8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι καλύτερο από το να δεις μια καλή ταινία την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Γιαυτό διάλεξε ανάμεσα σε animation, δράμα, περιπέτεια, κοινωνική ή σε Κωμωδία.

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σε σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Animation – Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Κυριακή 4/4 στις 21:00

«The Runner» (2015) σε σκηνοθεσία Όστιν Σταρκ

Δράμα – Το 2010 το μεγάλο πολιτικό και οικολογικό σκάνδαλο που ξέσπασε λόγω της διαρροής πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού με ευθύνη της εταιρείας BP, ταρακούνησε συθέμελα τον κόσμο της πολιτικής. Στον απόηχο αυτού του σκανδάλου, ένας ιδεαλιστής πολιτικός, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει κάποιες λάθος επιλογές, θα αναγκαστεί τώρα να χειριστεί την καταστροφή της δικής του πολιτικής καριέρας λόγω ενός ερωτικού σκανδάλου που αποτελεί κηλίδα στο δικό του παρελθόν.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Κόνι Νίλσεν, Πίτερ Φόντα, Σάρα Πόλσον, Γουέντελ Πιρς.

*Open, Κυριακή 4/4 στις 21:00

«The Guardian» (2006) σε σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις 

Περιπέτεια – Ο ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α. Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί. Ο Τζέικ Φίσερ, ένας ατίθασος και κάπως αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, δεν θα έχει την καλύτερη πρώτη επαφή με τον Μπεν. Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, σύντομα, όμως θα έρθει η στιγμή για τον Τζέικ, που θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα

*Alpha, Κυριακή 4/4 στις 21:10

«Ο μαύρος πύργος» (2017) σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ

Περιπέτεια – Η διασκευή του best-seller του Στίβεν Κινγκ, ζωντανεύει σε μια ιστορία όπου το κακό μάχεται με το καλό. Ο Μαύρος Πύργος είναι εκείνος που διατηρεί την ισορροπία του σύμπαντος. Ο Μαυροντυμένος Άνδρας θέλει να τον καταστρέψει με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία.  Από την πλευρά του καλού έρχεται ο Ρόλαντ, ο τελευταίος Πιστολέρο, ο οποίος προσπαθεί να τον βρει και να τον σκοτώσει για να σώσει την ανθρωπότητα. Ο Ρόλαντ έχοντας σύμμαχο ένα αγόρι τον Τζέικ και με τη βοήθεια της πνευματικής του ενέργειας, ψάχνει τον άνθρωπο με τα μαύρα για να καταπολεμήσει την απόλυτη απειλή. Το καλό και το κακό θα συγκρουστούν καθώς μόνο ο Ρόλαντ μπορεί να υπερασπιστεί τον Πύργο και να τον σώσει από τον Άνθρωπο με τα Μαύρα.

Παίζουν: Ίντρις  Έλμπα, Μάθιου Μακ Κόναχι, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Τομ Τέιλορ.

*Mega, Κυριακή 4/4 στις 22:00

«Κάτω Από το Δέντρο» (2017) σε σκηνοθεσία Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

Δράμα – O Άτλι, πατέρας μιας τετράχρονης, χωρίζει με τη σύντροφό του κι αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του, όπου βυθίζεται στη διαμάχη που έχουν οι γονείς του με τους γείτονές τους για τη σκιά ενός μεγάλου, όμορφου δέντρου που έχουν στην αυλή τους.

Παίζουν: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 4/4 στις 22:00

«Μαχητικό Stealth: Η Αόρατη Απειλή» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – Τρεις πιλότοι που δουλεύουν σ ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο ένα αεροσκάφος το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Σαμ Σέπαρντ, Τζος Λούκας.

*Μακεδονία, Κυριακή 4/4 στις 23:00

«Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» 1963) σε σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία –  Ο Λάκης ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του Λέλα, γιατί οι αρχές της οικογένειάς του, δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί προτού αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του και ειδικά τη μεγαλύτερη, τη Ρένα. Οι δύο μικρότερες αδελφές, η Εύα και η Μαίρη, θα γνωρίσουν δύο νεαρούς, τον Γιώργο και τον Κλεόπα και θα τους ερωτευθούν.

Και η Ρένα όμως αγαπάει κάποιον κρυφά από τον αδελφό της και απορρίπτει κάθε υποψήφιο μνηστήρα, που της παρουσιάζουν. Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του και έτσι ξετυλίγεται μια σειρά από ξεκαρδιστικά συμβάντα μέχρι όλοι οι ήρωες να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους: το γάμο.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Βογιατζής, Τζόλυ Γαρμπή.

*Star, Κυριακή 4/4 στις 23:10

«Holy Boom» (1998) σε σκηνοθεσία Μαρία Λάφη

Κοινωνική – Σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, ένα γραμματοκιβώτιο των ελληνικών ταχυδρομείων ανατινάζεται από τον δεκαεπτάχρονο Φιλιππινέζο δεύτερης γενιάς, Ίγκε. Η απροσδόκητη έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης.

Παίζουν: Νένα Μεντή, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Samuel Akinola, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Luli Bitri, Βάσω Καβαλιεράτου, Μελέτης Γεωργιάδης, Λαέρτης Μαλκότσης, Σπύρος Μπαλεστέρος, Χρήστος Καραβέβας, Ιφιγένεια Τζόλα, Kasem Hoxha, Armando Dauti κ.ά.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 4/4 στις 23:45