παρουσία και σέρβις γλυκών από το ΙΕΚ Μαγείρων.
  • Χορευτικές επιδείξεις και ενόργανη από το γυμναστήριο Αθλοδομή Χλόη Καστοριάς
  • Επίδειξη taekwondo από το Σύλλογο Αναγέννηση και την προπονητή ΔΟΥΚΑ Μαρία
  • Χορωδία από το Σύλλογο <<Καστοριανή Συμφωνία>> υπό τη μουσική διεύθυνση της μαέστρου ΓΑΛΑΝΗ Ιωάννας.
  • Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και μπαλόνια με τη Μαριλίν
  • Αη-Βασίλης και δημιουργική ομάδα του Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί
  • Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μοναδικά μαγικά κόλπα με τον ΜΟΤΖΟ το Ξωτικό Αη – Βασίλη.
  • Στην υποδοχή οι μασκότ ΡΟΥΝΤΟΛΦ και ΦΡΟΣΤΙ για φωτογραφίες.

Ερυθρός Σταυρός Καστοριάς σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00μ.μ στο Nauticall Hall, υπό των μελωδιών της JAZZ LIVE MUSIC και του πλούσιου γιορτινού μπουφέ. Τιμή εισόδου 5 ευρώ (τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του τμήματος)