10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή και τι καλύτερο από το να κάτσεις στον καναπέ σου και να απολαύσεις μια ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«127 Ώρες» (2010) σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Δράμα – Πριν από επτά χρόνια, ο Ράλστον κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί. Καθ όλη την παραλίγο θανάσιμη περιπέτειά του, η οποία διήρκεσε συνολικά 127 ώρες, ο ήρωας επανεξετάζει τη ζωή του, ανακαλεί στη μνήμη αγαπημένα του πρόσωπα και αναμετριέται με τα προσωπικά του όρια και αδυναμίες.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Άμπερ Τάμπλιν, Κέιτ Μάρα.

*Open, Παρασκευή 27/8, στις 21:00

«Kong: Η Νήσος του Κρανίου» (2017) σε σκηνοθεσία Τζόρνταν Βογκτ Ρόμπερτς

Περιπέτεια – Τη δεκαετία του 1970, δημιουργείται μια ομάδα εξερευνητών και στρατιωτικών και στέλνεται σε ένα αχαρτογράφητο νησί στον Ειρηνικό, που αρχικά φαίνεται έρημο και ακίνδυνο. Όμως η ομάδα αγνοεί ότι βρισκόμενοι εκεί, παραβιάζουν τη περιοχή του μυθικού γίγαντα γορίλα γνωστού ως Κονγκ.

Παίζουν: Τζον Γκούντμαν, Σάμιουελ Τζάκσον, Τόμπι Κεμπέλ, Μπρι Λάρσον, Τομ Χίντλστον, Τζον Σι Ράιλι.

*Star, Παρασκευή 27/8, στις 21:00

«Μεσάνυχτα στον Κήπο του Καλού και του Κακού» (1997) σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράμα μυστηρίου – Όταν ο Νεοϋρκέζος δημοσιογράφος Τζον Κέλσο πηγαίνει στη Σαβάνα για να καλύψει το πολυτελές αποκλειστικό Χριστουγεννιάτικο πάρτι, που διοργανώνει ο Τζιμ Ουίλιαμς, βρίσκεται στο κέντρο μιας συγκλονιστικής δίκης για τη δολοφονία που διέπραξε ο Ουίλιαμς. Ο Τζον, αποφασισμένος να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τη δολοφονία του νεαρού εραστή του Ουίλιαμς, γνωρίζει τους γραφικούς ντόπιους. Ανάμεσά τους μια ιέρεια βουντού και η τρανσέξουαλ τραγουδίστρια καμπαρέ λαίδη Σαμπλί. Ο Κλίντ Ιστγουντ σκηνοθετεί τους Κέβιν Σπέισι, Τζον Κιούζακ και Τζουντ Λο, σε μια απρόβλεπτη, αληθινή ιστορία δολοφονίας, στην πόλη Σαβάνα της Τζόρτζια.

Παίζουν: Κεβιν Σπέισι, Τζον Κιούζακ, Τζουντ Λο, Άλισον Ίστγουντ Λαίδη Σαμπλί.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/8, στις 22:00

«Από Γιάπηδες Χίπηδες» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γουέιν

Κωμωδία – Ο Τζορτζ και η Λίντα είναι ένα τυπικό αστικό πολυάσχολο ζευγάρι που ζει στο Μανχάταν. Εξαιτίας της κρίσης αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Ατλάντα, όπου θα συναντήσουν μια ξεχασμένη κοινότητα χίπηδων. Θα πειστούν ότι ο εναλλακτικός τρόπος ζωής στο κοινόβιο, μακριά από χρήματα, καριέρες…και ρούχα, είναι αυτό που χρειάζονται για ένα φρέσκο ξεκίνημα ή μήπως θα προκύψουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα προσπαθήσουν να λύσουν;

Παίζουν: Πολ Ραντ, Τζάστίν Θερού, Τζένιφερ Άνιστον, Μάλιν Άκερμαν.

*Ant1, Παρασκευή 27/8, στις 22:00

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Αισθηματική – Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη, αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση. Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*Mega, Παρασκευή 27/8, στις 22:00

«Χρόνια Πολλά Τόμπι Σίμπσον» (2017) σε σκηνοθεσία Πάτρικ Μακίν

Ρομαντική κομεντί – Κολλημένος μ’ ένα τρελό αφεντικό, μια ζηλιάρα κοπέλα κι έναν καταπιεστικό πατέρα, ο Τόμπι Σίμπσον περνάει τη ζωή του σκεφτόμενος όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. Στα γενέθλιά του τα πράγματα χειροτερεύουν όταν το τραίνο για το σπίτι του ακυρώνεται και βρίσκεται σ’ ένα πούλμαν γεμάτο νέους που πάνε σε ένα μουσικό φεστιβάλ. Στην αρχή δεν είναι τόσο άσχημα μιας και κάθεται δίπλα σε ένα φιλικό κορίτσι από την Τσεχία, την Ρενάτα. Αλλά μετά καταλαβαίνει ότι τον έκλεψαν. Έξαλλος, πηγαίνει στο φεστιβάλ με το κορίτσι, αποφασισμένος να βρει τον κλέφτη αλλά τελικά βρίσκει την αγάπη και την ελευθερία.

Παίζουν: Αλεξάντερ Πέρκινς, Εντίτα Μπαντνίκ, Ζάρα Σάιμς.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 27/8, στις 22:00

«Αξέχαστη Διαδρομή» (2015) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Τίλμαν 

Κοινωνική, δραματική, ρομαντική – Ο Λουκ, ένας πρώην πρωταθλητής γητευτής ταύρων που θέλει να κάνει την επιστροφή του, και η Σοφία, μια φοιτήτρια που ονειρεύεται να τα καταφέρει στον καλλιτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης, ζουν τον έρωτα τους, αλλά οι δρόμοι που θέλουν να ακολουθήσουν δυσκολεύουν το μεταξύ τους μέλλον. Ο δρόμος τους θα διασταυρωθεί με αυτόν του γηραιού Άιρα, του οποίου οι αναμνήσεις από την αγαπημένη του επί δεκαετίες εμπνέουν το ζευγάρι.

Παίζουν: Μπριτ Ρόμπερτσον, Σκοτ Ίστγουντ, Άλαν Άλντα, Τζακ Χιούστον.

*Skai, Παρασκευή 27/8, στις 23:00

«Νυχτερινή Καταδίωξη» (2015) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Σε αυτή την περιπέτεια δράσης, ο Λίαμ Νίσον είναι ο βιρτουόζος εκτελεστής του Μπρούκλιν, Τζίμι Κόνλον παλαιότερα γνωστός και ως «νεκροθάφτης». Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο καλύτερός του φίλος και αφεντικό της μαφίας αρχίζει και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος. Συγχρόνως, ένας επίμονος ντετέκτιβ βρίσκεται στα χνάρια του και ο γιος του, τον οποίο έχει εγκαταλείψει χρόνια πριν, γίνεται στόχος δολοφονίας. Ο Τζίμι, θα πρέπει μέσα σε μία νύχτα να διαλέξει πλευρά.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Εντ Χάρις, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Τζόελ Κίναμαν, Βίνσεντ Ντο’ Ονόφριο, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Κόμμον.

*Star, Παρασκευή 27/8, στις 23:30

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σε σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Παρασκευή 27/8, στις 23:45

«Μάρτυρες Δολοφονίας» (2013) σκηνοθεσία Ντάμιαν Λι

Αστυνομική, δράμα, δράσης, θρίλερ – Δύο παιδιά γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας σε ένα κάμπινγκ, όπου παραθερίζουν με έναν οικογενειακό φίλο. Όταν οι δύο δολοφόνοι ξεκινούν τη θανάσιμη καταδίωξή τους με στόχο να τους βγάλουν από τη μέση, θα βρουν μπροστά τους τον κηδεμόνα των παιδιών που θα αποδειχθεί πολύ σκληρός αντίπαλος.

Παίζουν:Μπρένταν Φρέιζερ, Ντόμινικ Παρσέλ, Ίθαν Σάπλι.

*Mega, Παρασκευή 27/8, στις 00:20