7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» (2018) σε σκηνοθεσία  Άνταμ Μακ Κέι

Βιογραφικό δράμα – Η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ και ο καθοριστικός ρόλος του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσιγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας «Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Εϊμι Ανταμς, Στιβ Καρέλ, Σαμ Ρόκγουελ, Τάιλερ Πέρι.

*Open, Τετάρτη 10/11, στις 21:00

«Tomb Raider 2: Το Λίκνο της Ζωής» (2003) σε σκηνοθεσία Ίαν ντε Μποντ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Το κουτί της Πανδώρας που σύμφωνα με το θρύλο, κρύβει την πιο μεγάλη δύναμη κακού που υπήρξε ποτέ είναι κρυμμένο κάπου στην αφρικάνικη ήπειρο, σε μια περιοχή γνωστή σαν “Το Λίκνο της Ζωής”.
Αποστολή της Λάρα Κροφτ (Αντζελίνα Τζολί) είναι να βρει το περιβόητο κουτί, πριν αυτό πέσει στα χέρια του τρελού νομπελίστα επιστήμονα Δρ. Τζόναθαν Ράις. Σκοπός του Ράις είναι να ελέγξει τη δύναμη του κακού προς ίδιον όφελος και για αυτό πρέπει να εμποδιστεί με κάθε κόστος.

Φυσικά, η Λάρα Κροφτ είναι το μόνο άτομο που μπορεί να συμβάλλει ώστε να διατηρηθεί η ζωή όπως την ξέρουμε, επιχειρώντας να εμποδίσει τον Ράις να πετύχει τον ύστατο σκοπό του: την παγκόσμια κυριαρχία!
Στο κυνήγι αυτό η Λάρα θα έχει στο πλευρό της τον πρώην πράκτορα Τέρι Σέρινταν (Τζέραρντ Μπάτλερ) με τον οποίον τη συνέδεαν κατά το παρελθόν συναισθηματικοί δεσμοί.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Τζέραρντ Μπάτλερ, Νοα Τέιλορ, Κρις Μπάρι, Κιαράν Χαιντς.

*Skai, Τετάρτη 10/11, στις 21:00

«Ουρανοξύστης» (2018) σε σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Περιπέτεια – Ο πρώην πράκτορας του FBI και βετεράνος πολέμου, Γουίλ Φορντ, εργάζεται πλέον σε μια εταιρεία security, που αναλαμβάνει τη φύλαξη ουρανοξυστών. Σε μια αποστολή του στην Κίνα, θα αναλάβει τη φύλαξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου κτιρίου της χώρας, στο οποίο όμως θα ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά και θα θεωρηθεί αυτός ως υπεύθυνος. Καταζητούμενος πλέον, ο Γουίλ θα πρέπει να βρει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καταστροφή, ώστε να αποκαταστήσει το όνομά του και παράλληλα να σώσει την οικογένειά του, που έχει παγιδευτεί στο φλεγόμενο κτίριο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Πάμπλο Σκρέμπερ, Νόουα Τέιλορ, Κέβιν Ράνκιν, Μπάιρον Μαν, Ματ Ο’ Λίρι.

*Star, Τετάρτη 10/11, στις 21:00

«Η Ιστορία του Hedi » (2016) σε σκηνοθεσία Μοχάμεντ Μπεν Ατια

Κοινωνική – O Χέντι, ένας ήσυχος νεαρός άνδρας ακολουθεί ένα μονοπάτι ζωής προδιαγεγραμμένο. Ενώ στη χώρα του, την Τυνησία, τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν και να εξελίσσονται, ο ίδιος δεν περιμένει πολλά από το μέλλον του και αφήνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που τον αφορούν σε άλλους. Καθώς η μητέρα του ετοιμάζει τον γάμο του, ο εργοδότης του τον στέλνει σε μια παραθαλάσσια πόλη προς αναζήτηση νέων πελατών. Σε ένα σταυροδρόμι, ο Hedi ξεκινά να αποφεύγει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Σύντομα θα συναντήσει την εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια Ριμ. Οι δυο τους ξεκινούν μια γεμάτη πάθος ερωτική σχέση. Οι προετοιμασίες για τον γάμο προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς πίσω στο σπίτι και ο Hedi θα αναγκαστεί επιτέλους να πάρει ο ίδιος μια απόφαση για τον εαυτό του.

Παίζουν: Μαντζ Μαστούρα, Ριμ Μπεν Μεσαούντ, Σαμπά Μπουζουιτά.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 10/11, στις 22:00

«Inferno» (2016) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο καθηγητής Λάνγκτον (Τομ Χανκς) ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας και ανακαλύπτει πως είναι ο βασικός στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, συνεργάζεται με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς). Έτσι, τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του και να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.Μαζί, κάνουν αγώνα σε όλη την Ευρώπη και πάνε ενάντια στο χρόνο για να σταματήσουν έναν ιό που θα εξαλείψει το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν.

*Mega, Τετάρτη 10/11, στις 22:30

«Απαγωγή» (2017) σε σκηνοθεσία Λούις Πριέτο

Θρίλερ – Μια μέρα στο πάρκο, σαν όλες τις άλλες ξαφνικά, μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν η Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον 6χρονο γιο της, τον πετάνε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και απομακρύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας και η Κάρλα δεν έχει κινητό για να καλέσει την αστυνομία.Είναι μόνη και τρομαγμένη αλλά αρνείται να αφήσει τη μοίρα του γιου της στα χέρια άλλων. Της μένει μόνο μια επιλογή, αν δεν θέλει να χάσει τον παιδί της για πάντα: να καταδιώξει η ίδια το άγνωστο αυτοκίνητο.

Σε μια τρελή κούρσα ενάντια στο χρόνο, η Κάρλα ξεκινά την αναζήτησή της και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει από το να σώσει τη ζωή του παιδιού της

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Σέιτζ Κορία, Κρις ΜακΤζιν, Λιου Τεμπλ.

*Star, Τετάρτη 10/11, στις 23:10

«Κριντ 2» (2018) σε σκηνοθεσία Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Δράσης – Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Άντονις Κρίντ. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που έχει βλάψει την οικογένεια του, τον γιο του Ρώσου πυγμάχου Ντρόγκο που σκότωσε τον πατέρα του στον ρινγκ.

Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θα αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θα ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια.

Παίζουν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμπσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Φλόριαν Μουντεάνου, Γουντ Χάρις, Φιλίσια Ρασάντ, Άντριου Γαρντ, Ράσελ Χόρνσμπι.

*Open, Τετάρτη 10/11, στις 02:30