8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Ο Κύριος Πόπερ και οι Πιγκουίνοι του» (2011) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς

Κωμωδία – Ο Τομ Πόπερ είναι ένα επιτυχημένο στέλεχος. Η επαγγελματική ζωή του όμως βυθίζεται στο χάος όταν κληρονομεί έξι πιγκουίνους. Σύντομα το διαμέρισμά του μετατρέπεται σε χιονισμένο τοπίο, όμως τελικά ο Τόμι, μέσα από αυτή την περίεργη «συγκατοίκηση», θα κατανοήσει τη σημασία της οικογένειας, ανθρώπινης και μη… Η ταινία βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 1938 και γράφτηκε από το ζευγάρι συγγραφέων Ρίτσαρντ και Φλόρενς Άτγουοτερ. Το βιβλίο διηγείται την πολύ αστεία αλλά και συγκινητική ιστορία ενός ταπεινού μπογιατζή σπιτιών και της οικογένειάς του, που κληρονομούν 12 πιγκουίνους. Έγινε κλασικό στις επόμενες γενιές και βρίσκεται μέχρι σήμερα στα ράφια δημοτικών σχολείων ανά τον κόσμο.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Κάρλα Γκουτζίνο, Άντζελα Λάνσμπουρι, Οφίλια Λόβιμποντ.

*Star, Παρασκευή 27/11 στις 21:00

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Θόδωρος (Ντίνος Ηλιόπουλος) έχει επινοήσει ένα φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να καλύψεις τις ερωτοδουλειές του και να ξεφεύγει από τη γυναίκα του Φωφώ (Μάρω Κοντού) . Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στην πόρτα του ο Λευτεράκης (Κώστας Βουτσάς) με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μια οικογενειακή φίλη τον αναγνωρίζει και τον χαιρετάει εγκάρδια. Και η ιστορία με τον φανταστικό φίλο Λευτεράκη πλέον παίρνει μια νέα τροπη, με τον Θόδωρο να βρίσκεται στα όρια να χάσει το μυαλό του.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Μαργαρίτα Αθανασίου, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Τζένη Κυριακού, Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου, Μπέτυ Δακοπούλου, Θάνος Συριώτης, Γιώργος Δεληκατερίνης.

*Mega, Παρασκευή 27/11 στις 22:00

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σε σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο καλοκαίρι της στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*Ant1, Παρασκευή 27/11 στις 22:00

«Flight» (2012) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δραματική – Ο πιλότος Γουίπ Γουίτακερ επιτυγχάνει να προσγειώσει ένα αεροπλάνο το οποίο εμφανίζει ξαφνικά σοβαρή βλάβη, σώζοντας έτσι τους επιβάτες από σίγουρο θάνατο. Ο κόσμος τον θεωρεί ήρωα, ωστόσο η έρευνα αποκαλύπτει ότι την προηγούμενη νύχτα του περιστατικού είχε κάνει χρήση αλκοόλ και κοκαΐνης.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ναντίν Βελάσκεζ, Ντον Τσιντλ.

*Open, Παρασκευή 27/11 στις 22:00

«Ξένες Λέξεις» (2017) σε σκηνοθεσία Urszula Antoniak

 Δράμα – Τίποτα στον Μίχαελ ένα νέο και επιτυχημένο δικηγόρο του Βερολίνου, δεν φανερώνει τις πολωνικές του ρίζες. Μαζί με τον καλύτερο φίλο του Φράντς αισθάνεται άνετα στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ του Βερολίνου. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους, αλλά ο Μίχαελ, ο οποίος μετανάστευσε από την Πολωνία μετά το θάνατο της μητέρας του πριν από αρκετά χρόνια, ανησυχεί για την προφορά του. Ο Μίχαελ ταράζεται όταν ένας καταβεβλημένος Πολωνός μποεμ εμφανίζεται στο κατώφλι του και ισχυρίζεται ότι είναι ο πατέρας του. Πατέρας και γιος, δύο εντελώς ξένοι περνάνε ένα Σαββατοκύριακο μαζί, μοιρασμένο ανάμεσα στην ενσυναίσθηση, την απόρριψη και την δυσπιστία. Καθώς οι ρίζες του Μίχαελ τον αρπάζουν, μια οδυνηρή κρίση φαίνεται αναπόφευκτη … ‘Oταν ο πατέρας του φεύγει, ο Μίχαελ δεν μπορεί να επιστρέψει στη ζωή του ως Γερμανός.

Παίζουν: Jakub GierszaŁ, Andrzej Chyra

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 27/11 στις 22:00

«Πράκτορας Από Ατσάλι» (2017) σε σκηνοθεσία Λίο Ζανγκ

Περιπέτεια επιστ. φαντασίας – Ένας ειδικός πράκτορας, που έχει ως αποστολή την προστασία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία εμπλέκεται σε ένα πείραμα μακροζωίας, από μια επικίνδυνη εγκληματική συμμορία του υποκόσμου. Αισθάνεται όμως πως ένας βαθύτερος δεσμός τον ενώνει με αυτή τη γυναίκα, σαν να έχουν βρεθεί ξανά σε μια προηγούμενη ζωή.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Σόου Λο, Να Να Ου Γιάνγκ.

*Star, Παρασκευή 27/11 στις 23:00

«The Matador» (2005) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Σέπαρντ 

Κομεντί – περιπέτεια – Ακόμα και οι δολοφόνοι χρειάζονται ένα φίλο… Ένας επαγγελματίας εκτελεστής δολοφόνος και ένας οικογενειάρχης που εργάζεται ως στέλεχος σε μια εταιρεία, του οποίου ο γάμος και τα οικονομικά του βρίσκονται σε δεινή θέση, θα συναντηθούν σε ένα μπαρ του Μεξικό. Χωρίς ο δεύτερος να γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει, θα αρχίσει να κυκλοφορεί μαζί του και γρήγορα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια δολοφονική ιστορία που θα ανατρέψει τις ζωές και των δύο για πάντα. Απολαυστικός στο ρόλο του καλού-κακού ο Μπρόσναν, δημιουργεί έναν χαρακτήρα βγαλμένο από τις ταινίες του Ταραντίνο και του Γκάι Ρίτσι.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Χόουπ Ντέιβις, Άνταμ Σκοτ, Φίλιπ Μπέικερ Χωλ, Ντίλαν Μπέικερ, Γκρεγκ Κινίαρ, Αρλίν Μίλερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/11 στις 23:00

«Δεν Είναι για τα Μούτρα σου» (2010) σε σκηνοθεσία Τζιμ Φιλντ Σμιθ 

Αισθηματική κομεντί – Ο Κερκ, ένας συνηθισμένος άντρας, υπάλληλος αεροδρομίου, δεν έχει κανέναν άλλο στόχο στη ζωή του, παρά μονάχα την επανασύνδεσή του με την πρώην αγαπημένη του. Όταν συναντά τη Μόλι, την τέλεια γυναίκα κι αρχίζει να βγαίνει μαζί της, κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει, ούτε καν ο ίδιος! Όμως η επιρροή των φίλων του σε συνδυασμό με τη δική του χαμηλή αυτοεκτίμηση πυρπολούν την πιθανότητα μακροημέρευσης του παράδοξου αυτού ειδυλλίου. Άραγε θα τα καταφέρουν να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Παίζουν: Τζέι Μπάρουσελ, Άλις Ιβ, Τι Τζέι Μίλερ, Μάικ Βόγκελ, Λίντσεϊ Σλόαν, Κρίστεν Ρίτερ.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 27/11 στις 00:30