6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αποστολή Εξετελέσθη» (2017) σκηνοθεσία Τζέισον Χολ

Δραματική, πολεμική -Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού.

Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Εϊμι Σούμερ.

*Open, Πέμπτη 12/05, στις 21:00

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*SKAI, Πέμπτη 12/05, στις 21:00

«Ο Πρόεδρος» (2017) σκηνοθεσία Σαντιάγκο Μίτρε

Δραματική Μυστηρίου – Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Άνδεων όπου και θα οριστικοποιηθούν περιφερειακές στρατηγικές, γεωπολιτικές συμμαχίες και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος έχει να πάρει μια τρομακτική απόφαση: θα προστατέψει την εξουσία του ή θα σταθεί στην οικογένειά του και θα υπερασπιστεί τις αξίες του;

Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ερικα Ρίβας, Ντολόρες Φόνζι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 12/05, στις 22:00

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Δράσης Κωμωδία  – Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*SKAI, Πέμπτη 12/05, στις 23:15

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» (1988) σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν

Δράσης – Για να μην περάσει τις γιορτές 3.000 μίλια μακριά από την οικογένειά του ο Τζων παίρνει το αεροπλάνο και προσγειώνεται στο Λος Άντζελες, όπου θα συναντήσει την πρώην γυναίκα του Χόλι στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας της και θα επιδιώξει να τα ξαναβρούν.

Παράλληλα με το πάρτι όμως, η ομάδα του Γερμανού τρομοκράτη Χανς Γκρούμπερ  καταλαμβάνει το κτίριο και πιάνει ομήρους όλους τους υπαλλήλους.

Ο Τζων Μακλέιν οπλισμένος με το υπηρεσιακό του όπλο είναι ο μόνος που τη γλυτώνει και τώρα πρέπει να βρει τρόπο να τους εμποδίσει, πριν σκοτώσουν τους ομήρους και να αποτρέψει τη ληστεία που θα έχει λεία 640 εκατομμύρια δολάρια, που είναι και ο πραγματικός σκοπός του Χανς.

Η μόνη βοήθειά του ο αστυνομικός Αλ Πάουελ, τον οποίο πρέπει να πείσει ότι δεν είναι ένας από τους τρομοκράτες…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Άλαν Ρίκμαν, Αλεξάντερ Γκοντούνοβ, Μπόνι Μπεντίλια, Ρετζιναλντ Βελτζόνσον.

*Star, Πέμπτη 12/05, στις 00:45

«Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» (1998) σε σκηνοθεσία Τέρενς Μάλικ

Δραματική Πολεμική – Η ιστορία μιας ομάδας αμερικανών στρατιωτών, βασισμένη στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζέιμς Τζόουνς, οι οποίοι το 1942, κατά τη διάρκεια της μάχης του Γκουανταλκανάλ αποβιβάζονται στο νησί για να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήρια. Η μάχη για το στρατηγικό σημείο είναι σκληρή και η φρίκη του πολέμου φέρνει κοντά μια ομάδα αντρών και δημιουργούνται μεταξύ τους σχέσεις αδελφικές. Βιώνοντας μια πραγματικότητα πέρα από τα ανθρώπινα όρια, έρχονται σταδιακά αντιμέτωποι με τα συναισθήματα και τον ίδιο τους τον εαυτό και ανακαλύπτουν την αξία της φιλίας και της ανθρώπινης ύπαρξης. Εκεί θα νιώσουν διχασμένοι ανάμεσα στην αγριότητα του πολέμου και την απλοϊκότητα και ομορφιά του τοπίου, ενώ σύντομα θα ανακαλύψουν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη ζωή από το θάνατο.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μπεν Τσάπλιν, Σον Πεν, Νικ Νόλτε, Ηλίας Κοτέας, Τζον Κιούσακ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Σάβατζ, Λούσι Λιού.

*Alpha, Πέμπτη 12/05, στις 01:15