6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«The A-Team» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Δράσης – Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο. Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον.

*Open, Δευτέρα 13/9, στις 21:00

«Χωρίς Αντάλλαγμα» (2000) σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Κοινωνική – Ο καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών Γιουτζήν Σιμονέτ (Κέβιν Σπέισι) θέτει στην νέα του τάξη ένα σοβαρό ερώτημα: «Κοιτάξτε τον κόσμο γύρω σας. Πώς μπορείτε να αλλάξετε ότι δεν σας αρέσει;»
Ο μαθητής του, ο 11χρονος Τρέβορ (Χάλει Τζόελ Όσμεντ) ανταποκρίνεται με θέρμη σε αυτό το ερώτημα και θέτει το εξής πρότζεκτ στον εαυτό του:
«Βοήθησε τρεις ανθρώπους χωρίς να απαιτήσεις αντάλλαγμα και μετά ζήτησέ τους να κάνουν το ίδιο σε τρεις άλλους συνανθρώπους». Είναι το κίνημα: Pay It Forward!

Καθώς το σχέδιό του αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω του αρχίζουν να νοιώθουν την ευεργετική επίδρασή του, ενώ εκείνος, αλλά και η αλκοολική μητέρα του (Έλεν Χαντ) έρχονται πιο κοντά με τον καθηγητή του…
Οι ενέργειες αυτές θα πέσουν στην αντίληψη του Κρις Τσάντλερ (Τζέι Μορ), ενός νεαρού δημοσιογράφου, που θα ενδιαφερθεί να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το χαρισματικό παιδί.

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Έλεν Χάντ, Τζέι Μορ, Τζέιμς Καβίζελ, Τζον Μπον Τζόβι, Άντζι Ντίκινσον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 13/9, στις 22:00

«Επικηρύσσοντας την Πρώην» (2010) σε σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Κωμωδία – Μάιλο Μπόιντ ένας μάλλον άτυχος κυνηγός επικηρυγμένων, αναλαμβάνει ξαφνικά την υπόθεση των ονείρων του: πρέπει να εντοπίσει τη ρεπόρτερ και πρώην σύζυγό του, Νικόλ Χάρλι ,η οποία είχε προφυλακιστεί με εγγύηση αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη της, κυνηγώντας ένα αποκλειστικό θέμα.

Αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για μια εύκολη δουλειά, όταν όμως η αποστολή του μπλέκεται με μια υπόθεση συγκάλυψης φόνου, ο Μάιλο συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι ποτέ απλό ανάμεσα σ’ εκείνον και τη Νικόλ.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Κριστίν Μπαράνσκι.

*Ant1, Δευτέρα 13/9, στις 22:00

«Ο Φύλακας» (2006) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ (Κέβιν Κόσνερ) καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής».
Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του.

Ο Τζέικ Φίσερ (Άστον Κούτσερ), ένας ατίθασος και αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, θα αμφισβητήσει και θα έρθει σε “σύγκρουση” με τον Μπεν. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ράνταλ θα πλάσει τον χαρακτήρα του Τζέικ, συνδυάζοντας το αυθεντικό του ταλέντο με την αφοσίωση που χρειάζεται ένας σωστός ναυαγοσώστης.
Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, όταν όμως ο Τζέικ θα βρεθεί στην παρθενική του διάσωση στην Αλάσκα θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα Σεϊτζμίλερ, Κλάνσυ Μπράουν.

*Alpha, Δευτέρα 13/9, στις 22:20

«Ο Επίμονος Κηπουρός» (2005) σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες

Κοινωνική – Η Τέσα, οικολόγος ακτιβίστρια και σύζυγος ενός φιλήσυχου Βρετανού διπλωμάτη στο Ναϊρόμπι, βρίσκεται δολοφονημένη μαζί με έναν Αφρικανό γιατρό. Ο σύζυγός της Τζάστιν -προς έκπληξη όλων- ξεκινά μια προσωπική οδύσσεια για να αποκαλύψει την αλήθεια γύρω από το θάνατο της γυναίκας του, κάτι που τον οδηγεί σε επικίνδυνες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα των φαρμακοβιομηχανιών στη Μαύρη Ήπειρο. Από το ομώνυμο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ.

Παίζουν: Ραλφ Φάινς, Ρέιτσελ Βάις, Ντάνι Χιούστον, Ντανιελ Χαρφορντ, Κηθ Πίρσον, Αρτσι Παντζιαμπι, Τζουλιετ Ομπρεϊ, Ντόναλντ Σάμπτερ.

*Ant1, Δευτέρα 6/9, στις 01:15

«Αποστολή στον Άρη» (2000) σε σκηνοθεσία Μπράιαν ΝτεΠάλμα

Επιστημονικής Φαντασίας – Μια ομάδα αστροναυτών, μετά από ειδική εκπαίδευση δύο ετών, ξεκινά ένα φιλόδοξο ταξίδι για τον πλανήτη Άρη. Δεν θα προλάβουν όμως να πατήσουν το πόδι τους στον «κόκκινο» πλανήτη, αφού μια αναπάντεχη όσο και ανεξήγητη καταιγίδα ανατρέπει τα σχέδιά τους αφανίζοντας τούς τρεις από την ομάδα και αφήνοντας ζωντανό μόνο τον έναν. Η ομάδα επίβλεψης από τη Γη δεν αφήνει λεπτό για χάσιμο και σύντομα δίνεται το σήμα για αποστολή βοήθειας. Η δεύτερη αποστολή, όμως, διαπιστώνει ότι εκτός από τον Λιουκ, που είναι ο μοναδικός επιζών, υπάρχει μάλλον και κάποιος άλλος – μια μυστηριώδης ύπαρξη, που προσπαθεί να εμποδίσει οποιαδήποτε επίσκεψη στον αφιλόξενο πλανήτη.

Παίζουν: Γκάρι Σινίζ, Ντον Τσιντλ, Κόνι Νίλσεν, Τζέρυ Ο΄Κόνελ, Τιμ Ρόμπινς.

*Alpha, Δευτέρα 6/9, στις 01:15