5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Τρίτη σε καλεί να χαλαρώσεις στον καναπέ με ταινίες και η μικρή οθόνη έχει να σου προσφέρει πέντε ενδιαφέρουσες επιλογές.

«Σκοτεινός κώδικας» (2009) σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόϊας

Ένας δάσκαλος, ο Τεντ Μάιλς βρίσκει θαμμένο στο σχολείο του γιου του ένα κουτί με ζωγραφιές που είχαν ζωγραφίσει οι πρώτοι μαθητές του σχολείου το 1958. Μελετώντας προσεκτικά τα σχέδια των παιδιών, θα διαπιστώσει ότι περιέχουν ανατριχιαστικές προβλέψεις για το μέλλον, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν τον Μάιλς να πιστέψει ότι αυτός και η οικογένειά του έχουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα που πρόκειται να εκτυλιχθούν. 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον.

*ΣΚΑΙ, Τρίτη 29/09 στις 22:30

«Alien, ο Επιβάτης του Διαστήματος» (1979) σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Έτος 2122. Το εμπορικό διαστημόπλοιο «Νοστρόμο» με το επταμελές πλήρωμά του βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στη Γη μετά από πολύμηνο ταξίδι. Όταν, η «Μητέρα», ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του σκάφους συλλάβει κάποια ανεξήγητα επαναλαμβανόμενα ηχητικά σήματα στην ατμόσφαιρα, το πλήρωμα αποφασίζει να  ερευνήσει την πηγή του. Παρά τους δισταγμούς της Ρίπλεϊ, η έρευνα τους οδηγεί σε μια φωλιά με εκατοντάδες αυγά που φαίνεται ότι επωάζονται από κάποιον άγνωστο οργανισμό. Όταν ένα από αυτά  εκκολαφθεί και επιτεθεί σε ένα μέλος του πληρώματος, οι συνάδελφοι του σπεύδουν να τον μεταφέρουν πίσω στο Νοστρόμο για τις πρώτες βοήθειες.  Δε γνωρίζουν όμως ότι μαζί του έχουν μεταφέρει και κάτι άλλο.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ,  Τομ Σκέριτ, Τζον Χερτ, Βερόνικα Κάρτραϊτ, Χάρι Ντιν Στάντον, Ίαν Χολμ, Γιάφετ Κόττο.

*Alpha, Τρίτη 29/09 στις 23:00

«The A-Team» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο. Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον.

*Star, Τρίτη 29/09 στις 23:30

«Ο Θυρωρός» (2011) σε σκηνοθεσία Χάιμε Μπαλαγκέρο

Ο Σεζάρ εργάζεται ως θυρωρός σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη. Κι ενώ περνά απαρατήρητος από τους ενοίκους, ο ίδιος γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους, για κάθε έναν ξεχωριστά, αλλά ειδικά για έναν. Η Κλάρα είναι μια νεαρή κοπέλα που βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής. Αυτή η στάση για τη ζωή όμως, εκνευρίζει τον Σεζάρ, ο οποίος δεν θα χαρεί αν δε σβήσει αυτό το χαμόγελο από τα χείλη της μια για πάντα, γιατί ο ίδιος τρέφεται από τον πόνο των άλλων. Απολαμβάνει τη δυστυχία τους, λατρεύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να σπέρνει τη μιζέρια και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Στην Κλάρα βρίσκει το τέλειο θύμα και θα φτάσει στα άκρα, ώστε να την κάνει δυστυχισμένη. 

Παίζουν: Λουίς Τοσάρ, Μάρτα Ετούρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 29/09 στις 23:50

«Machete» (2010) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Παγιδευμένος σε μια συνωμοσία την οποία έχει στήσει ένας υπερσυντηρητικός γερουσιαστής, ο πρώην Μεξικάνος αστυνομικός και κατάδικος Ματσέτε αναζητά τους υπεύθυνους, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο έμπορος ναρκωτικών που σκότωσε την οικογένειά του.

Παίζουν: Στίβεν Σίγκαλ, Τζέσικα Άλμπα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

*Mega, Τρίτη 29/09 στις 00:00