12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι μέρες των αγαπημένων μας μελομακάρονων και κουραμπιέδων έρχονται σιγά σιγά στο τέλος τους. Το δέντρο θα ξανά ανεβεί στο σκονισμένο πατάρι και θα περιμένει τα επόμενα Χριστούγεννα. Οι άδεια τελειώνει και η θέση στο γραφείο σου σε περιμένει. Απόλαυσε λίγες από τις τελευταίες μέρες ξεγνοιασιάς με μια από τις παρακάτω ταινίες.

«West Side Story» (1961) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουάιζ, Τζερόμ Ρόμπιν

Η πιο όμορφη ερωτική ιστορία όλων των εποχών στο πιο φημισμένο μιούζικαλ στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα μέσα στο πλαίσιο του πολέμου των συμμοριών στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1950.

Παίζουν : Νάταλι Γουντ, Ρίτσαρντ Μπέιμερ, Ρας Τάμπλιν, Ρίτα Μορένο, Τζωρτζ Τσακίρης, Σάιμον Όκλαντ, κ.ά.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 2/1 στις 23:15

«Έιμι: το κορίτσι πίσω από το όνομα» (2015) σε σκηνοθεσία Aσίφ Καπάντια- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το ταλέντο της Έιμι Ουάινχαουζ, μίας από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, που έσβησε πρόωρα πριν από λίγα χρόνια, αναβιώνει σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ που συγκίνησε κοινό και κριτικούς παγκοσμίως. Με δύο μόλις προσωπικούς δίσκους, η Ουάινχαουζ κατάφερε να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό, παντρεύοντας το σόουλ ιδίωμα με στοιχεία από τζαζ και ρετρό ποπ. Δεν ήταν ξεχωριστή απλώς και μόνο επειδή κατάφερνε να μαγνητίζει τα πλήθη με τη μοναδική της φωνή και τους μεθυστικούς της στίχους, αλλά και επειδή η χαρισματική, πλην όμως φοβερά βασανισμένη ψυχή της δεν μπορούσε με τίποτε να προσαρμοστεί στη ζωή ενός σούπερ σταρ και βούτηξε σε αυτοκαταστροφικούς εθισμούς.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 2/1 στις 22:30

«Η ζωή μιας γυναίκας» (2016) σε σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ

Στις αρχές του 19ου αιώνα η κόρη του βαρόνου Λε Περντουί ντε Βο, η Ζαν, μια ευαίσθητη νεαρή γυναίκα, παντρεύεται έναν αριστοκράτη χωρίς μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ξεκινά την περιπέτεια της ενήλικης ζωής της.

Παίζουν: Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν, Γιολάντ Μορό, Τζουντίθ Σεμιά

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 2/1 στις 23:00

«Όρφεο Νέγκρο» σε σκηνοθεσία Μαρσέλ Καμί

Το Ορφέο Νέγκρο είναι ρομαντική τραγωδία του 1959 από τη Βραζιλία. Βασίζεται στο θεατρικό έργο Orfeu da Conceição του Βινίσιους ντε Μοράες, το οποίο με τη σειρά του είναι προσαρμογή του αρχαιοελληνικού μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης, τοποθετημένο στο σύγχρονο πλαίσιο σε μία φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Η ταινία ήταν βραζιλιάνικη, γαλλική και ιταλική συμπαραγωγή. Η ταινία βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίαςκαι με τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών.

Παίζουν: Μπρένο Μέλο και Μαρπέσα Ντον

*ΒΟΥΛΗ, Πέμπτη 2/1 στις 22:00

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Ένας μικρός που έκανε έκκληση στο ραδιόφωνο να βρεθεί σύζυγος για τον χήρο πατέρα του, διαλέγει ως υποψήφια νύφη μια δημοσιογράφο, η οποία μένει στην άλλη άκρη της Αμερικής.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν

*ΑΝΤ1, Πέμπτη 2/1 στις 22:45

«LA LA LAND» (2016) σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Ο Σεμπάστιαν και η Μία ζουν στο Λος Άντζελες, την πόλη των ονείρων. Ο Σεμπάστιαν είναι πιανίστας, λάτρης της τζαζ και έχει ένα μεγάλο στόχο: να ανοίξει το δικό του τζαζ μπαρ. Η Μία δουλεύει σε μια καφετέρια αλλά φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία ηθοποιός. Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται σε έναν αυτοκινητόδρομο σε ώρα αιχμής και λογομαχούν. Λίγο αργότερα, η Μία πηγαίνει τυχαία στο μαγαζί, που παίζει μουσική ο Σεμπάστιαν, ο οποίος την αγνοεί αφού φεύγει εξοργισμένος μετά από έναν καυγά με το αφεντικό του. Μετά από μήνες, η Μία και ο Σεμπάστιαν συναντιούνται σε ένα πάρτι και παρά το γεγονός πως αρχικά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι μεταξύ τους, γίνονται ζευγάρι. Στην πορεία της σχέσης τους και οι δύο προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους, παρά τις αντιξοότητες και να παραμείνουν μαζί, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι Ντε Γουΐτ

*STAR, Πέμπτη 2/1 στις 21:00

«Μάτια ερμητικά κλειστά» (1999) σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η εξομολόγηση μιας ερωτικής φαντασίωσης, της γυναίκας του Άλις, πυροδοτεί μια έκρηξη ζήλιας στο γιατρό Μπιλ Χάρφορντ, ο οποίος στην προσπάθειά του να την απατήσει, βιώνει μια σειρά από παράδοξες ερωτικές περιπέτειες, που μοιάζουν να κινούνται περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης παρά της πραγματικότητας.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν, Σίντνεϊ Πόλακ, Μαρί Ρίτσαρντσον, Ράντε Σερμπεντζίγια, Τοντ Φιλντ, Βινέσα Σόου

*STAR, Πέμπτη 2/1 στις 23:45

«Δείπνο Πανηλιθίων» (2010) σε σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Ο Τιμ, ένα φιλόδοξο διοικητικό στέλεχος σε μεγάλη εταιρία, πιστεύει ότι είναι ένα βήμα πριν την προαγωγή, αρκεί να καταφέρει να εντυπωσιάσει το αφεντικό του. Πώς θα το πετύχει αυτό; Η τέλεια ευκαιρία είναι το δείπνο που οργανώνει κάθε μήνα το αφεντικό, στο οποίο νικητής της βραδιάς στέφεται όποιος φέρει τον πιο ηλίθιο καλεσμένο για συνοδό. Για καλή του τύχη, ο Τιμ βρίσκει τον Μπάρι, ένα θεότρελο τύπο με ένα πολύ ιδιαίτερο ταλέντο.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Πολ Ραντ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Λούσι Παντς, Ρον Λίβινγκστον

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 2/1 στις 00:00

«Κωδικός: Πιπίλα» (2005) σε σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν

Έπειτα από τόσες διακρίσεις στις Ειδικές Δυνάμεις, τις πολεμικές τέχνες και τις επικίνδυνες αποστολές, ο Σέιν Βόλφε, το μόνο που δεν θα περίμενε στην καριέρα του θα ήταν να προαχθεί από ετοιμοπόλεμο κομάντο σε… μπέιμπι-σίτερ! Διότι η νέα αποστολή που του έχει ανατεθεί από τις μυστικές υπηρεσίες είναι ακριβώς αυτή: να προστατέψει τα πέντε παιδιά ενός επιστήμονα από τα απειλητικά σχέδια κακοποιών, που έχουν βάλει στο μάτι ένα απόρρητο κυβερνητικό σχέδιο. Σύντομα, όμως, αποδεικνύεται ότι αν κάποιος χρειάζεται προστασία μέσα στο σπίτι, είναι μάλλον ο ίδιος, αφού το να ξέρει κανείς πώς να αλλάζει τις πάνες, πώς να οργανώνει σωστά τη σχολική τσάντα και τις κασετίνες με τα μολύβια, ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το γάλα και πότε πρέπει να βάλει πιπίλα στο μωρό, δεν απέχει πολύ από μια… ειδική αποστολή για λίγους!

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λόρεν Γκράχαμ, Φέιθ Φορντ, Μπρίτανι Σνόου, Μαξ Θιερό, Κάρολ Κέιν, Μπραντ Γκέρετ

*ALPHA, Πέμπτη 2/1 στις 22:50

«Εβίτα» (1996) σε σκηνοθεσία του Άλαν Πάρκερ

Ο βίος της Εβίτα Περόν, η οποία από νόθα κόρη ενός αγρότη έγινε πρώτη κυρία της Αργεντινής και θεοποιήθηκε από το λαό.

Παίζουν: Μαντόνα, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζόναθαμ Πράις, Τζίμι Νέιλ

*ALPHA, Πέμπτη 2/1 στις 00:50.

«Πτυχή στο χρόνο» (2018) σε σκηνοθεσία Άβα Ντυβερνέυ

Η Μεγκ Μάρι είναι η τυπική μαθήτρια του γυμνασίου, που πολεμάει με θέματα αυτοεκτίμησης και είναι απεγνωσμένη να χωρέσει κάπου. Ως κόρη δύο αναγνωρισμένων φυσικών, είναι κι αυτή ευφυής και χαρισματική, όπως είναι κι ο νεότερος αδελφός της, ο Τσαρλς Γουάλας, αλλά η ίδια δεν το έχει εκλάβει ακόμα ως δεδομένο για τον εαυτό της. Τα πράγματα χειροτερεύουν με την εξαφάνιση του κύριου Μάρι, η οποία βασανίζει τη Μεγκ και αφήνει τη μητέρα της με ραγισμένη καρδιά. Τότε ο Τσαρλς της γνωρίζει τρεις ουράνιους οδηγούς, την Κα Γουιτς, την Κα Γουάτσιτ και την Κα Χου, που έχουν ταξιδέψει στη Γη για να τη βοηθήσουν να βρει τον πατέρα της, και μαζί και με τον συμμαθητή της και φίλος της Κάλβιν ξεκινούν ένα απίθανο ταξίδι μέσω του χώρου και του χρόνου.

*OPEN, Πέμπτη 2/1 στις 21:00.

«Υποψήφιος Μάγος» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Ταρτελτάουμπ

Ο Μπαλτάζαρ Μπλέικ (Νίκολας Κέιτζ) φρουρεί για πάνω από χίλια χρόνια τον κόσμο από τις σκοτεινές δυνάμεις, ψάχνοντας ταυτόχρονα για τον προικισμένο κληρονόμο του. Μπροστά του όμως θα βρεθεί ο αδέξιος μαθητευόμενος μάγος Ντέιβ Στάτλερ που θα απελευθερώσει άθελά του τον αδίστακτο Χόρβαθ, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την τελική μάχη ανάμεσα στους δυο άσπονδους εχθρούς.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζέι Μπαρουσέλ, Άλφρεντ Μολίνα, Τερέζα Πάλμερ

*OPEN, Πέμπτη 2/1 στις 23:15