13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει δεκατρείς ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη μαζί με τους αγαπημένους σου:

«Inferno» (2016) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο καθηγητής Λάνγκτον (Τομ Χανκς) ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας και ανακαλύπτει πως είναι ο βασικός στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, συνεργάζεται με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς). Έτσι, τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του και να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.Μαζί, κάνουν αγώνα σε όλη την Ευρώπη και πάνε ενάντια στο χρόνο για να σταματήσουν έναν ιό που θα εξαλείψει το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν.

*Mega, Κυριακή 17/1 στις 21:00

«Η Κυρά μας η Μαμή» (1959) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Λυκούργος, γιατρός του ΙΚΑ, βγαίνει στη σύνταξη και  πηγαίνει, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, να εγκατασταθεί στη Λεστινίτσα, το χωριό της γυναίκας του, όπου  σκοπεύει να ανοίξει ιατρείο. Στο χωριό, όμως, φοβερός αντίπαλος του γιατρού είναι η μαμή, που ασκεί και την ιατρική επιστήμη,  ανάγοντας όλα τα περιστατικά σε… μάτιασμα! Έχει πείσει τους πάντες πως ό,τι και να έχει κανείς δεν είναι παρά μάτιασμα, που η  ίδια πρέπει να ξεματιάσει με τις γνώσεις της – επί πληρωμή, φυσικά. Η μαμή έχει κι ένα γιο, που σπουδάζει στην Αθήνα ιατρική. Το ειδύλλιο μεταξύ της κόρης του Λυκούργου και του γιου της μαμής πλέκεται, αλλά το πρόβλημα είναι πως θα συμπεθεριάσουν αυτοί οι δύο άσπονδοι εχθροί…

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου.

*Star, Κυριακή 17/1 στις 21:00

«Ο Πρώτος Άνθρωπος» (2018) σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – H ιστορία του Νιλ Άρμστρονγκ και της θρυλικής αποστολής στο φεγγάρι το καλοκαίρι του 1969. Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Τζέισον Κλαρκ, Κρίστοφερ Άμποτ, Κάιλ Τσάντλερ.

*Ant1, Κυριακή 17/1 στις 21:00

«Abduction» (2011) σε σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Περιπέτεια – Όταν αρχίζει να υποψιάζεται ότι οι άνθρωποι που τον μεγάλωσαν δεν είναι οι πραγματικοί του γονείς, ο 17χρονος Νέιθαν τους βλέπει να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του. Προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια, τρέπεται σε φυγή καταδιωκόμενος από το FBI και μια ομάδα αδίστακτων δολοφόνων.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα.

*Open, Κυριακή 17/1 στις 21:00

«Ψάχνοντας την Ντόρι» (2016) σε σκηνοθεσία Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν

Animation – Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του Νέμο και την επανασύνδεση με τον πατέρα του, είναι η σειρά της Ντόρι, της μπλε ψαρίνας με τις συνεχείς και αλλεπάλληλες αμνησίες, να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της «οδύσσεια». Κι αυτό θα συμβεί, όταν κάποια στιγμή θυμηθεί ότι κάπου μέσα στον απέραντο ωκεανό έχει κι αυτή μια οικογένεια, που ίσως την ψάχνουν ή την περιμένουν με αγωνία και αγάπη. Η αναζήτηση της οικογενειακής εστίας ξεκινά, όμως η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού στο δρόμο της θα βρεθεί ένα τεράστιο ενυδρείο, ένα μυστηριώδες χταπόδι, μία φάλαινα μπελούγκα, ένας παράξενος καρχαρίας και κάποια άλλα πλάσματα, από τα οποία ο Νέμο και ο Μάρτιν θα προσπαθήσουν να τη σώσουν. Αρκεί φυσικά και η Ντόρι να θυμηθεί τι πρέπει να κάνει κάθε φορά…

*Alpha, Κυριακή 17/1 στις 21:10

«Λάρισα Εμπιστευτικό» (2012) σε σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Για χρόνια, η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Όμως το τελευταίο διάστημα τα δύο χωριά έξω από τη Λάρισα βρίσκονται σε… “εμπόλεμη” κατάσταση. Πλέον ένας τοίχος έχει χτιστεί, χωρίζοντας Πεζούλα και Βρυσούλα, ώστε κανείς να μην μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καλλικράτης ενώνει τα δύο χωριά την ώρα που μαίνεται η διαμάχη για το που θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού. Την ίδια στιγμή στο γραφείο του υπουργού κ. Πίπα στήνεται μια περίτεχνη κομπίνα με θύμα τους κατοίκους της περιοχής. Η κηδεία στο χωριό ενός μεγαλοδημοσιογράφου θα φέρει την αναστάτωση, φέρνοντας στην επιφάνεια μίζες, λαδώματα, έρωτες, μυστικά και παρανομίες…

Παίζουν: Μιχάλης Μαρίνος, Ελένη Γερασιμίδου, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κωστής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Έφη Παπαθεοδώρου.

*Star, Κυριακή 17/1 στις 22:50

«Ο Ντροπαλός μου Εαυτός» (20016) σε σκηνοθεσία Óskar Jónasson

Κωμωδία – Ο Ούμπερτ είναι ένας ντροπαλός και εσωστρεφής γραφίστας που δεν έχει μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες. Ερωτεύεται τη Χάνα, που πέρασε έναν δύσκολο χωρισμό, και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει μιμούμενος τον καλύτερο του φίλο, που είναι ο τέλειος γυναικοκατακτητής. Καταφέρνει να σπάσει τον πάγο μεταξύ τους, αλλά οι μιμήσεις του ξεφεύγουν από τον έλεγχο, δημιουργώντας απρόσμενες συνέπειες.

Παίζουν: Ingvar Sigurdsson, Joi Johannsson, Svandis Dora Einarsdottir.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 17/1 στις 23:00

«Το Συμβάν» (2008) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν 

Μυστηρίου, επιστημονικής φαντασίας – Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ, μαζί με τη γυναίκα του και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν.

*Alpha, Κυριακή 17/1 στις 23:00

«Μαχητικό Stealth: Η Αόρατη Απειλή» (2005) σε σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – Τρεις πιλότοι που δουλεύουν σ ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο ένα αεροσκάφος το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Σαμ Σέπαρντ, Τζος Λούκας.

*Μακεδονία, Κυριακή 17/1 στις 23:00

«Ξαφνικός Έρωτας» (1984) σε σκηνοθεσία Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Αισθηματικό δράμα – Η Ελένη είναι μια κοπέλα από την επαρχία που ήρθε στην Αθήνα πριν από είκοσι χρόνια. Σήμερα είναι γύρω στα τριάντα, μια επίδοξη χορεύτρια που δεν χορεύει πια, μια παντρεμένη γυναίκα που δεν είναι ερωτευμένη πια με τον άντρα της, που κάνει μια αδιατάρακτη αστική ζωή. Ο Γρηγόρης είναι ένας πετυχημένος οικονομολόγος, ένας καριερίστας, που έζησε στο Παρίσι πολλά χρόνια και νιώθει νοσταλγία για την Ελλάδα, όπου πέρασε την παιδική του ηλικία. Όταν συναντιούνται οι δυο τους, γεννιέται ανάμεσά τους ένας ξαφνικός έρωτας, που τους συναρπάζει, απειλώντας τις ήσυχες ζωές τους. Ο έρωτας τούς οδηγεί στη Λισαβόνα και ίσως ακόμη μακρύτερα.

Παίζουν: Μπέτυ Λιβανού, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ειρήνη Κουμαριανού, Σοφία Σεϊρλή, Νίκος Πιλάβιος, Τάσος Παπαδάκης, Κατερίνα Τότσικα, Ανδρέας Κούνδουρος, Βασίλης Τσιπίδης, Γιώργος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Τότσικας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 17/1 στις 23:30

«Έριν Μπρόκοβιτς» (2000) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Βιογραφία – Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ αυτήν, παρόλο που δεν διαθέτει τα τυπικά νομικά προσόντα.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

*Ant1, Κυριακή 17/1 στις 00:00

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού» (2004) σε σκηνοθεσία Πολ Γ. Σ. Άντερσον

Μετά την ανακάλυψη μιας αρχαίας πυραμίδας θαμμένης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, μία ομάδα από επιστήμονες και εξερευνητές καταφτάνουν στην παγωμένη ήπειρο. Εκεί, θα βρεθούν μπροστά σε μία φρικιαστική πραγματικότητα: δύο εξωγήινες φυλές βρίσκονται σε πόλεμο. Δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο θα κερδίσει. Εμείς, θα χάσουμε.

Παίζουν: Σάνα Λέιθαν, Ραούλ Μπόβα, Λανς Χένρικσεν.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 17/1 στις 00:30

«Δικαστής Ντρεντ» (1995) σκηνοθεσία Ντάννυ Κάνον

Επιστημονικής φαντασίας – Μέγκα Σίτι Ένα, έτος 2.139 μ.Χ. Σε αυτό που κάποτε υπήρξε η Νέα Υόρκη, μια μητρόπολη του παλιού κόσμου, τώρα επικρατεί το κοινωνικό χάος και η αποκορύφωση της εγκληματικότητας. Μόνο το Δικαστικό Σώμα είναι αυτό που μπορεί να επιχειρήσει μια τάξη στα πράγματα, όμως το κύρος του σύντομα θα τραυματιστεί μετά τη συνομωσία που θα στήσουν κάποιοι κατά του επικεφαλής δικαστή Ντρεντ. Μετά τις κατηγορίες για φόνο που θα του προσάψουν, ο Ντρεντ εξορίζεται άμεσα από την πόλη. Όταν, όμως, αποκαλύπτεται ότι πίσω από τη συνομωσία, βρίσκεται ο Ρίκο, αδελφός του Ντρεντ που πάσχει από προβλήματα (τεχνητής) νοημοσύνης, ο Ντρεντ δεν έχει άλλο δρόμο από το να μπει στη μάχη για να προλάβει τα χειρότερα.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Αρμάν Ασάντε, Νταϊάν Λέιν, Ρομπ Σνάιντερ, Μαξ Φον Σίντοφ.

*Alpha, Κυριακή 17/1 στις 01:00