7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στην μέση της εβδομάδας γιαυτό χαλάρωσε στον αναπαυτικό σου καναπέ, ετοίμασε ποπ κορν και απόλαυσε μία από τι παρακάτω ταινίες.

«Το Σινικό τοίχος» (2016) σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν.

*Star, Τετάρτη 16/9, στις 21:00

«Ημέρα Ανεξαρτησίας» (1996) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ  

Στις 2 Ιουλίου, δυο μέρες πριν από τη μεγάλη αμερικανική γιορτή της Ανεξαρτησίας, οι παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες βυθίζονται στο χάος, λόγω μιας μυστηριώδους ατμοσφαιρικής παρεμβολής. Σύντομα διαπιστώνεται ότι κάποιο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα γιγάντιο διαστημόπλοιο, το οποίο πιλοτάρουν εκδικητικά εξωγήινα όντα. Ο Ντέιβιντ Λέβινσον, ένας χαρισματικός επιστήμονας που εργάζεται σαν τεχνικός σε τηλεοπτικό κανάλι, ανακαλύπτει ότι οι εξωγήινοι σκοπεύουν να επιτεθούν σε στρατηγικά σημεία του πλανήτη μέσα σε ένα 24ωρο. Την επόμενη κιόλας μέρα, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και η Ουάσινγκτον μετατρέπονται σχεδόν σε στάχτη. Οι επιζώντες, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τόμας Γουίτμορ, επινοούν ένα σχέδιο για να πολεμήσουν εναντίον των εισβολέων…

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Μέρι ΜακΝτόνελ.

*Alpha, Τετάρτη 16/9, στις 22:00

«Το Μαύρο Άλογο» (2014) σκηνοθεσία Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το «Μαύρο Άλογο» είναι μία ταινία για τη συντριβή και το μεγαλείο του ανθρώπου που αγωνίζεται να νικήσει τη μοίρα του. Ο ήρωας Genesis Pontini πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυϊα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας. Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά , της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο…..

Παίζουν: Κλιφ Κέρτις, Τζέιμς Ρόλστον, Κερκ Τόρανς, Μιριάμα ΜακΝτάουελ, Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 16/9, στις 22:00

«Assassin’s creed» (2016) σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Αριάν Λαμπέντ.

*Open, Τετάρτη 16/9, στις 22:30

«Η Νύχτα των Εξαφανίσεων» (2015) σκηνοθεσία Ούλι Έντελ

Την ημέρα του Χάλογουιν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης ο μικρός γιος του καθηγητή Μάικλ Κόουλ εξαφανίζεται από δίπλα του. Ένα χρόνο μετά, τρομακτικές οπτασίες στοιχειώνουν τον Μάικλ, ο οποίος αρχίζει να αισθάνεται την παρουσία του γιου του με φοβιστικούς τρόπους. Αποφασισμένος να αναλάβει δράση, ενώνει τις δυνάμεις του με την αποξενωμένη σύζυγο του, Κρίστεν, και μαζί ξετυλίγουν το μυστήριο της αναζήτησης του γιου τους. Σύντομα, ανακαλύπτουν πως ένα βίαιο και εκδικητικό φάντασμα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο την ίδια σημαδιακή μέρα, για να απαγάγει παιδιά και αν κάποιος δεν μπορέσει να τα πάρει πίσω σύντομα, χάνονται στον κόσμο των πνευμάτων για πάντα.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Βερόνικα Φέρες.

*Star, Τετάρτη 16/9, στις 23:15

«Ο Φρουρός των Συνόρων» (2008) σκηνοθεσία Ισαάκ Φλορεντίν

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ είναι ένας πρώην αστυνομικός, ο  Τζακ Ρομπιντό, που υπηρετεί ως φρουρός των συνόρων του Μεξικό. ‘Ενα αδίστακτο καρτέλ ναρκωτικών σχεδιάζει να περάσει από τα σύνορα ένα φορτίο ηρωίνης αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Τζακ είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τη σκοτεινή αυτή επιχείρηση. Για αυτόν είναι προσωπική υπόθεση καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της από υπερβολική δόση. Μόνος εναντίον όλων θα αντιμετωπίσει αποστολές αυτοκτονίας, σαδιστικά βασανιστήρια και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ ‘Ατκινς, Γκάτι Μακντόναλντ, Αντρέ Μπερνάρντ.

*Mega, Τετάρτη 16/9, στις 00:00

«Το Παρελθόν» (2013) σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί

Έπειτα από τέσσερα χρόνια χωρισμού, ο Αχμάντ φτάνει στο Παρίσι από την Τεχεράνη, για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου του, όπως του ζήτησε η Μαρί. Κατά τη διαμονή του, ανακαλύπτει τη νέα σχέση της Μαρί μ έναν Άραβα, τις συνεχείς συγκρούσεις με την κόρη της, καθώς και μερικά καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν.

Παίζουν: Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Αλί Μοσάφα, Πολίν Μπουρλέ, Ελιές Αγκουίς, Μπαμπάκ Καρίμι, Σαμπρίνα Ουαζανί, Βαλέρια Καβάλι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 16/9, στις 00:00