10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή και τι καλύτερο από το να δώσεις ένα τέλος στην εβδομάδα στον καναπέ σου απολαμβάνοντας μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Φονικές Μηχανές» (2018) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ρίβερς

Φαντασίας – Σε έναν οικολογικά και τεχνολογικά κατεστραμμένο κόσμο, όπου οι επιζήσαντες ζουν σε κινούμενες πόλεις-γιγάντιες μηχανές, μια νεαρή κοπέλα που ζητά εκδίκηση, ένας μαθητευόμενος ιστορικός και μια επικηρυγμένη από τις αρχές θα ηγηθούν μιας επανάστασης ενάντια στην αυταρχική εξουσία του πολεμοχαρούς Λονδίνου.

Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Χέρα Χίλμαρ, Ρόμπερτ Σίαν.

*Ant1, Κυριακή 24/1, στις 21:00

«Νύχτα Γάμου» (1967) σκηνοθεσία Γ.Δαλιανίδης

Κωμωδία – Δύο ζευγάρια, η Πέπη και ο Ιάκωβος, η Τζένη και ο Θάνος, πηγαίνουν να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους σε κάποιο παραλιακό ξενοδοχείο. Στο παρελθόν, η Πέπη είχε έναν αισθηματικό δεσμό με τον Θάνο και, όταν συναντιούνται τυχαία στο πάρκο του ξενοδοχείου, στήνουν ένα καυγαδάκι. Η Τζένη αντιλαμβάνεται τί συνέβη και αναγνωρίζει την Πέπη από κάποια φωτογραφία που είχε δει προ καιρού στο σπίτι του Θάνου, όταν τον είχε πρωτογνωρίσει. Από ‘δω και πέρα, η μια παρεξήγηση ακολουθεί την άλλη, τα κωμικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι να λυθούν οι παρεξηγήσεις και τα δύο ζευγάρια να σμίξουν και πάλι ευτυχισμένα.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μπέττυ Αρβανίτη, Φαίδων Γεωργίτσης, Γιάννης Βογιατζής.

*Star, Κυριακή 24/1, στις 21:00

«Σε Αντίθετο Ρεύμα» (2002) σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Δράμα – Ο Γκάβιν, δικηγόρος της Γουόλ Στριτ, και ο Ντόιλ, ασφαλιστής και πρώην αλκοολικός, μπλέκουν σε οδικό ατύχημα, που έχει ως συνέπεια ο Ντόιλ να χάσει την κηδεμονία των παιδιών του, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης στο δικαστήριο. Θεωρώντας ως υπαίτιο τον Γκάβιν κάνει κόλαση την επαγγελματική του ζωή, αλλά και ο δικηγόρος τού αντεπιτίθεται εξίσου ύπουλα.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Τόνι Κολέτ, Σίντνεϊ Πόλακ, Γουίλιαμ Χαρτ.

*Open, Κυριακή 24/1, στις 21:00

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Περιπέτεια –  Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο: Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Κυριακή 24/1, στις 21:00

«Αυτοκίνητα» (2006) σκηνοθεσία Τζον Λάσιτερ

Animation – Ο νεαρός Κεραυνός ΜακΚουίν είναι ένα… ζόρικo και ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, αποφασισμένο να πετύχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει, δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι άλλος από τις αγωνιστικές πίστες. Χωρίς λοιπόν να χάνει χρόνο, ο ΜακΚουίν αποφασίζει να διασχίσει τη χώρα για να βρεθεί στην Καλιφόρνια και να λάβει μέρος στον πιο σημαντικό αυτοκινητικό αγώνα για το μεγάλο Κύπελλο. Κατά λάθος όμως, θα βρεθεί στην ήσυχη, μικρή και ξεχασμένη πόλη «Το Μπουζί της Ωραίας Ελένης». Στη προσπάθειά του να ξαναβρεί άμεσα το δρόμο του, θα γνωρίσει κάποιους ασυνήθιστους χαρακτήρες: τον Δρ. Χάτσον – ένα Χάντσον Χόρνετ του 1951 με μυστηριώδες παρελθόν, τη Σάλυ -μια φανταχτερή Πόρσε του 2002, και τον Μπάρμπα -έναν σκουριασμένο αλλά έμπιστο γερανό αυτοκινήτων. Ο χρόνος φυσικά τρέχει, όμως αυτές οι νέες γνωριμίες θα τον οδηγήσουν σε μια άλλη, αναπάντεχη διαδρομή: να καταλάβει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από τις χορηγίες, τα τρόπαια και τη δόξα…

Φωνές μεταγλώττισης: Σάκης Ρουβάς, Βίκυ Καγιά, Γιάννης Βόγλης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Όουεν Γουίλσον, Πολ Νιούμαν, Μπόνι Χαντ, Λάρι Δε Κέιμπλ Γκάι κ.α.)

*Alpha, Κυριακή 24/1, στις 21:10

«Δεσμοί Καρδιάς» (2018) σκηνοθεσία Agnès Obadia

Οικογενειακό δράμα – Η ανύπαντρη μητέρα Σοφί Σερανό ανακαλύπτει πως η πρωτότοκη κόρη της, Μανόν, αλλάχθηκε με ένα άλλο μωρό στο νοσοκομείο πριν εννέα χρόνια. Όσο προσπαθεί να προστατέψει την Μανόν από τα συγκλονιστικά νέα, σύντομα ανακαλύπτει το βιολογικό της παιδί, τη Ματίλντ. Τώρα είναι μπροστά σ? ένα δίλημμα. Πρέπει να παλέψει για να κρατήσει τη Ματίλντ ή να αφοσιωθεί πλήρως στη Μανόν, που έχει συγκλονιστεί μετά απ? αυτήν την αποκάλυψη; Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Julie De Bona, Agustín Galiana, Sonia Rolland.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 24/1, στις 23:00

«Ραντεβού στα Κλεφτά» (2015) σκηνοθεσία Ben Palmer 

Αισθηματική κομεντί – Μια single τριαντατετράχρονη κοπέλα «κλέβει» κατά λάθος το κρυφό ραντεβού μιας άγνωστης, κάτι που την οδηγεί στο να βρει τον τέλειο άντρα…

Παίζουν: Lake Bell, Rory Kinnear, Ken Stott, Harriet Walter.

*Μακεδονία, Κυριακή 24/1, στις 23:00

«Η Πολιορκία» (1998) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή. Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας.  Δράση, αγωνία και διλήμματα από ένα κλασικό πια στο είδος του θρίλερ που παρακολουθείται με αμείωτη ένταση.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ανέτ Μπένινγκ, Μπρους Γουίλις, Τόνυ Σαλούμπ.

*Alpha, Κυριακή 24/1, στις 23:30

«Ο κύριος με τα γκρι» (1997) σκηνοθεσία Περικλής Χούρσογλου

Κοινωνική- αισθηματική – Ύστερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας, ο Λεωνίδας βγαίνει στη σύνταξη και φεύγει, όπως κάθε χρόνο, για τα Ιαματικά Λουτρά Πλατυστόμου, χωρίς την οικογένειά του. Εκεί θα γνωρίσει και ερωτευτεί τη Χριστίνα, η οποία μένει στην Ελβετία. Ένα δυνατό πάθος γεννιέται μεταξύ τους ξεριζώνοντας τις συνήθειες της οικογενειακής ζωής που ίσχυαν έως τότε. Όταν η Χριστίνα φύγει για την Ελβετία, ο Λεωνίδας δεν θα αντέξει. Δε διστάζει να παρατήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να την ακολουθήσει.

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ειρήνη Ιγγλέση, Ράνια Οικονομίδου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Θέμης Χειμάρας, Τάσος Βασιλείου, Αλέκος Ουδινότης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Γιώργος Γεωγλερής, Σοφία Ολυμπίου, Μενέλαος Νταφλος, Μαρία Μαρμαρινού, Φραγκίσκος Βουτσινός.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 24/1, στις 23:40

«The Scorpion King» (2002) σκηνοθεσία Τσακ Ράσελ

Περιπέτεια – 5.000 χρόνια πριν στην πόλη Γόμορρα, ένας διαβολικός ηγέτης είναι αποφασισμένος να αφανίσει όλες τις νομαδικές φυλές της ερήμου. Οι φυλές, που έχουν απομείνει, πρέπει να ξεπεράσουν το μεταξύ τους μίσος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο. Γνωρίζοντας ότι ο εχθρός τους καθοδηγείται από τα οράματα ενός μάντη, προσλαμβάνουν έναν έμπειρο δολοφόνο, τον Μαθάγιους, με σκοπό την εξολόθρευση του μάντη…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Στίβεν Μπραντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Κέλι Χου.

*Star, Κυριακή 24/1, στις 23:45