10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σκέφτεσαι να μείνεις στο σπίτι το βράδυ του Σαββάτου; Αν ναι, τότε ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις όμορφα! Έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δέκα ταινίες που θα προβληθούν σήμερα στην τηλεόραση και θα μετατρέψουν το σαλόνι σου σε αίθουσα κινηματογράφου:

«Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια» (1967) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Eνας καλοστεκούμενος πενηντάρης, ο Ντίνος Διαμαντίδης, ζει με την αδελφή του, τρέχοντας πίσω από κάθε θελκτικό θηλυκό. ‘Oταν γνωρίζει την εικοσάχρονη Κορίνα και τη μητέρα της, δύο απατεώνισσες, που μαδάνε πλούσιους μεσήλικες, χάνει τελείως τα λογικά του, καθώς η Κορίνα παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του. Η γραμματέας του, η Ρίτα, που είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένη μαζί του, κινητοποιείται και, με τη βοήθεια του γιατρού του και ενός πρώην υπαλλήλου του, κάνουν τον ερωτύλο Ντίνο να καταλάβει επιτέλους το ποιόν των δύο γυναικών. 

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Ant1, Σάββατο 26/9, στις 21:00

«Ροβινσώνας Κρούσος» (2016) σε σκηνοθεσία Βενσάν Κέστελου, Μπεν Στάνσεν

Σε ένα εξωτικό νησί ένας παπαγάλος ζει με άλλα ζώα σε ένα απομακρυσμένο, ειδυλλιακό νησί, πραγματικό επίγειο παράδεισο. Αλλά δε μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται πως θα καταφέρει να φύγει για να ανακαλύψει τον κόσμο. Μετά από μια τρομερή καταιγίδα, τα ζώα του νησιού βρίσκουν ένα περίεργο ον στη παραλία, έναν άνθρωπο, τον Ροβινσώνα Κρούσο. Ο Ροβινσώνας ζητάει τη βοήθεια της χαριτωμένης παρέας για να επιστρέψει σπίτι του αλλά και τα ζώα έχουν τελικά ανάγκη τη βοήθεια του, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν δύο άγριες γάτες, που θέλουν να κάνουν το νησί δικό τους…

*Star, Σάββατο 26/9, στις 21:00

«Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» (2018) σε σκηνοθεσία Άντονι και Τζόι Ρούσο

Προκειμένου να υποτάξει το Σύμπαν, αφού καταστρέψει το μισό από αυτό, ο πανίσχυρος Thanos αναζητά τα έξι πετράδια της Αιωνιότητας. Μετά την συντριβή του αεροσκάφους στον πλανήτη Άσγκαρντ θα αποκτήσει το δεύτερο πολύτιμο πετράδι. Μένουν ακόμα άλλα τέσσερα, από τα οποία τον χωρίζει η… ομάδα των Εκδικητών. Ακόμα όμως κι αν ο Iron Man, ο Thor, ο Hulk, ο Captain America, η Black Widow, ο Spiderman, ο Black Panther, ο Doctor Strange και οι Φύλακες του Γαλαξία ξεπεράσουν τις διαφορές τους και ενωθούν σε μια γροθιά απέναντι σε αυτόν τον απειλητικό κίνδυνο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του σύμπαντος. Ο Thanos όμως είναι ήδη εδώ.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Μπένεντικ Κάμπερμπατς, Ντον Τσιντλ, Τομ Χόλαντ, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Πολ Μπέτανι, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Άντονι ΜακΚι, Σεμπάστιαν Σταν, Ντανάι Γκουρίρα, Λετίσια Ράιτ, Ντέιβ Μποτίστα, Ζόε Σαλντάνα, Τζος Μπρόλιν, Κρις Πρατ, κ.α.

*Alpha, Σάββατο 26/9, στις 22:10

«2:22» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Κάρι

Η ιστορία ακολουθεί τον Dylan Branson, έναν άνθρωπο του οποίου η ζωή εκτροχιάζεται οριστικά όταν ένα δυσοίωνο πρότυπο γεγονότων που επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα, σταματώντας ακριβώς στις 2:22 μ.μ. Όταν ερωτεύεται τη Sarah, μια όμορφη γυναίκα της οποίας η ζωή απειλείται από αυτά τα παράξενα γεγονότα, ο Dylan πρέπει να λύσει το μυστήριο του 2:22 για να διατηρήσει μια αγάπη της οποίας η δεύτερη ευκαιρία έφτασε τελικά.

Παίζουν: Μίσιελ Χιούισμαν, Τερέσα Πάλμερ, Σαμ Ριντ.

*Open, Σάββατο 26/9, στις 22:30

«Καρδιά Βουνό» (2015) σε σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι

Ο καλόκαρδος γίγαντας Φούσι έχει πια πατήσει για τα καλά τα σαράντα και ακόμα δεν έχει το κουράγιο να ενηλικιωθεί καθώς ζει ακόμη στο πατρικό του μαζί με τη μητέρα του. Κινείται σχεδόν σαν υπνωτισμένος μέσα στην καθημερινότητα όπου η ρουτίνα κυριαρχεί. Όταν μια γυναίκα γεμάτη ζωντάνια, ένα τραγούδι της Ντόλι Πάρτον και ένα οκτάχρονο κοριτσάκι εμφανιστούν αναπάντεχα στη ζωή του, θα αναγκαστεί να ρισκάρει και να ζήσει όσα του προσφέρει η ζωή.

Παίζουν: Γκούναρ Γιόνσον, Ίλμουρ Κριστγιάνσντοτιρ, Σίγκουριον Κιάρτανσον.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 26/9, στις 22:40

«Ο Μαγικός Καθρέφτης» (2016) σε σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη. Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη», που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά  που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αθηνά Οικονομάκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάκης Παπαματθαίου.

*Star, Σάββατο 26/9, στις 22:50

«Δράκουλας» (1992) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ταινία βασισμένη στο βικτωριανό μυθιστόρημα τρόμου του 1897 από τον Μπραμ Στόκερ. Ο Δράκουλας αναζητά τη μοναδική του αγάπη και επιδιώκει την αιώνια ένωση μαζί της. Ταξιδεύει από την Τρανσιλβανία στο Λονδίνο για βρει μία γυναίκα που μοιάζει εκπληκτικά στην αγαπημένη που έχασε αιώνες πριν.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Γουινόνα Ράιντερ, Κιάνου Ριβς.

*Μακεδονία TV, Σάββατο 26/9, στις 23:00

«Το Κάλεσμα» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέισον Στόουν

Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο. Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Mega, Σάββατο 26/9, στις 23:10

«Easy A» (2010) σε σκηνοθεσία Will Gluck

Η Όλιβ, μια συνηθισμένη μαθήτρια λυκείου, βλέπει τη δημοτικότητά της να εκτοξεύεται σε μια νύχτα, όταν διαδίδεται η φήμη ότι έχασε την παρθενιά της. Όσο όμως αφήνεται στα κουτσομπολιά του σχολείου για να ανεβάσει την κοινωνική και οικονομική της κατάσταση, τόσο χάνεται ο έλεγχος. Και τότε, με την υποστήριξη των ανθρώπων που νοιάζονται πραγματικά γι’ αυτήν, θα πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα που έστησε η ίδια στον εαυτό της, πριν την αποβάλλουν από το σχολείο!

Παίζουν: Έμα Στόουν, Αμάντα Μπάινς, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.

*Ant1, Σάββατο 26/9, στις 00:00

«Minority Report» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Σπίλμπεργκ μας μεταφέρει στην Ουάσινγκτον του 2054, όπου η Διεύθυνση Πρόληψης Εγκλήματος βασίζεται σε τρεις Προγνώστες με μεταφυσικές μαντικές ικανότητες. Από τα μεγάλα κεφάλια της υπηρεσίας, ο αστυνόμος Τζον Άντερτον είναι αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία του. Τι θα γίνει όταν οι Προγνώστες θα τον καταδείξουν ως ένοχο για έναν φόνο που πρόκειται να διαπραχθεί σε 36 ώρες;

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον.

*Open, Σάββατο 26/9, στις 00:30