9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Χορεύετε;» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική κομεντί – Επιτυχημένος και με μια υπέροχη οικογένεια, ο Τζον βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν εγγράφεται ως μαθητής σε μια σχολή χορού με την ελπίδα να γνωρίσει τη μελαγχολική γυναίκα που συναντά καθημερινά πηγαίνοντας στη δουλειά του.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζένιφερ Λόπεζ, Σούζαν Σαράντον.

*Open, Παρασκευή 9/4, στις 21:00

«Ξενοδοχείο για Τέρατα» (2012) σκηνοθεσία Τζέντι Ταρτακόφσκι 

Animation – Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Δράκουλα τον οδήγησε στην δημιουργία ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, όπου- επιτέλους- όλα τα ταλαιπωρημένα τέρατα μπορούν να περάσουν ξεκούραστες και ξέγνοιαστες στιγμές, μακριά από τους σιχαμένους ανθρώπους. Οι κρατήσεις για ένα συγκεκριμένο σαββατοκύριακο είναι ιδιαίτερες και γεμάτες από ξεχωριστούς καλεσμένους, καθώς η κορούλα του κλείνει τα 118 χρόνια της. Ο Αόρατος ‘Ανθρωπος,  η Μούμια, ο Φρανκεστάιν καταφθάνουν και είναι έτοιμοι για ξέφρενο πάρτι. Ο Τζόναθαν, όμως, έναν περιπλανώμενος ταξιδιώτης βρίσκεται τυχαία στο ξενοδοχείο και είναι σαν την μύγα μες το γάλα… Πως θα καταλήξει άραγε αυτό το σαββατοκύριακο;

Ακούγονται οι ηθοποιοί : Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, ‘Αγγελος Λιάγκος, Ηλίας Ζερβός, Γιώργος Πετρόχειλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Ντορίνα Θεοχαρίδου.

*Mega, Παρασκευή 9/4, στις 21:00

«Η συνάντηση» (2015) σε σκηνοθεσία Stephen Belber 

Δραματική κομεντί – Ο πνευματώδης Τόμπι Πάουελ είναι κορυφαίος δάσκαλος χορού στο Julliard με μια ζωή γεμάτη αναμνήσεις, έχοντας ταξιδέψει στον κόσμο ως διάσημος χορογράφος. Αλλά όταν του παίρνει συνέντευξη ένα νεαρό ζευγάρι, η Λίζα (Carla Gugino) και ο Μάικ (Μάθιου Λίλαρντ), ο Τόμπι αναπάντεχα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει οδυνηρές αποφάσεις που πίστευε ότι είχε αφήσει στο παρελθόν. Έτσι οι τρεις τους αγωνίζονται να βρουν ένα αληθινό κοινό έδαφος, αβέβαιο εάν η σύντομη, αλλά έντονα οικεία τους σύνδεση θα οδηγήσει σε καταστροφή και λύπη ή σε θεραπεία και απελευθέρωση.

Παίζουν: Patrick Stewart, Carla Gugino, Matthew Lillard.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 9/4, στις 22:00

«Ο Καλόσαυρος» (2015) σε σκηνοθεσία Πίτερ Σον

Animation – Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί από τη φυσική καταστροφή, ο νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Άρλο ζει με την οικογένειά του φροντίζοντας τη φάρμα τους. Η ζωή του δυσκολεύει απότομα όταν χάσει ξαφνικά τον πατέρα του. Σύντομα, ωστόσο, θα γνωρίσει τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων και θα αναπτύξουν μια δυνατή φιλία. Μαζί θα έρθουν αντιμέτωποι με μια μεγάλη περιπέτεια, όπου ο Άρλο θα πρέπει επειγόντως να μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, αν θέλει να βρει τον δρόμο της επιστροφής στο σπίτι του, αλλά και την πραγματική του αξία…

Φωνές μεταγλώττισης: Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Παναηλίδου, Γιώργος Ματαράγκας, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Μαρία Πλακίδη, Άντρια Ράπτη, Βαϊτσα Πιερράκου, Νίκος Κατσάτσος, Σωτήρης Πιερράκος, Ντένης Μακρής, Χρήστος Αμβράζης, Αργύρης Κανδύλης, Γιάννης Κατσαρός (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Ρέιμοντ Ότσοα, Τζακ Μπράιτ, Σαμ Έλλιοτ, Άννα Πάκουιν, Στιβ Τσαν, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ).

*Alpha, Παρασκευή 9/4, στις 22:00

«Γαλλική Σουίτα» (2014) σε σκηνοθεσία Σαούλ Ντιμπ 

Πολεμικό δράμα – Γαλλία 1940: H Γαλλική Σουίτα διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δεν μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου.

Παίζουν: Μισέλ Γουίλιαμς, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ματίας Σέναρτς, Σαμ Ράιλι, Ρουθ Γουίλσον, Μάργκο Ρόμπι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 9/4, στις 23:00

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ.

*Star, Παρασκευή 9/4, στις 23:20

«Σύμμαχοι» (2016) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράσης – Το 1942, στην καρδιά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αμερικανός κατάσκοπος Μαξ Βάταν αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή: να σκοτώσει το Γερμανό πρέσβη με τη βοήθεια μιας Γαλλίδας μαχήτριας της Αντίστασης, της Μαριάν Μποσεζούρ. Για ολοκληρώσουν πιο εύκολα την αποστολή τους, ο Μαξ και η Μαριάν παριστάνουν πως είναι σύζυγοι. Ο Μαξ την ερωτεύεται πραγματικά, κι έτσι αποφασίζεί να την παντρευτεί και να ζήσουν στο Λονδίνο. Σύντομα όμως μαθαίνει πως η σύζυγός του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζάρεντ Χάρις, Καμίλ Κοτίν.

*Open, Παρασκευή 9/4, στις 23:30

«Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου» (2007) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Θρίλερ – ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Mega, Παρασκευή 9/4, στις 00:00

«Πορφυρός Λόφος» (2015) σκηνοθεσία Γκιγέρμο ντελ Τόρο

Θρίλερ – Στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα η Ίντιθ Κούσινγκ, μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας και κληρονόμος μεγάλης περιουσίας, ερωτεύεται τον γοητευτικό Βρετανό αριστοκράτη Τόμας Σαρπ, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ μαζί με την αδελφή του. Όταν ο πατέρας Κούσινγκ ανακαλύπτει πως τα δυο αδέλφια κρύβουν ένα επικίνδυνο μυστικό, δολοφονείται και η Ίντιθ ταξιδεύει μαζί τους, ως κυρία Σαρπ πλέον, στο γοτθικό αρχοντικό τους στη βρετανική επαρχία.

Παίζουν: Μία Γουασικόφσκα, Τζέσικα Τσαστέιν, Τόμ Χίντλεστον.

*Ant1, Παρασκευή 9/4, στις 00:15