4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ακόμα μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε. Αν η επιστροφή στη δουλειά μετά το Σαββατοκύριακο σου φάνηκε δύσκολη. Διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες και χαλάρωσε στον αναπαυτικό σου καναπέ.

«37 Μέρες» (2018) σε σκηνοθεσία Νικολέτα Λεούση

Όταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ένα κατάστημα μανικιούρ – πεντικιούρ απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας. Μια παραγωγή της Marni Films, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ και το E.K.K.Παγκόσμια Πρεμιέρα: Rotterdam International Film Festival 2018 Βραβεία/Διακρίσεις:Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου – 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2018)

Παίζουν: Έλλη Τρίγγου, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργος Κατσής, Ιωάννα Μαυρέα, Αργύρης Μπακιρτζής.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 17/2 στις 22:00

«Σε βαθιά νερά» (2012) σε σκηνοθεσία Τζον Στόκγουελ

Ένας επαγγελματίας δάσκαλος καταδύσεων, ο Μπρέιντι επιστρέφει στα γνώριμα βαθιά νερά, εννιά χρόνια μετά τη σχεδόν μοιραία συνάντηση του με ένα μεγάλο λευκό καρχαρία, καθοδηγώντας ένα ευτυχισμένο ζευγάρι την Κέιτ και τον Τζεφ. Ωστόσο, πριν το καταλάβουν ανακαλύπτουν ότι ο εφιάλτης εξακολουθεί να παραμονεύει στα βαθιά, πιο σαρκοβόρος και πεινασμένος από ποτέ. Στο μυαλό του Μπρέιντι ζωντανεύουν εικόνες από ένα παρελθόν που προσπαθούσε να ξορκίσει, αλλά αυτή τη φορά εκτός από τον εαυτό του οφείλει να προστατέψει και το ζευγάρι που κινδυνεύει άμεσα.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Όλιβιε Μαρτίνεζ, Ραλφ Μπράουν

*Open, Δευτέρα 17/2 στις 21:00

«Γκοτζίλα» (1998) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Ένα γιαπωνέζικο τάνκερ βυθίζεται στον Ειρηνικό ωκεανό. Διάφορα πλοία χάνονται, ενώ μυστηριώδεις πατημασιές σχηματίζουν ένα απειλητικό μονοπάτι που απλώνεται από τον Παναμά μέχρι την Νέα Υόρκη. Μια γιγαντιαία μεταλλαγμένη σαύρα απειλεί την πόλη με ολοκληρωτική καταστροφή.

Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Ζαν Ρενό, Χανκ Αζάρια, Κέβιν Νταν, Μαρία Πιτίλο.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 17/2 στις 23:00

«Ο Νόμος της Σιωπής» (2014) σε σκηνοθεσία Τζούλιους Έιβερι

Ο 19χρονος Τζέι -Αρ καταλήγει στη φυλακή για ένα μικρό παράπτωμα εξαιτίας του νευρικού χαρακτήρα του και γρήγορα έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής στη φυλακή. Ο Μπρένταν, ο οποίος για πολλούς θεωρείται ο πιο επικίνδυνος άντρας στην Αυστραλία, θα πάρει υπό την προστασία του τον νεαρό και τον υποχρεώνει να τον βοηθήσει να σχεδιάσουν μαζί την απόδραση τους. Ο Τζέι – Αρ γίνεται μέλος της συμμορίας του Μπρένταν και του υπόσχονται αμύθητο πλούτο αλλά σύντομα ο νεαρός θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και αρχίζει να αμφισβητεί αν μπορεί να εμπιστευθεί τον προστάτη του. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αυστραλία στις πόλεις Περθ, Φριμάντλ και στη Μελβούρνη. Ο σκηνοθέτης Τζούλιους Έιβερι επέμενε να γίνει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων σε πραγματικές τοποθεσίες εκτός στούντιο. Κάποιες σκηνές γυρίστηκαν σε πραγματικές φυλακές υψίστης ασφαλείας και σε ορυχεία.

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Μπρένταν Κέρκβλιετ, Μπρέντον Θουάιτς, Αλίσια Βικάντερ, Γκέοφ Κέλσο, Τζάσεκ Κόμαν, Ματ Ναμπλ, Πίτερ Νιβς, Τομ Μπαντζ.

*Star, Δευτέρα 17/2 στις 23:50