6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

O Πητ Μίτσελ είναι ένας νεαρός πιλότος του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού. Το παρατσούκλι του λόγω του ιδιαίτερου τρόπου πιλοταρίσματός του είναι Μάβερικ. O Μάβερικ μαζί με τον φίλο του, υπολοχαγό Νικ Μπράντσοου ή Γκους επιλέγονται από τους ανώτερούς τους, λόγω της αδυναμίας ενός άλλου πιλότου, να μετεκπαιδευτούν στην Ανώτερη Σχολή Πιλότων του Αμερικάνικου Ναυτικού γνωστή και ως TOP GUN. Στόχος τους είναι να κερδίσουν το πρώτο βραβείο. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι ΜακΓκίλις, Βαλ Κίλμερ.

*Open, Τρίτη 26/5, στις 21:00

«Και Μόνο την Αλήθεια» (2008) σκηνοθεσία Ροντ Λιούρι

Η Ρέιτσελ Άρμστρονγκ (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) είναι μια νεαρή ρεπόρτερ που εργάζεται σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα της Ουάσιγκτον. Με ένα εκρηκτικό άρθρο, η Ρέιτσελ αποκαλύπτει την ταυτότητα μιας μυστικής πράκτορα της CIA που ακούει στο όνομα Έρικα Βαν Τόρεν. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η κυβέρνηση απαιτεί να μάθει την ταυτότητα της πηγής της Ρέιτσελ, όμως η τολμηρή δημοσιογράφος, με την υποστήριξη του άντρα της, της αρχισυντάκτριάς της και του δικηγόρου της εφημερίδας, αντιστέκεται στις πιέσεις του χαρισματικού και φιλόδοξου ειδικού εισαγγελέα Πέιτον Ντιμπουά. Η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και η επίμονη άρνηση της Ρέιτσελ να αποκαλύψει την πηγή της, την οδηγεί στη φυλακή. Ενώ παρακολουθούμε από κοντά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η δημοσιογράφος στη φυλακή, παράλληλα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δικηγόρου της, Άλμπερτ Μπέρνσαϊντ, το ερώτημα παραμένει: ποια είναι η πηγή της και γιατί η Ρέιτσελ θυσιάζει τόσο πολλά για να την προστατεύσει; 

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ματ Ντίλον, Άλαν Άλντα, Άντζελα Μπάσετ, Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Σουίμερ, Κόρτνεϊ Βανς, Νόα Γουάιλ, Πρέστον Μπέιλι, Τζούλι Αν Έμερι, Μάικλ Ο’ Νιλ, Φλόιντ Έιμπραμς, Ρόμπερτ Χάρβεϊ, Κρίστεν Σο, Τζέιμι Σέρινταν, Αντζέλικα Πέιτζ.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 26/5, στις 21:30

«Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού: Το Βιβλίο με τα Μυστικά» (2007) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελτομπ

Ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος και κυνηγός θησαυρών, Μπεν Γκέιτς, έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα αποκάλυψη, που θέλει τον προ – προ – πάππου του να είναι μέρος της συνομωσίας πίσω από το θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν. Αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του προγόνου του, ο Μπεν Γκέιτς ξεκινά άμεσα ένα περιπετειώδες ταξίδι, για να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται. Το μυστήριο και τα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας θα τον φέρουν στο Παρίσι και από κει στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στην Αμερική. Όμως, οι αποκαλύψεις δεν θα του χαριστούν εύκολα, αφού οι κλειδοκράτορες της αλήθειας δεν έχουν σκοπό να διευκολύνουν την αποστολή του. Μάλλον το αντίθετο…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γιον Βόιτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Εντ Χάρρις, Νταϊάν Κρούγκερ, Έλεν Μίρεν.

*Alpha, Τρίτη 26/5, στις 22:00

«Django ο Τιμωρός» (2012) σκηνοθεσία ΚουεντίνΤαραντίνο

Σπαγγέτι γουέστερν σε μεταμοντέρνα έκδοση , με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, η μία για Καλύτερη Ταινία. Κέρδισε στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την φανταστικότατη ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Mega, Τρίτη 26/5, στις 00:00

«Αυτοκρατορία» (2016) σκηνοθεσία Ντάνιελ Ραγκούσις

Ο ιδεαλιστής και φιλόδοξος πράκτορας του FBI, Νέιτ Φόστερ αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μία εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως τα μέλη της είναι υπεύθυνα για τη ληστεία μιας  επικίνδυνης χημικής ουσίας. Ο νεαρός πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να συμπεριφερθεί ανάλογα με τη νέα του ταυτότητα, διατηρώντας παράλληλα τις πραγματικές του αρχές και αξίες. Ενώ καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της ομάδας, ταυτόχρονα αναγκάζεται να εκτελέσει σκληρές πράξεις, που έρχονται  σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ, Τρέισι Λετς, Σαμ Τραμέλ.

*Star, Τρίτη 26/5, στις 00:00

«Cinderella Man» (2005) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Η αληθινή ιστορία του πυγμάχου Τζιμ Μπράντοκ, ο οποίος για να θρέψει την οικογένειά του την εποχή του οικονομικού κραχ στην Αμερική, ανέβηκε ξανά στο ρινγκ σε σχετικά μεγάλη ηλικία, έγινε λαϊκό ίνδαλμα και παγκόσμιος πρωταθλητής.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Ρενέ Ζελβέγκερ, Πολ Τζιαμάτι.

*Open, Τρίτη 26/5, στις 01:00