10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άραξε στον καναπέ σου και απόλαυσε μία από τις παρακάτω ταινίες από τον κινηματογράφο του σαλονιού σου.

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Δράσης – Ακόμη και τα πράγματα που κάνεις με τις καλύτερες προθέσεις είναι ικανά να γυρίσουν πίσω και να σε στοιχειώσουν. Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες.

Καθώς ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Χαντ βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναγκαν, Χένρι Κάβιλ, Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Άλεκ Μπάλντουιν.

*Skai Κυριακή  12/9 στις 21:00

«Ξυπόλητος Πρίγκηψ» (1966) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία – Ο Κώστας υποδύεται έναν άραβα ευγενή που διαμένει στο ξενοδοχείο ενός φίλου του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να παντρευτεί την αγαπημένη του. Η κατάσταση μπερδεύεται εξαιρετικά, όταν οι φίλοι της κοπέλας του τον βλέπουν ντυμένο άραβα, να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες. Τα πράγματα ξεφεύγουν εντελώς απ’ τον έλεγχο, όταν στο ξενοδοχείο φτάνει ο αληθινός πρίγκιπας.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

*Open, Κυριακή  12/9 στις 21:00

«Αυτοκίνητα» (2006) σκηνοθεσία Τζον Λάσιτερ

Animation – Ο νεαρός Κεραυνός ΜακΚουίν είναι ένα… ζόρικo και ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, αποφασισμένο να πετύχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει, δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι άλλος από τις αγωνιστικές πίστες. Χωρίς λοιπόν να χάνει χρόνο, ο ΜακΚουίν αποφασίζει να διασχίσει τη χώρα για να βρεθεί στην Καλιφόρνια και να λάβει μέρος στον πιο σημαντικό αυτοκινητικό αγώνα για το μεγάλο Κύπελλο. Κατά λάθος όμως, θα βρεθεί στην ήσυχη, μικρή και ξεχασμένη πόλη «Το Μπουζί της Ωραίας Ελένης».

Στη προσπάθειά του να ξαναβρεί άμεσα το δρόμο του, θα γνωρίσει κάποιους ασυνήθιστους χαρακτήρες: τον Δρ. Χάτσον – ένα Χάντσον Χόρνετ του 1951 με μυστηριώδες παρελθόν, τη Σάλυ -μια φανταχτερή Πόρσε του 2002, και τον Μπάρμπα -έναν σκουριασμένο αλλά έμπιστο γερανό αυτοκινήτων. Ο χρόνος φυσικά τρέχει, όμως αυτές οι νέες γνωριμίες θα τον οδηγήσουν σε μια άλλη, αναπάντεχη διαδρομή: να καταλάβει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από τις χορηγίες, τα τρόπαια και τη δόξα.

Φωνές μεταγλώττισης: Σάκης Ρουβάς, Βίκυ Καγιά, Γιάννης Βόγλης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Όουεν Γουίλσον, Πολ Νιούμαν, Μπόνι Χαντ, Λάρι Δε Κέιμπλ Γκάι κ.α.)

*Alpha, Κυριακή  12/9 στις 21:30

«Ο Γάμος της Σεζόν» (2017) σκηνοθεσία Στήβεν Μονρό

Κομεντί Ρομαντική – Μια γυναίκα παθιασμένη με την καριέρα της, η Σάρα Μπλουμ, η οποία έφυγε από την πατρίδα της, μια μικρή πόλη της Μασαχουσέτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη και είναι έτοιμη να γίνει η απόλυτη διοργανώτρια γάμων της διάσημης κοινωνικής σκηνής της Νέας Υόρκης.
Προσλαμβάνεται για να διοργανώσει τον πολυαναμενόμενο γάμο της σεζόν.

Το πρόβλημα: Ο γαμπρός προέρχεται από την πατρίδα της Σάρα και θέλει το γάμο στο οικογενειακό αγρόκτημα που διευθύνεται τώρα από τον μεγαλύτερο αδερφό που τυγχάνει να είναι η πρώτη αγάπη της Σάρα. Έτσι, μπορεί το προχωρημένο κορίτσι της πόλης να περιηγηθεί στις παγίδες του παρελθόντος της, πιθανώς να βρει την αληθινή αγάπη και να βγάλει τον γάμο της σεζόν, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που σχεδίαζε;

Παίζουν: Τζιλ Βάγκνερ, Βίκτορ Γουέμπστερ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή  12/9 στις 22:00

«Κυνηγώντας το Όνειρο» (2004) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράσης – Η ταινία διαπραγματεύεται μια ομάδα νεαρών, των Permian High Partners, της πιο επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδας του Τέξας όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 88. Για τους νέους αθλητές της ομάδας αυτής, κάθε αγώνας είναι μια ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια της πόλης τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους για δόξα, τη χρονιά της ενηλικίωσης τους.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ θόρτον, Τζέι Χερνάντεζ, Ντέρεκ Λιουκ, Κόνι Μπρίτον, Κάιλ Τσάντλερ, Άντριαν Παλίκι, Τζέσι Πλίμονς.

*Μακεδονία, Κυριακή  12/9 στις 23:00

«1922» (1978) σκηνοθεσία Νίκος Κούνδουρος

Ελληνική ταινία – Βασισμένη στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη “Το νούμερο 31328”, η ταινία του Νίκου Κούνδουρου αφηγείται μέσα από την προσωπική τραγωδία τριών προσώπων, την Μικρασιατική καταστροφή και την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο από τα στρατεύματα του Κεμάλ αλλά και τις ένοπλες ομάδες Μουσουλμάνων.

Η γυναίκα ενός εύπορου εμπόρου –η Λουκία–, μια δασκάλα –η Αντιγόνη– και ο Ηλίας –ένας δεκαεφτάχρονος μαθητής– προσπαθούν να επιβιώσουν ακολουθώντας τη φάλαγγα των αιχμαλώτων στα βάθη της Μικράς Ασίας. Η δασκάλα θα δολοφονηθεί από έναν Τούρκο, η γυναίκα του εμπόρου θα χάσει τα λογικά της και μόνο ο νεαρός θα καταφέρει να σωθεί. Για λόγους διπλωματικούς και πολιτικούς, η προβολή της ταινίας υπήρξε απαγορευμένη μέχρι το 1982.

Παίζουν: Μπέτυ Βαλάση, Ελεονώρα Σταθοπούλου, Αντιγόνη Αμανίτου, Ζαχαρίας Ρόχας, Βασίλης Κολοβός, Κατερίνα Γώγου, Μηνάς Χατζησάββας, Όλγα Τουρνάκη, ΒΑσίλης Κολοβός

*ΕΡΤ2, Κυριακή  12/9 στις 23:30

«Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει» (2018) σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ 

Κωμωδία φαντασίας – Η καλύτερη και πιο αγαπημένη νταντά όλων των εποχών, Μαίρη Πόπινς, επιστρέφει στον Λονδίνο της μεγάλης ύφεσης, για να σκορπίσει για μια ακόμη φορά την μαγεία της. Στο σίκουελ της αγαπημένης ταινίας της Disney, τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς, Τζέιν και Μάικλ, έχουν πια μεγαλώσει και η αινιγματική νταντά καλείται να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα και απώλειες, αλλά κυρίως να δώσει ξανά χρώμα στις γκρίζες ημέρες της οικογένειας τους.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Λιν Μανουέλ Μιράντα, Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φερθ, Μπεν Γουίσο, Έμιλι Μόρτιμερ.

*Alpha, Κυριακή  12/9 στις 00:00

«Το Τελικό Χτύπημα» (2012) σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Περιπέτεια – Ο Κρις προσπαθεί να αφήσει πίσω το παράνομο παρελθόν του, αλλά μια απερισκεψία του μικρού αδερφού της γυναίκας του θα τον αναγκάσει να στήσει μια τελευταία δουλειά με πλαστά δολάρια.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπεν Φόστερ, Λουκας Χαας, Τζ.Κ. Σίμπσονς, Ντιέγκο Λούνα.

*Ant1, Κυριακή  12/9 στις 00:00

«The Rebound» (2009) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρόιντλιχ

Η Σάντι είναι μια όμορφη, σέξι μητέρα δύο παιδιών που μόλις έκλεισε τα 40. Είναι μια υπέροχη σούπερ-μαμά που προλαβαίνει τα πάντα. Αυτή η τέλεια φαινομενικά εικόνα της όμως, καταρρέει όταν ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά. Για χάρη των παιδιών της συνέρχεται γρήγορα και μετακομίζει μαζί τους στη Νέα Υόρκη για να βρει δουλειά και να κάνει μια νέα αρχή.

Εκεί, συναντά τον Άραμ Φίνκελσταϊν, έναν ρομαντικό 24χρονο, που δουλεύει στην καφετέρια κάτω από το σπίτι της και προσπαθεί και εκείνος να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό του. Όταν η Σάντι βρίσκει δουλειά, προτείνει στον Άραμ να της κρατάει τα παιδιά τις ώρες που θα λείπει κι εκείνος σταδιακά γίνεται σα μέλος της οικογένειας. Κι ενώ υπάρχουν δεκάδες λόγοι, που θα μπορούσαν να τους κρατήσουν μακριά, τελικά η Σάντι και ο Άραμ, ερωτεύονται!

Οι φίλοι και οι συγγενείς τους αντιδρούν, καθώς θεωρούν τη διαφορά ηλικίας απροσπέλαστο εμπόδιο. Το ερωτευμένο ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει αν αυτό, που βρήκε ο ένας στον άλλο είναι κάτι παροδικό ή αν θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Τζάστιν Μπάρθα, Κέλι Γκουλντ, Τζον Σνάιντερ, Αρτ Γκαρφάνκελ, Τζοάνα Γκλίζον, Στιβ Αντονούτσι.

*Skai, Κυριακή  12/9 στις 00:15

«Δίδυμοι πύργοι» (2006) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική, δράσης, τρόμου – 11 Σεπτεμβρίου 2001. Μετά την καθημερινή τους περίπολο στο Μανχάταν, ο αρχιφύλακας Τζον Μακ Λάφλιν και ο αστυνομικός Γουίλ Χιμένο πληροφορούνται πως ο ένας από τους Δίδυμους Πύργους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μόλις χτυπήθηκε από… αεροπλάνο!

Αμέσως ο Μακ Λάφλιν αναθέτει στους αστυνομικούς του να βοηθήσουν στην εκκένωση του (ακόμη άθικτου) δεύτερου πύργου. Όταν καταφθάνουν στον τόπο της καταστροφής, οι σκηνές στις, των οποίες γίνονται αυτόπτες μάρτυρες, είναι εφιαλτικές: ένας άνθρωπος πηδά στο κενό προκειμένου να αποφύγει τις φλόγες ενώ άλλοι κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος.

Αψηφώντας τον κίνδυνο, ο Μακ Λάφλιν και τρεις άνδρες του, οι Χιμένο, Πετζούλο και Ροντρίγκεζ ανοίγουν δρόμο ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος μεταξύ των Δίδυμων Πύργων για να βοηθήσουν στην εκκένωση τους. Τη στιγμή που ο Κρις Αμορόζο, συνάδελφός τους, τους πλησιάζει για να τους πληροφορήσει πως το Πεντάγωνο δέχτηκε κι αυτό ανάλογο πλήγμα, ένα ακόμη αεροπλάνο πέφτει πάνω στον δεύτερο πύργο! Καθώς ο Μακ Λάφλιν και οι άνδρες του μπαίνουν στον πρώτο πύργο, τα κτίρια αρχίζουν να σείονται. Κοιτώντας γύρω του, ο Μακ Λάφλιν συνειδητοποιεί πως, από στιγμή σε στιγμή, ο δεύτερος πύργος πρόκειται να καταρρεύσει και πως η μοναδική ελπίδα διάσωσής τους είναι το φρέαρ του πλησιέστερου ασανσέρ. 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μαρία Μπέλο, Μάικλ Πένα, Τζέι Χερνάντεζ, Μάγκι Γκίλενχαλ.

*Open, Κυριακή  12/9 στις 01:15