7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Εκτός Εαυτού» (2015) σκηνοθεσία Ταρσέμ Σινγκ

Όταν ο μεγιστάνας ακινήτων Ντάμιαν Χέις, μαθαίνει ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο, τον προσεγγίζει κρυφά ο μυστηριώδης Δρ Αλμπράιτ. Ο γιατρός τού προσφέρει την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει με τη βοήθεια μιας διαδικασίας, που μεταφέρει τη δική του συνείδηση σε ένα ξένο αλλά νέο και υγιές σώμα. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι για τη διατήρηση του απορρήτου του προγράμματος, ο Ντάμιαν θα χρειαστεί να κόψει όλους τους δεσμούς του με την προηγούμενη ζωή του. Ο Ντάμιαν αποφασίζει να δοκιμάσει αυτή τη διαδικασία με τις όποιες συνέπειες. Με νέο πρόσωπο πλέον και με νέο όνομα, Έντουαρντ Κίτνερ, ξεκινάει μια νέα ζωή. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε και σύντομα θα αντιληφθεί το σκληρό τίμημα της αθανασίας.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Μάθιου Γκραντ.

*Star, Παρασκευή 29/5, στις 21:00

«Αγάπη Μου Παλιόγρια» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αναπολεί τη ζωή και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σχέση τους. Η αναδρομή γίνεται σταδιακά: ξεκινούν από την ημέρα που ο σύζυγος ζήτησε το χέρι της μέλλουσας νύφης, ακολουθεί ο γάμος, τα πρώτα καβγαδάκια και οι συζυγικές παρεξηγήσεις, τα προβλήματα με την υιοθεσία, καθώς δεν μπορούσαν ν αποκτήσουν παιδί κλπ. Από τη μνήμη τους παρελαύνουν όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Από τις γλυκόπικρες αναπολήσεις του ζευγαριού επανερχόμαστε στην πεζή πραγματικότητα και στη γεροντική μοναξιά. Όμως, η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους ζεσταίνει τις καρδιές τους και αναπυρώνει το κουράγιο τους.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μοσχίδης, Μαρία Φωκά, Έλσα Ρίζου, Μίτση Κωνσταντάρα, Κώστας Παληός, Αντιγόνη Κουκούλη, Νίκος Βερλέκης, Ανθή Γούναρη.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 29/5, στις 21:30

«Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» (2014) σκηνοθεσία Χοσέιν Αμίνι

1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν τον νεαρό Ράινταλ, έναν αμερικάνο, που εργάζεται ως ξεναγός . Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ αλλά και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πτώμα ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να σκοτώσει. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε κίνδυνο και ανίκανο να ξεφύγει. Ο Τσέστερ, πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας, που τον κατακλύζουν παρακολουθώντας τον Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παράξενο τρίγωνο. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία, τους οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Alpha, Παρασκευή 29/5, στις 22:00

«Μαμά, Γύρισα!» (2016) σκηνοθεσία Ερίκ Λαβέν

Η 40άχρονη Στεφανί είναι μια επιτυχημένη αρχιτέκτονας, η οποία πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, τη δουλειά της, πήρε διαζύγιο και έχασε την επιμέλεια του γιου της. Χωρίς χρήματα και σπίτι, αποφασίζει να επιστρέψει στο πατρικό της για να ζήσει μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα της. Αν και η υποδοχή είναι άκρως εγκάρδια, σύντομα η υπομονή και των δύο γυναικών θα περάσει από σαράντα κύματα, καθώς η Στεφανί θα υποστεί την υπερβολική θέρμανση του διαμερίσματος, θα ακούει συνεχώς τις μουσικές επιλογές της μαμάς της και θα δέχεται τις ατελείωτες «πολύτιμες» μητρικές συμβουλές για το πώς πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και να ζει τη ζωή της. Όταν εμφανιστεί και η υπόλοιπη οικογένεια για ένα οικογενειακό δείπνο, μυστικά θα αποκαλυφθούν το ένα μετά το άλλο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλεξάντρα Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέμπρ, Ζερόμ Κομαντέ, Ντιντιέ Φλαμάν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 29/5, στις 22:30

«Απρόσκλητος Επισκέπτης» (2013) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Έχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούρια αρχή. Ένα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

*Star, Παρασκευή 29/5, στις 23:30

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία ΜακΤζι 

Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. ”Ομως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση. Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο. Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουέρδινγκτον, Μουν Μπλάντγκουντ, ‘Αντον Γιέλτσιν.

*Star, Παρασκευή 29/5, στις 23:30

«Πέρα από τη Λογική» (2013) σκηνοθεσία Γιοακίμ Λαφός

Βασισμένη σε ένα αληθινό γεγονός που συγκλόνισε το Βέλγιο το 2007, η ταινία εξιστορεί την πορεία μιας σύγχρονης Μήδειας, εξερευνώντας πολυεπίπεδα τα όρια της οικογενειακής ζωής, αλλά και τις πολιτισμικές και ταξικές συγκρούσεις που την υπονομεύουν. Η Μυριέλ και ο Μουνίρ είναι ερωτευμένοι. Από μικρός, ο νεαρός άνδρας από το Μαρόκο ζει με τον εύπορο γιατρό Πινζέ που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Όταν ο Μουνίρ και η Μυριέλ αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτηση του ζευγαριού από τον γιατρό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Όταν είναι ήδη αργά, η Μυριέλ αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ζει σε ένα ανθυγιεινό συναισθηματικά περιβάλλον που ύπουλα οδηγεί την οικογένεια προς μια τραγική κατάληξη.

Παίζουν: Εμιλί Ντεκέν,Ταχάρ Ραχίμ,Νιλς Άρεστρουπ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 29/5, στις 00:00