7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ακολουθία Φόνων στην Οξφόρδη» (2008) σκηνοθεσία Άλεξ ντε λε Ινγκλέσια

Μυστηρίου – Στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ένας καθηγητής κι ένας φοιτητής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών, που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους με μαθηματικό τρόπο.

Ενώ όμως προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύπλοκο παζλ, όπου κάθε δράση έχει και την αντίδρασή της, πέρα από κάθε φαντασία.

Παίζουν: Eλάιζα Γουντ, Τζον Χαρτ, Άννα Μάσεϊ, Τζιμ Κάρτερ, Τζούλι Κοξ, Ντομινίκ Πινόν, Λίονορ Γουάτλινγκ, Μπερν Γκόρμαν.

*Open, Τρίτη 10/05 στις 21:00

«Ένα τρελό, τρελό κόλπο» (1999) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Κωμωδία -Ένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, ο Μπομπι Μποουφιγκερ (Στηβ Μάρτιν) ανακαλύπτει το ιδανικό σενάριο για την επόμενη ταινία του.

Ο παραγωγός που θα χρηματοδοτήσει την ταινία του, θέτει ως απαράβατο όρο να πρωταγωνιστήσει ο διάσημος ηθοποιός Κιτ Ράμσεϋ (Έντι Μέρφι).

Ο Ράμσεϋ όμως δεν ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στην ταινία, έτσι ο Μπόμπι προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία του θα σκαρφιστεί ένα τρελό, τρελό κόλπο για να υλοποιήσει την ταινία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Στιβ Μάρτιν, Χίδερ Γκράχαμ, Ρόμπερτ Ντάουνι, Τέρενς Σταμπ.

*Μακεδονία, Τρίτη 10/05 στις 21:00

«Beauty Shop» (2005) σκηνοθεσία Μπίλε Γούντραφ

Κωμωδία – Η Τζίνα (Κουίν Λατίφα) είναι μια δυναμική κομμώτρια, η οποία έχει μετακομίσει από το Σικάγο στην Ατλάντα για να μπορέσει η κόρη της να φοιτήσει σε ένα διάσημο μουσικό σχολείο.Η ίδια έχει γίνει γνωστή στο πολυτελές ινστιτούτο ομορφιάς όπου εργάζεται για τα όμορφα, αλλά εκκεντρικά κουρέματά της.

Όταν πολύ σύντομα η εκρηκτική της προσωπικότητά της έρχεται σε σύγκρουση με το εγωκεντρικό αφεντικό της (Κέβιν Μπέϊκον), εγκαταλείπει το ινστιτούτο, παίρνοντας μαζί της μια βοηθό (Αλίσια Σίλβερστόουν), με σκοπό να ανοίξει τη δική της επιχείρηση.

Το καταπιεστικό πρώην αφεντικό της, όμως, θα χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο μέσο για να την εκδικηθεί. Μέσα από μια σειρά κωμικών καταστάσεων η Τζίνα θα πετύχει το σκοπό της κα θα καταφέρει να αποδείξει σε όλους ότι κανένας δεν μπορεί να περιορίσει μια ικανή γυναίκα.

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Αλίσια Σίλβερστόουν, Άντι ΜακΝτάουελ, Μίνα Σουβάρι, Κέβιν Μπέικον.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 10/05 στις 22:00

«Ο Κυνηγός της Νύχτας» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρέιμοντ 

Δράσης – Ένας αστυνομικός με τραυματικό παρελθόν καλείται να εξιχνιάσει, με τη βοήθεια μιας νεαρής συναδέλφου του και ενός αυτόκλητου τιμωρού, μια σειρά απαγωγών, βιασμών και φόνων με δράστη έναν άρρωστο ψυχικά άνδρα. Μετά από ανθρωποκυνηγητό ο συγκεκριμένος άνδρας συλλαμβάνεται, γρήγορα όμως δημιουργούνται υποψίες πως σε όλα αυτά τα εγκλήματα και τις ανατριχιαστικές πράξεις, υπήρχε πιθανώς και συνεργός που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και συνεχίζει το άρρωστο έργο του.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σάρα Τόμπσον, Ιλιάνα Τζόουνς, Μπρένταν Φλέτσερ, Έμα Τρέμπλε.

*Alpha, Τρίτη 10/05 στις 22:40

«Stay» (2005) σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Ψυχολογικό θρίλερ – Ο ψυχίατρος Σαμ Φόστερ κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να αποτρέψει από την αυτοκτονία έναν μυστικοπαθή νεαρό ασθενή του, τον Χένρι Λέθεμ, την παραμονή των 21ων γενεθλίων του.

Όμως στην προσπάθειά του αυτή, ο ψυχίατρος θα μπει σε ένα εφιαλτικό ταξίδι χωρίς επιστροφή, που θα τον διχάσει ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην φαντασία. Καθώς διεισδύει όλο και περισσότερο στη ζωή του Χένρι, και στο λαβύρινθο του υποσυνείδητού του, επηρεάζει και τη σχέση του με την κοπέλα του και πρώην ασθενή του, Λίλα.

Τελικά καταλήγει στο σημείο να μην γνωρίζει τι είναι αληθινό και τι συμβαίνει μόνο στη φαντασία του.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναόμι Γουότς, Ράιαν Γκόσλινγκ.

*Open, Τρίτη 10/05 στις 23:30

«Killers Anonymous» (2019) σκηνοθεσία Μαρτίν Όουεν 

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία αφορά μια ομάδα υποστήριξης δολοφόνων, η οποία πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις, με τους δολοφόνους να παίρνουν έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστούν την εμπιστοσύνη τους και τους λογαριασμούς των παραβάσεών τους.

Όταν ένας εξ αυτών αποτυγχάνει να δολοφονήσει ένα γερουσιαστή έρχονται αντιμέτωποι με την προδοσία.
Το ερώτημα πλέον είναι ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ποιον και ποιος τους έχει προδώσει.

Παίζουν: Γκάρυ Όλντμαν, Τζέσικα Άλμπα, Ελίζαμπεθ Μόρις, Ράιαν Νικόλ Μπράουν, Κιθ Μέισον, Τόμι Φλάναγκαν.

*Alpha, Τρίτη 10/05 στις 00:45

«Η Ώρα των Εκτελεστών» (1995) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Ρόμπερτ Ραθ (Σιλβέστερ Σταλόνε,) θεωρείται ο καλύτερος δολοφόνος επί πληρωμή. Όμως, τώρα πια το μόνο που επιθυμεί είναι να εγκαταλείψει οριστικά το «επάγγελμά» του. Παρόλα αυτά, όταν αναλαμβάνει ένα τελευταίο συμβόλαιο, η κατάσταση περιπλέκεται αφού ο Ραθ αισθάνεται μια έντονη έλξη για τον στόχο του, τη γοητευτική Ιλέκτρα, (Τζούλιαν Μουρ).

Παράλληλα, ο Μιγκέλ Μπέιν (Αντόνιο Μπαντέρας) ένας νεαρός κι αρκετά ενθουσιώδης «συνάδελφός» του Ραθ, που φιλοδοξεί να πάρει την πρωτιά από τον τελευταίο, σκοπεύει να δολοφονήσει αυτός την Ιλέκτρα για να καρπωθεί την αμοιβή και κατόπιν να σκοτώσει και τον Ραθ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο επαγγελματίες δολοφόνους θα είναι σκληρή.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζούλιαν Μουρ, Κέλι Ρόουαν.

*Star, Τρίτη 10/05 στις 01:45