10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δέκα ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη:

«Sex and the City» (2008) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Ρομαντική κομεντί – Η Κάρι δέχεται πρόταση γάμου από τον Mr. Big, η Μιράντα σοκάρεται από μια αποκάλυψη του Στιβ και αντιμετωπίζει τις συνέπειες, η Σαμάνθα έχει αρχίσει να βαριέται τη ζωή της στο Λος Άντζελες με τον Σμιθ, ενώ η Σάρλοτ γίνεται έξαλλη με τη στάση του Mr. Big απέναντι στην Κάρι λίγο πριν το γάμο.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις.

*Alpha, Κυριακή 18/4 στις 21:00

«Kung Fu Panda 3» (2016) σε σκηνοθεσία Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson

Animation – Μετά από χρόνια, ο χαμένος πατέρας του Πο ξαφνικά επανεμφανίζεται. Οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο, όπου κατοικούν αρκουδάκια πάντα και συναντούν δεκάδες ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες. Όμως, όταν ο υπερφυσικός κακός Κάι αρχίζει να σαρώνει την Κίνα νικώντας όλους τους πολεμιστές κουνγκ-φου, ο Πο πρέπει να κάνει το αδύνατο… να εκπαιδεύσει όλους τους αδέξιους και αραχτούς συντρόφους του για να γίνουν η απόλυτη συμμορία Kung Fu Panda!

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Κυριακή 18/4 στις 21:00

«3 Μέρες Διορία» (2014) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Περιπέτεια – Ο πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ έχει μερικούς μόνο μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Ο σκληροτράχηλος μεσήλικας θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός για να συναντηθεί με την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους, θέλοντας να ζήσει λίγες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής πριν από το τέλος. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή, όμως, θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία, με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χέιλι Στάινφελντ.

*Open, Κυριακή 18/4 στις 21:00

«Είναι η σειρά σου αγάπη μου!» (2017) σκηνοθεσία Sven Unterwaldt

Κωμωδία – Ένα συναινετικό διαζύγιο – όμως, ποιος θα πάρει τα παιδιά; Ένας πατέρας και μία μητέρα στον Πόλεμο των Ρόουζ για την κηδεμονία των παιδιών τους. Όταν το πάθος που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον μοιάζει να έχει χαθεί οριστικά, η Τόνι και ο Μαρκ συμφωνούν να χωρίσουν φιλικά. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο το περίμεναν: και οι δύο έχουν μία ευκαιρία για μία υπέροχη δουλειά στο εξωτερικό. Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά τους, Έμα και Τομπίας; Έτσι, καταλήγουν σε μία συμφωνία: ας αφήσουμε την Έμα και τον Τομπίας να αποφασίσουν με ποιον θέλουν να ζήσουν! Απλό, έτσι; Κι εδώ ξεκινά ο αγώνας: με πονηριές και κόλπα, η Τόνι και ο Μαρκ προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά ότι θα είναι πιο ευτυχισμένα με τον άλλο γονέα σε μία ανελέητη μάχη για την κηδεμονία!

Παίζουν: Carolin Kebekus, Maxim Mehmet, Arina Prokofyeva.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 18/4 στις 22:00

«Zodiac: Το Ξύπνημα» (2017) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ράιτ

Θρίλερ – Το 1968, ένας από τους πιο θανατηφόρους κατά συρροή δολοφόνους στο ιστορικό των ΗΠΑ εξαφανίστηκε χωρίς ν αφήσει πίσω του κανένα ίχνος.

Η ταυτότητά του και τα κρυπτογραφημένα μηνύματά του, παρέμειναν άλυτα για δεκαετίες … Μέχρι τη στιγμή που ένα ζευγάρι βρίσκει ένα φιλμ, που περιέχει δύο στυγερές δολοφονίες του Ζόντιακ, και ξεκινούν να λύσουν το μυστήριο και να διεκδικήσουν την ανταμοιβή των 100.000 δολαρίων.

Αλλά η κατάσταση αλλάζει γρήγορα, καθώς οι θηρευτές γίνονται θηράματα.

Παίζουν: Σέιν Γουέστ, Λέσλι Μπιμπ, Ματ Κρέιβεν, Νίκολας Κάμπελ, Κάνεθ Ουέλς.

*Mega, Κυριακή 18/4 στις 22:10

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του. Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Star, Κυριακή 18/4 στις 22:50

«‘Oλα τα Λεφτά» (2005) σε σκηνοθεσία Ντιν Πάρισοτ

Κωμωδία – Ο Ντικ Χάρπερ, υψηλόβαθμο στέλεχος μίας εταιρείας – κολοσσού και η νεαρή γοητευτική γυναίκα του, Τζέιν, ζουν μία άνετη, πολυτελή ζωή. . Έκαναν ένα παιδί, του εξασφάλισαν «ακριβή» μόρφωση, αγόρασαν ένα ονειρεμένο σπίτι…  Βέβαια, τα έξοδά τους είναι περισσότερα από τα έσοδα, κάτι που συσσωρεύει χρέη, ποντάρουν, όμως, στην μεγάλη προαγωγή που αναμένεται να πάρει ο Ντικ. Μέσω αυτής όλα τους τα προβλήματα πιστεύουν ότι θα λυθούν μια και καλή. Και όντως, ο Ντικ παίρνει την πολυπόθητη προαγωγή! Η χαρά του, όμως, κρατάει μόλις… έξι ώρες! Ο πρόεδρος της εταιρίας, Τζακ Μακ λιστερ, μέσω κομπίνας, την οδηγεί σε χρεοκοπία, από την οποία βγαίνει ο ίδιος κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια κερδισμένος! Κι αυτό επηρεάζει κατά πολύ την οικογένεια Χάρπερ. Η Τζέιν, όντας βέβαιη για τον καινούργιο, παχυλό μισθό του Ντικ, έχει παραιτηθεί από τη δουλειά της, οπότε μένουν και οι δυο τους άνεργοι!  Όταν ημερομηνίες λογαριασμών και δόσεων αρχίζουν να… λήγουν, ο Ντικ και η Τζέιν καταφεύγουν στην παρανομία: γίνονται ένα από τα πιο εκκεντρικά ζευγάρια ληστών στην ιστορία του εγκλήματος! Παράλληλα, προσπαθούν να ξεσκεπάσουν το μεγάλο οικονομικό εταιρικό σκάνδαλο, κυνηγώντας τον υπεύθυνο για τη δυστυχία τους.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τέα Λεόνι, Άλεκ Μπάλντουιν.

*Μακεδονία, Κυριακή 18/4 στις 23:00

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020) σε σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης

Κοινωνική σάτιρα – Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν αρκείται όμως σε αυτό – εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σύζυγός της παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 18/4 στις 23:30

«The Hunger Games: Φωτιά» (2013) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Η Κάτνις Έβερντιν έχει επιστρέψει σπίτι ασφαλής μετά τη νίκη της στους 74ους Αγώνες Πείνας μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα Μέλαρκ. Η νίκη τους σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν μια “Περιοδεία της Νίκης” σε όλες τις περιφέρειες. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Κάτνις αισθάνεται ότι η επανάσταση σιγοβράζει αλλά η Κάπιτολ έχει ακόμα τον έλεγχο καθώς ο Πρόεδρος Σνόου προετοιμάζει τους 75ους Αγώνες Πείνας – ένα διαγωνισμό, που μπορεί να αλλάξει την Πάνεμ για πάντα.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λένι Κράβιτς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Star, Κυριακή 18/4 στις 01:15

«Τροπική Καταιγίδα» (2008) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Μια ομάδα ηθοποιών αποφασίζει να γυρίσει μια τεράστιου προϋπολογισμού πολεμική ταινία, αλλά λόγω περικοπών από την παραγωγή, το όλο εγχείρημα μοιάζει να καταρρέει. Ο σκηνοθέτης τους όμως, αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρό του και έτσι αποφασίζει να πάει με την ομάδα του στις ζούγκλες της Νοτιανατολικής Ασίας όπου αναγκάζονται να γίνουν οι ίδιοι οι στρατιώτες που υποδύονται στην ταινία, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια πραγματική εμπόλεμη κατάσταση.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Τζακ Μπλακ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζεφ Καν.

*Open, Κυριακή 18/4 στις 01:15