10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη μαζί με τους αγαπημένους σου:

«Johnny English» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Κωμωδία – Ξεκαρδιστική παρωδία των ταινιών τύπου Τζέιμς Μποντ με πρωταγωνιστή τον Ρόουαν Άτκινσον. Ο Johnny English αν και είναι πράκτορας των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών στην πραγματικότητα είναι αδρανής και ασήμαντος, κρυμμένος πίσω από δουλειά γραφείου.Οταν έπειτα από δικές του απίθανες γκάφες, σκοτώνονται όλοι οι πράκτορες της υπηρεσίας, αναγκαστικά είναι εκείνος, που αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση κλοπής των διαμαντιών του Βασιλικού Στέμματος! Βοηθοί του, ο νεαρός συνεργάτης της του, Bough, και η πρακτορας της Interpol, Λόρνα Κάμπελ.Τα σχέδια όμως του Γαλλου κακοποιού Pascal Sauvage, είναι πολύ πιο φιλόδοξα από μια απλή ληστεία…

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ρόουαν Άτκινσον, Μπεν Μίλερ, Νάταλι Ιμπρούγκλια.

*Ant1, Κυριακή 3/1 στις 21:00

«Ο Σπαγγοραμένος» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Λάμπρος, ένας συνετός αλλά ιδιαίτερα σφιχτοχέρης  νοικοκύρης, δώδεκα χρόνια παντρεμένος με τη Βέτα, αποφασίζει ένα βράδυ να το ρίξει έξω, παρασυρμένος από τον γλεντζέ συνέταιρό του, Γιώργο, που πρόκειται να βγει με την ελληνοβραζιλιάνα φιλενάδα του, Λίντα και την ελληνοαμερικανίδα φίλη της, Έβελιν. Όμως η Έβελιν, με την οποία κυριολεκτικά ξεφάντωσε, δεν ήταν παρά η Βαγγελίτσα, μια μακρινή εξαδέλφη της συζύγου του, που μόλις είχε έρθει από την Αμερική. Την επομένη, όταν τους επισκέπτεται η Έβελιν, αποκαλύπτεται η αλήθεια και εκείνη βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή της Βέτας, αρχής γενομένης με την απόκτηση μιας ακριβής γούνας από βιζόν.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας, Δήμητρα Ζέζα.

*Star, Κυριακή 3/1 στις 21:00

«Παιχνίδια Συνωμοσίας» (2010) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Πολιτικό θρίλερ – Ο διπλωμάτης Τζόζεφ Γουίλσον κατηγορεί με δηλώσεις και άρθρα του την κυβέρνηση για παραπλάνηση της κοινής γνώμης στην υπόθεση του πολέμου στο Ιράκ. Για να πλήξει το κύρος του, ο Λευκός Οίκος αφήνει να διαρρεύσει πως η σύζυγός του Βάλερι Πλέιμ δουλεύει ως μυστική πράκτορας της CIA.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Σον Πεν, Σαμ Σέπαρντ, Ντέιβιντ Ντένμαν, Μπρους ΜακΓκίλ, Νόα Έμεριχ, Τάι Μπαρέλ, Μπρουκ Σμιθ, Τομ ΜακΚάρθι.

*Open, Κυριακή 3/1 στις 21:00

«Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» (2014) σε σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία -Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους, που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ αργήσουν να γίνουν άνω κάτω! Κι όταν τα περιθώρια στενέψουν απειλητικά, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων, θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα.

Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

*Star, Κυριακή 3/1 στις 22:50

«Κοίτα Ποιός Μιλάει Τώρα» (1993) σε σκηνοθεσία Τομ Ροπελέβσκι

Κωμωδία – Το γνωστό ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα και, σαν να μην έφτανε αυτό, δύο σκυλιά που μιλάνε με ανθρώπινη φωνή έχουν εγκατασταθεί στο σπίτι τους, σχολιάζοντας με κυνισμό τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κίρστι Άλεϊ, Ντέιβιντ Γκάλαχερ.

*Ant1, Κυριακή 3/1 στις 23:00

«Υπόθεση Ανοιχτής Καρδιάς» (2014) σε σκηνοθεσία Dominique Ladoge

Ρομαντική κομεντί – Ο Ζαν-Πιέρ είναι ένας λαμπρός χειρούργος, άνθρωπος των πράξεων και όχι των συναισθημάτων. Τα προβλήματα των κοντινών του ανθρώπων δεν τον νοιάζουν, πόσω μάλλον αυτά των ασθενών του! Γιατί να τον νοιάξουν, από τη στιγμή που οι εγχειρίσεις ανοιχτής καρδιάς που κάνει σώζουν ζωές; Αλλά όταν ανακαλύπτει πως έχει μια σοβαρή καρδιακή ασθένεια που χρειάζεται εγχείριση, ο Ζαν Πιέρ ανακαλύπτει τι σημαίνει να είσαι ασθενής.

Παίζουν: Pierre Arditi, Firmine Richard, Marie Bunel.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 3/1 στις 23:00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Γουέιλαντ

Κομεντί – Ο Τομ, επιτυχημένος και σέξι, αποδέχεται διστακτικά να γίνει “ο κύριος επί των τιμών” στο γάμο της κολλητής του Χάνα με έναν Σκοτσέζο. Μόνο που ενώ μέχρι τώρα ο Τομ είχε όποια γυναίκα ήθελε, διαπιστώνει ότι η Χάνα είναι η πραγματική του αγάπη. Το ταξίδι στη Σκοτία, όπου θα γίνει ο γάμος, θα ξεδιαλύνει τα πάντα.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Κέβιν ΜακΚιντ.

*Μακεδονία, Κυριακή 3/1 στις 23:00

«Νοτιάς» (2016) σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης 

Δραματική κομεντί – Οι πρώτες του ερωτικές ανησυχίες φουντώνουν ταυτόχρονα με την επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του 60, 70 και 80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτό που ποθεί, ο Σταύρος θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Ερχόμενος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδάμης, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 3/1 στις 00:00

«Ο Μάικ, ο Ντέιβ και οι Ξέφρενες Φιλενάδες» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέικ Ζιμάνσκι

Κωμωδία – Ο Μάικ και ο Ντέιβ είναι δύο αδέλφια με αδυναμία στα ξενύχτια και τα ξέφρενα πάρτι. Για να κάνουν καλή εντύπωση στον γάμο της αδελφής τους στη Χαβάη, βάζουν μια αγγελία στο ίντερνετ για να βρουν τις τέλειες συνοδούς. Ενώ όμως το τελευταίο που θέλουν είναι να φέρουν σε δύσκολη θέση την οικογένειά τους, διαπιστώνουν πως οι κοπέλες που επέλεξαν τελικά θα τους βάλουν τα γυαλιά σε όλους τους τομείς.

Παίζουν: Ζακ Έφρον, Άννα Κέντρικ, Όμπρεϊ Πλάζα, Άνταμ Ντεβίν.

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 3/1 στις 00:00

«Σιωπηλός Εχθρός» (2010) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Περιπέτεια – 117 μ.Χ., η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εκτείνεται από την Αίγυπτο ως την Ισπανία και ανατολικά μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Στη βόρεια Βρετανία όμως, εμπόδιο στις αδυσώπητες κατακτήσεις, στέκεται η δράση ενός άπιαστου εχθρού: της άγριας φυλής των Picts. Μια ομάδα Ρωμαίων στρατιωτών αγωνίζεται για την επιβίωσή της, μετά από μια ολέθρια μάχη. Ο Quintus, ο μοναδικός επιζών από μια επιδρομή των Picts σε ένα ρωμαϊκό φρούριο, κατευθύνεται βόρεια με τη θρυλική 9η Λεγεώνα του στρατηγού Virilus. Σκοπός τους; Να εξαφανίσουν τους Picts από προσώπου γης και να καταστρέψουν τον επικεφαλής τους, Gorlacon…

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Ντόμινικ Ουέστ, Μάικλ Φασμπέντερ, Ντέιβιντ Μόρισεϊ, Ούλριχ Τόμσεν, Αξέλ Καρολίν.

*Star, Κυριακή 3/1 στις 00:30