6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Πέμπτης και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού» (2018) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελταουμπ

Δράσης, περιπέτεια – Ένα βαθυσκάφος, που παίρνει μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης, δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα, που θεωρούνταν εξαφανισμένο με αποτέλεσμα το σκάφος να βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο.

Με το χρόνο να πιέζει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ, προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, παρά τις αντιδράσεις της κόρης του, Σουγίν. Ο Τζόνας αναλαμβάνει αμέσως τη δύσκολη αποστολή του για να σώσει το πλήρωμα αλλά και τον ίδιο τον ωκεανό από την απειλή: έναν προϊστορικό καρχαρία, γνωστό ως Megalodon. Κανείς δεν φαντάζεται ότι πριν από πολλά χρόνια, ο Τζόνας είχε συναντήσει ξανά το ίδιο τρομακτικό πλάσμα.

Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν αντιμετωπίσει τους φόβους και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Πέμπτη 7/10, στις 21:00

«Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει» (2016) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Αστυνομική – Μαδρίτη, 2011. Ο πιο ζεστός Αύγουστος στην ιστορία της πόλης. Ενάμιση εκατομμύριο πιστοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα και η πόλη επιτηρείται στενά από δυνάμεις ασφαλείας.

Όμως ξαφνικά η φαινομενικά πανηγυρική ατμόσφαιρα διακόπτεται βίαια όταν μια σειρά περιστατικών κάνει την εμφάνισή της: διάφορες ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονται δολοφονημένες με εμφανή σημάδια σεξουαλικής επίθεσης.

Δύο ντετέκτιβ, τους οποίους κανείς δεν θέλει ως συνεργάτες, αναγκάζονται να συνεργαστούν μεταξύ τους στην περίεργη αυτή υπόθεση, για την οποία έχουν λάβει την εξής ξεκάθαρη εντολή: εξιχνιάστε τα εγκλήματα όσο το δυνατόν συντομότερα αλλά με απόλυτη μυστικότητα.

Το ανθρωποκυνηγητό τους θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν κάτι που δεν φαντάζονταν ποτέ – κανείς από τους δύο δεν είναι πολύ διαφορετικός από τον δολοφόνο.

Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ρομπέρτο Αλαμο, Χαβιέρ Περέιρα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 7/10, στις 22:00

«Νήσος» (2009) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Κωμωδία – Όταν ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο τοπικός άρχοντας ενός νησιωτικού χωριού, χάνει αιφνίδια τη ζωή του, η κλειστή κοινωνία του χωριού αναστατώνεται. Όχι τόσο για την απώλεια, όσο για το γεγονός ότι ο αποθανών αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, ενώ ήταν άκληρος. Πού την έκρυβε τόσο καιρό; Στα ερωτηματικά τους, έρχεται να απαντήσει η διαθήκη του μακαρίτη, που προβλέπει το μοίρασμα της περιουσίας στις τέσσερις εξουσίες του χωριού: τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας. Προϋπόθεση, όμως, για να εκτελεστεί η διαθήκη, είναι αυτοί οι τέσσερις να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως στην πλατεία του χωριού τέσσερις σφραγισμένες επιστολές -μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο… συγχωρεμένος…

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα.

*Mega, Πέμπτη 7/10, στις 22:30

«Συνομωσία» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Απτεντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Η Άλις (Νούμι Ραπας) πρώην ανακρίτρια της CIA τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους σε μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Μία τραγωδία που κουβαλάει σαν βάρος στη συνείδησή της.

Όταν η CIA στραφεί σε εκείνη ξανά είναι γιατί θέλουν η Άλις να αναλάβει την ανάκριση ενός μεσάζοντα που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα με βιολογικά όπλα.

Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στη διάρκεια μίας αγωνιώδους ανάκρισης, θα την κάνει να καταλάβει ότι αυτοί που την προσέγγισαν δεν έχουν καμία σχέση με την Υπηρεσία και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να το σκάσει από τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Ορλάντο Μπλουμ, Τόνι Κολέτ, Τζον Μάλκοβιτς.

*Star, Πέμπτη 7/10, στις 23:15

«Ο Φρουρός των Συνόρων» (2008) σε σκηνοθεσία Ισαάκ Φλορεντίν

Δράσης – Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ είναι ένας πρώην αστυνομικός, ο  Τζακ Ρομπιντό, που υπηρετεί ως φρουρός των συνόρων του Μεξικό. ‘Ενα αδίστακτο καρτέλ ναρκωτικών σχεδιάζει να περάσει από τα σύνορα ένα φορτίο ηρωίνης αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Τζακ είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τη σκοτεινή αυτή επιχείρηση. Για αυτόν είναι προσωπική υπόθεση καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της από υπερβολική δόση. Μόνος εναντίον όλων θα αντιμετωπίσει αποστολές αυτοκτονίας, σαδιστικά βασανιστήρια και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ ‘Ατκινς, Γκάτι Μακντόναλντ, Αντρέ Μπερνάρντ.

*Mega, Πέμπτη 7/10, στις 00:30

«Το Xρέος» (2010) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική, μυστηρίου, περιπέτεια – Κάποια χρέη δεν ξεπληρώνονται εύκολα και τα βρίσκεις μπροστά σου ακόμα και τριάντα χρόνια μετά και αυτό ακριβώς, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει η Ρέιτσελ (Έλεν Μίλερ- Τζέσικα Τσαστέιν)…

Tέλη δεκαετίας του 90. Η κόρη μίας κατασκόπου της Μοσάντ, έχει γράψει ένα βιβλίο για τα κατορθώματα της μητέρας της 30 χρόνια πριν – όταν μαζί με τον πατέρα της Στέφαν (Τομ Γουίλκισον – Μάρτον Ξοκας) κι έναν τρίτο πράκτορα, τον Ντέιβιντ (Σιάραν Χιντς- Σαμ Γουορθιγκτον) κατάφεραν να εντοπίσουν και να δολοφονήσουν ένα διαβόητο εγκληματία πολέμου, το σαδιστή «Χειρούργο του Μπίρκεναου» (Τζέσπερ Κρίστενσεν).

Στην εορταστική παρουσίαση του βιβλίου όμως οι μεσήλικες πλέον πράκτορες δεν μοιάζουν να αναπολούν με περηφάνια το παρελθόν. Ίσως γιατί κάποια χρέη είναι βαριά.
Tο μυστικό που κρατούν οι τρεις ήρωες δημιουργεί ένα τελευταίο χρέος…

-Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Τελ Αβίβ, την Αγγλία και τη Βουδαπέστη.

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Σαμ Γουόρδινγκτον, Τζέσικα Τσαστέιν, Τομ Γουίλκινσον, Τζέσπερ Κριστενσεν.

*Star, Πέμπτη 7/10, στις 01:30