4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Βασίλισσα Βικτώρια: Τα Χρόνια της Νιότης» (2009) σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Βρισκόμαστε στα 1837 και η Βικτώρια βρίσκεται στο επίκεντρο της βασιλικής διαμάχης για την εξουσία. Ο βασιλιάς Γουίλιαμ, που είναι θείος της, βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου και η Βικτώρια προορίζεται για διάδοχος του θρόνου. Ενώ όλοι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της, η μητέρα της, Δούκισσα του Κεντ, την κρατάει σε απόσταση από την Αυλή. Παράλληλα, ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου και θείος της Βικτώρια πατρονάρει τον γοητευτικό ανιψιό του, Άλμπερτ, να κερδίσει την καρδιά της. Όμως, η Βικτώρια και ο Άλμπερτ έχουν κουραστεί να δέχονται εντολές από τους άλλους. Και αφού η Βικτώρια γίνεται βασίλισσα της Αγγλίας, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας ισχυρός δεσμός που θα οδηγήσει όχι μόνο στο γάμο και στην οικογένεια, αλλά και σε μια ουσιαστική σχέση ζωής. Η βασίλισσα Βικτώρια έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ηλικιωμένη, βλοσυρή γυναίκα σε μόνιμο πένθος. Όμως, στα νεανικά της χρόνια, η Βικτώρια ήταν μια κοπέλα τολμηρή, γεμάτη ζωντάνια.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Ρούπερτ Φρεντ, Πολ Μπέτανι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Μαρκ Στρονγκ, Γέσπερ Κρίστενσεν, Χάριετ Γουόλτερ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 14/9, στις 22:00

«Parker» (2013) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ

Πολλές φορές, για να τη βγάλεις καθαρός, ο μόνος τρόπος είναι να παίξεις βρόμικα. Κι αυτό, θα το μάθει πολύ καλά ο Πάρκερ, ένας διαβόητος κακοποιός με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής, όταν κάποια στιγμή πέσει θύμα της ίδιας της συμμορίας του στην τελευταία τραπεζική ληστεία τους. Αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους, στο Παλμ Μπιτς, έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πλευρό του την πιο ακαταμάχητη σύμμαχο που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

*Alpha, Δευτέρα 14/9, στις 23:00

«Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Πιστεύοντας πως έχουν αφήσει πίσω τους πια σκοτεινές φιγούρες από το παρελθόν τους, οι νιόπαντροι Κρίστιαν και Άνα, απολαμβάνουν τη μοναδικότητα της σχέσης τους και μια κοινή πολυτελή ζωή. Μόλις όμως εκείνη μπαίνει στο ρόλο της σαν κα Γκρέι και εκείνος χαλαρώνει σε μια πρωτόγνωρη σταθερότητα, νέες απειλές μπορεί να διαταράξουν το happy ending για εκείνους, πριν καν αυτό αρχίσει. Η τρίτη και τελευταία ταινία της ομώνυμης σειράς βιβλίων της βρετανίδας συγγραφέα E.L.James.

Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Έρικ Τζόνσον, Ρίτα Όρα, Μάρσια Γκέι Χάρντεν.

*Star, Δευτέρα 14/9, στις 23:50

«Ο Κατάδικος» (2008) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βόου

Ο Γουέιντ Πόρτερ είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος με ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και καριέρα που υπόσχεται πολλά. Η ήρεμη ζωή του θα ανατραπεί όταν θα σκοτώσει κατά λάθος τον κακοποιό  που μπήκε στο σπίτι του για να το διαρρήξει. Ο Γουέιντ καταδικάζεται σε τρια χρόνια κάθειρξη και οδηγείται σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κανένας κανόνας δεν ισχύει. Εκεί, αναγκάζεται να μοιραστεί το κελί του με έναν διαβόητο εγκληματία. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Γουέιντ αποτελεί τον εύκολο στόχο για όλους: από τον διεφθαρμένο φύλακα, μέχρι τους σκληρούς κατάδικους της φυλακής. Με αποκλειστικό στόχο την επιβίωσή του, ο Γουέιντ σύντομα θα μεταμορφωθεί στον πιο αδίστακτο αντίπαλο, το απόλυτο φόβητρο για τους εχθρούς του.

Παίζουν: Βαλ Κιλμέρ, Στίβεν Ντορφ, Σαμ Σέπαρντ.

*Mega, Δευτέρα 14/9, στις 00:00