Πόσα όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν στην Καστοριά

Βρέθηκαν 5 αυτόματα τυφέκια, εκ των οποίων τα τρία είναι καλάσνικoφ, ένας εκτοξευτήρας με αντιαρματικές ρουκέτες, χειροβομβίδες και κουτιά με σφαίρες – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ανέφερε αστυνομική πηγή

Σημαντική ποσότητα όπλων και πυρομαχικών εντόπισαν αργά σήμερα το απόγευμα άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς να είναι επιμελώς θαμμένα σε αγροτική περιοχή κοντά στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας πρόκειται για 5 αυτόματα τυφέκια εκ των οποίων τα τρία είναι τύπου καλάσνικοφ ένας εκτοξευτήρας με αντιαρματικές ρουκέτεςχειροβομβίδες και κουτιά με σφαίρες.

Αστυνομική πηγή σημειώνει ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να συνδέουν την ύπαρξη του εξοπλισμού με παλιές ανεξακρίβωτες υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Καστοριάς.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα όπλα εντοπίστηκαν κοντά στη διασταύρωση Μαυροχωρίου προς Αμπελόκηπους (περιοχή Γκιόλε), λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς.

Η επιχείρηση , σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, οργανώθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της αστυνομίας για την ύπαρξη όπλων θαμμένων στο έδαφος στην συγκεκριμένη περιοχή. Η ύπαρξη και εκρηκτικού υλικού προκάλεσε την κινητοποίηση του στρατού, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, τα ευρήματα σχετίζονται με την υπόθεση (από το 2016) σύλληψης αξιωματικού της Αστυνομίας, για όπλα και ναρκωτικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2016, ο Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετούσε σε τμήμα συνοριακής φύλαξης της Δυτικής Μακεδονίας, είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για μεταφορά 124 κιλά χασίς, ενώ στην κατοχή του είχαν βρεθεί και δύο Καλάσνικοφ.

Εκτός από τον υπαρχιφύλακα, για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και 47χρονος ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών, στον οποίο, ο συγκατηγορούμενός του αστυνομικός επρόκειτο να παραδώσει τα ναρκωτικά, ώστε στη συνέχεια, μέσω άλλων προσώπων, φερόμενων ως μελών δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, να διοχετευτούν αυτά σε πιάτσες τοξικομανών της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Σε μάντρα που διατηρούσε ο 47χρονος στην Καστοριά είχαν κατασχεθεί δέκα χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, ένα Καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, 115 φυσίγγια τύπου Καλάσνικοφ, 54 πυροκροτητές και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα ήταν, ισόβια κάθειρξη για τον 47χρονο και 18 χρόνια για τον υπαρχιφύλακα.

Δείτε φωτογραφίες από τα όπλα ΕΔΩ

με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ