3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τρεις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Deepwater Horizon» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ 

Δράμα – Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές συνέβη στο Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό, όταν εξαιτίας μιας βλάβης σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, προκλήθηκε μια τρομακτική έκρηξη και εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου χύθηκαν στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη καταστροφή έμελλε να είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των Η.Π.Α. και από τα 126 μέλη του πληρώματος, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, 11 έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Χάντσον, Τζον Μάλκοβιτς, Κερτ Ράσελ.

*Star, Πέμπτη 12/11, στις 21:00

«Μακριά από τους Ανθρώπους» (2014) σκηνοθεσία Nταβίντ Ελχοφέν

Δράμα – Βρισκόμαστε το 1954, στην Αλγερία, στην καρδιά του χειμώνα, σε ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή, η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο είναι αναπόφευκτη. Ο δάσκαλος του χωριού πρέπει να συνοδεύσει έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, όσο και την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 12/11, στις 22:00

«Οργισμένος εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Άιζακ Φλόρεντιν

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Βαλέρα είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος, αφοσιωμένος περισσότερο στην καριέρα παρά στην οικογένειά του. Όλα ανατρέπονται όταν η γυναίκα και το παιδί του δολοφονούνται με φρικτό τρόπο. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του νόμου, συντετριμμένος από τον χαμό των αγαπημένων του, μεταμορφώνεται στον πιο σκληρό εκδικητή και παίρνει όρκο σιωπής μέχρι να ανακαλύψει ποιος και γιατί αφαίρεσε τη ζωή τους και να πάρει εκδίκηση…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Καρλ Ούρπαν, Παζ Βέγκα, Κριστίνα Σεραφίνι.

*Star, Πέμπτη 12/11, στις 23:15