7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Γέφυρα των Κατασκόπων» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Βιογραφικό δράμα – Η αληθινή ιστορία του δικηγόρου από το Μπρούκλιν, Τζέιμς Ντόνοβαν, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, για λογαριασμό της CIA, διαπραγματεύτηκε κρυφά την απελευθέρωση του Φράνσις Γκάρι Πάουερς, ενός αμερικανού πιλότου, του οποίου το κατασκοπευτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Ρωσίας… Η ταινία έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, στις κατηγορίες “Καλύτερη Ταινία”, “Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο”, κερδίζοντας τελικά Όσκαρ στην κατηγορία “Β’ Ανδρικού Ρόλου”, το οποίο έλαβε ο Μαρκ Ράιλανς. Ο Μαρκ Ράιλανς τιμήθηκε και με βραβείο BAFTA στην ίδια κατηγορία.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Άλαν Άλντα, Μπίλι Μάγκνουσεν, Έιμι Ράιαν, Μαρκ Ράιλανς.

*Star, Τετάρτη 28/10, στις 21:00

«Υπολοχαγός Νατάσσα» (1970) σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Δράμα – Νταχάου 1965. Μετά την επίσκεψή της στον χώρο όπου την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η Νατάσα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν. Τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου η Νατάσα, ηθοποιός και τραγουδίστρια, γνωρίζει τον Ορέστη. Όταν οι Γερμανοί μπαίνουν στην Ελλάδα δέχεται την επίσκεψη του Μαξ, πρώην συμμαθητή της στο Ωδείο και νυν αξιωματικού των Ες – Ες, που είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά αυτή παντρεύεται τον Ορέστη, αξιωματικό πια του ελληνικού στρατού, ο οποίος εντάσσεται στις δυνάμεις της Αντίστασης και δεν αργεί να φύγει για τη Μέση Ανατολή. Τον ακολουθεί και επιστρέφει μαζί του στην Ελλάδα για μια επικίνδυνη αποστολή στη διάρκεια της οποίας συλλαμβάνεται, ανακρίνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο….

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Καρράς, Σπύρος Καλογήρου, Ελένη Ζαφειρίου.

*Alpha, Τετάρτη 28/10, στις 22:00

«Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λώρενς» (1982) σκηνοθεσία Ναγκίσα Όσιμα 

Πολεμικό – Ιάβα, 1942. Μια σύγκρουση πολιτισμών, μια δοκιμασία για το ανθρώπινο πνεύμα. Ο Βρετανός λοχίας Τζον Λώρενς είναι αιχμάλωτος σε ένα γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το οποίο διοικείται από τον Γιονόϊ , έναν αυστηρό άντρα με αρχές, στα μάτια του οποίου οι φυλακισμένοι είναι δειλοί που προτίμησαν να παραδοθούν παρά να αυτοκτονήσουν. Ο Τζον Λώρενς αποτελεί αίνιγμα ανάμεσα στους συγκρατούμενους του καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει να αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Οι Ιάπωνες το γνωρίζουν και τον προκαλούν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με το σύστημα αξιών τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον σκληρό, υπερήφανο και θαρραλέο Λοχαγό Τζακ Σέλιερς. Ο Λώρενς ξέρει πως οι φύλακες θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ηθικό του Σέλιερς και θα κάνουν τα πάντα για αυτό. Αυτό που θ? ακολουθήσει δεν είναι απλά μια μάχη για επιβίωση είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ο Τζον Λώρενς γίνεται μάρτυρας της σύγκρουσης δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών, αλλά και αυτής του συγκρατούμενού του Τζακ Σέλιερς με τον διοικητή Γιονόι.

Παίζουν: Ντέιβιντ Μπάουι, Τομ Κόντι, Ρουίτσι Σακαμότο, Τακέσι Κιτάνο, Τζακ Τόμσον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 28/10, στις 22:00

«28 Οκτωβρίου ώρα 5:30» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Πολεμική – Η κήρυξη του πολέμου βρίσκει τους κατοίκους ενός μικρού μακεδονικού χωριού, της Μικρής Λεύκας, σε γλέντι, αλλά τα παλικάρια σταματούν αμέσως το χορό και ξεκινούν για τον πόλεμο. Με την κατάρρευση του μετώπου, οι Γερμανοί μπαίνουν στο χωριό και ο διοικητής τους μετατρέπει το κρατικό εργοστάσιο ξυλείας σε εργοστάσιο κατασκευής πολεμοφοδίων. Υποχρεώνει τους κατοίκους να δουλεύουν σ? αυτό. Μέσα σε κλίμα βίας και τρομοκρατίας, το πνεύμα της αντίστασης φουντώνει, μέχρι που έρχεται η μέρα της απελευθέρωσης και μια νέα ζωή αρχίζει. Στυλοβάτες της αντίστασης υπήρξαν ο Τρύφωνας Πλατανιάς, που στην πραγματικότητα ήταν ένας συνετός και ένθερμος πατριώτης, και ο γιος του Κυριάκος που είχε χάσει τα δύο πόδια του στο αλβανικό μέτωπο.

Παίζουν: Χρήστος Πολίτης, Βέρα Κρούσκα, Λάκης Κομνηνός, Φερνάντο Σάντσο, Γιάννης Κατράνης, Δημήτρης Μπισλάνης και Νικήτας Πλατής.

*Mega, Τετάρτη 28/10, στις 22:00

«Ουζερί Τσιτσάνης» (2015) σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη

Δράμα – Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

Παίζουν: Αντρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου.

*Open, Τετάρτη 28/10, στις 22:30

«Οι Μαχητές του Θρόνου» (2014) σκηνοθεσία Νικ Πάουελ 

Περιπέτεια – Ύστερα από τη δολοφονία του βασιλιά και πατέρα τους από το μεγαλύτερο αδελφό τους, ο κληρονόμος του βασιλικού θρόνου και η αδερφή του είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το βασίλειο. Η συνάντησή  τους με έναν μυστηριώδη σταυροφόρο, θα είναι μοιραία και μαζί του θα διεκδικήσουν πίσω το θρόνο, που δικαιωματικά τους ανήκει.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χέιντεν Κρίστενσεν, Αλεξάντρε Μπέιλι.

*Star, Τετάρτη 28/10, στις 00:00

«Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» (1998) σκηνοθεσία Τέρενς Μάλικ

Πολεμική – Η ιστορία μιας ομάδας αμερικανών στρατιωτών, βασισμένη στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζέιμς Τζόουνς, οι οποίοι το 1942, κατά τη διάρκεια της μάχης του Γκουανταλκανάλ αποβιβάζονται στο νησί για να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήρια. Η μάχη για το στρατηγικό σημείο είναι σκληρή και η φρίκη του πολέμου φέρνει κοντά μια ομάδα αντρών και δημιουργούνται μεταξύ τους σχέσεις αδελφικές. Βιώνοντας μια πραγματικότητα πέρα από τα ανθρώπινα όρια, έρχονται σταδιακά αντιμέτωποι με τα συναισθήματα και τον ίδιο τους τον εαυτό και ανακαλύπτουν την αξία της φιλίας και της ανθρώπινης ύπαρξης. Εκεί θα νιώσουν διχασμένοι ανάμεσα στην αγριότητα του πολέμου και την απλοϊκότητα και ομορφιά του τοπίου, ενώ σύντομα θα ανακαλύψουν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη ζωή από το θάνατο.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μπεν Τσάπλιν, Σον Πεν, Νικ Νόλτε, Ηλίας Κοτέας, Τζον Κιούσακ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Σάβατζ, Λούσι Λιού.

*Alpha, Τετάρτη 28/10, στις 00:45