9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σαββατόβραδο είναι εδώ! Γιαυτό κάλεσε την παρέα σου, διαλέξτε μια από τις παρακάτω ταινίες και απολαύστε το υπόλοιπο της βραδιάς σας.

«Αγάπα με αν Τολμάς» (2003) σε σκηνοθεσία Γιαν Σαμυέλ

Μία ολόκληρη ζωή μέχρι να πεις «σ αγαπώ». 80 χρόνια για να αρχίσει μία ιστορία αγάπης. Και όλα αυτά για ένα παιχνίδι, ή μάλλον εξαιτίας ενός παιχνιδιού! Η Σοφί και ο Ζυλιέν έφτιαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού και για το υπόλοιπο της ζωής τους θα είναι οι διαιτητές του και συχνά τα θύματά του. «Τολμάς;» «Τολμώ!». Είναι ικανοί για όλα: τα καλύτερα και τα χειρότερα. Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Τολμούν οτιδήποτε απαγορευμένο, γελούν, πληγώνουν ο ένας τον άλλον… Κάνουν τα πάντα εκτός από το να παραδεχτούν ότι αγαπιούνται.

Παίζουν: (Ζυλιέν) Γκιγιόμ Κανέ (Σοφί) Μαριόν Κοτιγιάρ

*ΕΡΤ Σάββατο 22/2 στις 22:30

«Ξύπνα Βασίλη» (1969) σε σκηνοθεσία Δαλιανίδης Γιάννης

Ο Βασίλης, ο οποίος διακατέχεται από συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις, διαπληκτίζεται συνεχώς με τον αριστερό συνάδελφό του. Στην Αθήνα έρχονται η μάνα και η αδερφή του, η οποία επίσης είναι αριστερή. Ο Βασίλης αρχίζει και ανησυχεί. Όταν η αδελφή θα ερωτευτεί τον ομοϊδεάτη της συνάδελφο του συντηρητικού αδελφού της και θα τον παντευτεί, οι αντιρρήσεις του Βασίλη κορυφώνονται. Θα απολυθεί επειδή ζήτησε αύξηση και θα αρνηθεί για πρώτη φορά να αγοράσει το λαχνό, ο οποίος θα δώσει μια περιουσία στον συνάδελφό του. Ο Βασίλης θα χάσει τα λογικά του και θα νοσηλευτεί σε κλινική. Παίρνοντας εξιτήριο, θα διαπιστώσει ότι το πλούσιο πλέον ζευγάρι, με τις άλλοτε αριστερές πεποιθήσεις, έχει μεταβληθεί σε αυτό που ακριβώς απεχθανόταν παλιά.

Παίζουν: Ζαφειρίου Ελένη, Χριστοφορίδης Περικλής, Μαυρόπουλος Άγγελος, Τσιτσόπουλος Γιώργος, Κωνσταντίνου Γιώργος, Κεδρακάς Νάσος, Αλεξανδράκης Αλέκος, Κούκης Δημήτρης, Δοξαράς Χρήστος, Στυλιανού Κόκκα, Φρυδάτη Εύα, Γούναρη Ανθή, Ναθαναήλ Έλενα, Καββαδία Τασσώ, Μιχαλακόπουλος Γιώργος κ.α.

*Open Σάββατο 22/2 στις 21:00

«Πάντινγκτον 2» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Ο πιο διάσημος αρκούδος του κόσμου επιστρέφει, με νέες περιπέτειες, σε μία μαγική ταινία για όλη την οικογένεια! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο. Ο Πάντινγκτον ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι και εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στο μαγαζί με αντίκες του κ. Γκρούμπερ. Έτσι αναλαμβάνει μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Όταν όμως το βιβλίο κλαπεί, μόνο ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις..

Παίζουν: Μαντλίν Χάρις, Σάμιουελ Τζόσλιν, Σάλι Χόκινς, Χιού Γκραντ, Χιού Μπόνεβιλ, Μπεν Γουίσοου.

*Star Σάββατο 22/2 στις 21:00

«Ολική Επαναφορά» (2012) σε σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Στο τέλος του 21ου αιώνα ένας βιομηχανικός εργάτης που ζει μια ζωή ρουτίνας επισκέπτεται μια εταιρεία η οποία «μετατρέπει τα όνειρα σε πραγματικότητα» για να ζήσει λίγο σαν μυστικός πράκτορας. Εκεί όμως τα πράγματα περιπλέκονται και ο ίδιος μπαίνει στο στόχαστρο της αστυνομίας σαν αληθινός καταζητούμενος πράκτορας.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπράιαν Κράνστον, Τζέσικα Μπίελ.

*Mega Σάββατο 22/2 στις 22:00

«Στην πηγή του έρωτα» (2003) σε σκηνοθεσία Μαρκ Χέρμαν

Όταν ο Βρετανός καλλιτέχνης Κόλιν Γουέρ ανακαλύπτει ότι η αρραβωνιαστικιά του, Βέρα, μια σέξι αλλά ολίγον στρίγκλα, παντρεύεται έναν άλλον άντρα εγκαταλείπει την πατρίδα του και πηγαίνει σε ένα απομακρυσμένο και ξεχασμένο από τους ανθρώπους χωριό της Αμερικής, το Χόουπ. Εκεί απασχολείται μόνο με την τέχνη του προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές του. Πολύ σύντομα όμως θα βρεί έναν νέο έρωτα, την Μάντι, μια νέα κοπέλα με ανήσυχο πνεύμα που θα αιχμαλωτίσει την καρδιά του. Έως τη στιγμή που θα εμφανιστεί και πάλι η Βέρα στο προσκήνιο για να φέρει τα πάνω κάτω….

Παίζουν: Μίνι Ντράιβερ, Χέδερ Γκράχαμ, Κόλιν Φερθ, Μέρι Στίνμπεργκεν Όλιβερ Πλατ

*Alpha Σάββατο 22/2 στις 22:20

«The Amazing Spider-Man 2» (2014) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

O Peter Parker, καλείται για ακόμα μία φορά να αντιμετωπίσει τις απειλές της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος έχει ήδη αρχίσει να αμφισβητεί την ιδιότητα του σαν σωτήρας, καθώς γνωρίζει ότι όσο περισσότερο αγωνίζεται, τόσο περισσότεροι εχθροί θα εμφανιστούν στην πορεία. Η Νέα Υόρκη απειλείται ξανά, αλλά το αντικείμενο της επίθεσης είναι αποκλειστικά η καταστροφή του Spiderman. Ο Electro, ο Rhino και ο Green Goblin, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξαλείψουν το εμπόδιο τους μια και καλή. Είναι όμως ο Parker έτοιμος να αντιμετωπίσει την Oscorp;

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Τζέιμι Φοξ.

*Ant1 Σάββατο 22/2 στις 22:45

«Μια Καλή Χρονιά» (2006) σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Ένας πολυάσχολος χρηματιστής Μαξ Σκίνερ αφήνει το Λονδίνο και πετάγεται μέχρι τη Νότια Γαλλία για να πουλήσει τον αμπελώνα του θείου του όπου μεγάλωσε. Σύντομα όμως η υπεροπτική του διάθεση απέναντι στην ζωή της επαρχίας αλλάζει χάρη στις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων και μια πανέμορφη Γαλλίδα που γνωρίζει.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open Σάββατο 22/2 στις 22:45

«Ψυχραιμία» (2007) σε σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Η ιστορία παρακολουθεί τις παράλληλες, συχνά συμπλεκόμενες ιστορίες και τις κοινές τύχες μερικών πολύ διαφορετικών νέων κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού εικοσιτετράωρου, από την έξοδό τους από τη φυλακή και τις παραλίες του Σαρωνικού ως τα βοσκοτόπια του Ψηλορείτη. Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι τα ποικίλα προβλήματα που τους έχουν κληροδοτήσει οι φαύλοι γονείς τους. Οι ίδιοι – μέχρι πρότινος αμέτοχοι – πέφτουν στα βαθιά, καθώς η απώλεια της ευδαιμονίας επιφέρει την ξαφνική κι αναγκαστική τους «ενηλικίωση»…

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Καβαλιεράτου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευτυχία Γιακουμή, Γιώργος Χρανιώτης, Τζένη Θεωνά, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μαρία Τζοπανάκη, Δήμητρα Χατούπη, Κωνσταντίνος Δανίκας, Γιώργος Κιμούλης

*Star Σάββατο 22/2 στις 23:45

«Ηρακλής: η αρχή του θρύλου» (2014) Ρένυ Χάρλιν

Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων, εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος. Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη, προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση. Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής. Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή. Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του. Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του… Από του παραγωγούς του «Ο Όλυμπος Έπεσε», μια επική περιπέτεια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο σκοτάδι του μύθου γύρω από την πιο εμβληματική μορφή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τότε που οι υπερ-ήρωες ζούσαν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς…

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Alpha Σάββατο 22/2 στις 00:15