Κι όταν σου λένε “δεν μπορείς”, εσύ να λες, “αξίζω”!

Θα υπάρξουν φορές που θα σε υποτιμήσουν. Που θα σε κοροϊδέψουν. Που θα σε μειώσουν. Που θα θελήσουν να σου εμφυτέψουν την ιδέα πως «εσύ δεν μπορείς». Και θα παίζουν το ρόλο τους τόσο σπουδαία και συνέχεια που θα καταντήσει βαρετό το θέαμα και ο φόβος που θα τους κυριεύει όλο και θα μεγαλώνει στα μάτια τους.

Θα σου πω όμως κάτι, όχι μόνο μπορείς αλλά και θα τους το αποδείξεις. Καμία λέξη τους, καμία προσβολή τους, καμία κοροϊδία τους δεν έχουν υπόσταση. Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού όλο αυτό από κάποια ανθρωπάκια που φοβούνται πως θα τα καταφέρεις, πως μπορείς να κάνεις όχι μόνο αυτά που σου προσάπτουν ότι δεν μπορείς αλλά και ακόμα περισσότερα!

Άνθρωποι που σε βλέπουν να λάμπεις και θυμώνουν διότι εκείνοι ζουν στην θαμπάδα.

Μπορείς! Μπορείς και με το παραπάνω. Μα ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να λύνουν τα δικά τους προβλήματα και μειονεκτήματα, μονάχα επιμένουν να πληγώνουν και να μειώνουν κάποιον που βλέπουν πως προσπαθεί και καταφέρνει όλα αυτά που εκείνοι άφησαν.

Έτσι είναι άλλωστε πιο εύκολο, να κόψεις τα φτερά σε κάποιον και να τον προσγειώσεις στο δικό σου επίπεδο, παρά να τον βοηθήσεις να μεγαλώσει τα φτερά του, το πείσμα και το θάρρος του και να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Αλλά αυτό σημαίνει πως θα σε χάσουν και αυτό δεν τους συμφέρει .

Γι’ αυτό και εσύ μην ακούς λέξη τους. Μπορείς! Και κάθε κοροϊδία τους πέταξέ την. Και κάθε «δεν μπορείς εσύ» κάνε το βροντερό «Μπορώ!». Και μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει ότι δεν αξίζεις! Γιατί αξίζεις! Αξίζεις πολλά!

Σε όλους εκείνους που σε υποτίμησαν χαμογέλασέ τους και απομάκρυνε τους από τη ζωή σου. Η αρνητικότητα σε τρώει. Να θυμάσαι πως μπορείς ότι θέλεις και πως καμία λέξη δεν σε ορίζει που σου πλασάρουν.

Μπορείς! Απλά μην φοβηθείς! Αξίζεις γιατί παλεύεις και δεν τα παρατάς.

Αξίζεις! Αυτό μονάχα κράτα. Αξίζεις και όσους σε πίκραναν σε απόσταση κράτα. Θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία σου και εσένα σαν άνθρωπο. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν! Σε φοβούνται γιατί έχουν ήδη δει να τα καταφέρνεις! Γι’αυτό συνέχισε! Μπορείς!

Φιλικά, η συνείδησή σου!

Γεώρα