9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Κύματα Αγάπης» (1998) σκηνοθεσία Φόρεστ Γουίτακερ

Δραματική Ρομαντική – Η ζωή της Μπέρντι, μιας νεαρής νοικοκυράς από την επαρχία, ανατρέπεται όταν σε ζωντανή μετάδοση μιας τηλεοπτικής εκπομπής ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά με την καλύτερη της φίλη. Μετά τον χωρισμό αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο πατρικό της για να σταθεί πάλι στα πόδια της.

Σύντομα, ένας φίλος της από το παρελθόν, αρχίζει να τη φλερτάρει, αλλά η κόρη της δε φαίνεται καθόλου ενθουσιασμένη στην ιδέα ότι η μαμά της μπορεί να φέρει στη ζωή τους έναν νέο άντρα.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζίνα Ρόουλαντς, Μέι Ουίτμαν, Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, Μάικλ Παρί, κάμερον Φίνλεϊ, Κάθι Ναγίμι.

*Open, Σάββατο 02/07 στις 21:00

«Shazam» (2019) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Δράσης Περιπέτεια – Όλοι κρύβουμε έναν υπερήρωα μέσα μας, απλά χρειάζεται ένα ξόρκι για να τον κάνουμε να φανερωθεί. Ο Μπίλι Μπάτσον (Άσερ Έιντζελ), χάρη στην ευγενική «χορηγία» ενός αρχαίου μάγου (Ντζιμόν Χουνσού), κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη SHAZAM! μεταμορφώνεται από 14χρονο έφηβο στον ενήλικα ομώνυμο υπερήρωα (Ζάκαρι Λίβαϊ).

Ωστόσο, παρά το θεόρατο και γεροδεμένο σώμα του, παραμένει μέσα του ένα παιδί που, όπως είναι φυσικό, διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του, κάνοντας ό,τι θα έκανε κάθε έφηβος που θα αποκτούσε υπερδυνάμεις: κάνει την πλάκα του! Μπορεί να πετάξει; Βλέπει με ακτίνες Χ;

Μπορεί να εξαπολύσει αστραπές από τα χέρια του; Μπορεί να κάνει κοπάνα από το σχολείο; Με τη βοήθεια του ειδήμονα σε υπερηρωικά ζητήματα φίλου του Φρέντι (Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ), ο Shazam δοκιμάζει τα όρια των ικανοτήτων του με την ανεμελιά του παιδιού που κρύβει μέσα του.

Αλλά θα χρειαστεί να μάθει να ελέγχει τις ικανότητες του για να κατατροπώσει τις φονικές δυνάμεις του κακού που βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Δρ. Σιβάνα (Μαρκ Στρονγκ), ο οποίος έχει βάλει στο μάτι τον Shazam.

Παίζουν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Μαρκ Στρονγκ, Άσερ Έιντζελ.

*Star, Σάββατο 02/07 στις 21:00

«Φιλιά στα κρυφά» (2016) σκηνοθεσία Ντιτιέρ Μπιβέλ

Δράμα  – O 16χρονος Νατάν είναι καινούργιος στην πόλη. Σε ένα πάρτι έρχεται πολύ κοντά με τον συμμαθητή του, Λουί. Κάποιος απαθανατίζει κρυφά το στιγμιότυπο και «ανεβάζει» τη φωτογραφία στο Facebook. Έτσι ξεκινάει μια δυνατή ιστορία που αγγίζει θέματα όπως τον σχολικό εκφοβισμό, την ομοφοβία, την αποδοχή του άλλου και τον ρόλο δασκάλων και γονέων στην προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Παίζουν: Ζουλς Χουπλάν, Μπενερζερ Ανκόξ, Πατρικ Τιμσιτ, Μπρουνο Πουζουλό, Μπάρμπαρα Σουλτς.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 02/07 στις 22:00

«Λέοντες Αντί Αμνών» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Κοινωνική – Η ταινία ξετυλίγεται σε πραγματικό χρόνο και περιγράφει τα γεγονότα μίας μέρας, αποκαλύπτοντας το πώς οι τολμηρές κινήσεις ενός Γερουσιαστή στην Ουάσινγκτον, η “καυτή” ιστορία που κυνηγά μια δημοσιογράφος κάτω από έντονη πίεση, και δύο γενναίοι στρατιώτες σε μια μυστική και επικίνδυνη αποστολή, συνδέονται με έναν νέο, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατανοήσει την πραγματική δύναμη της ελευθερίας, της πίστης και της δέσμευσης.

Τι είναι ρίσκο; Τι είναι θάρρος; Τι είναι υποχρέωση; Τι σημαίνει πραγματικά να παίρνεις θέση όσον αφορά τα M.M.E., τους πολιτικούς και τη νεολαία;

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής προσπαθεί να πουλήσει με την κροκοδείλια γοητεία του μια στρατιωτική λύση επέμβασης στο Αφγανιστάν σε μια λαμπρή δημοσιογράφο, που όμως καταλαβαίνει πως αν γράψει αυτολεξεί την κατευθυνόμενη και κίβδηλη ιστορία που της αφηγήθηκε, θα υπερβεί ακόμη και τα αυτά τα όρια του συνωμοτικού επαγγελματισμού της.

Ο καθηγητής προσπαθεί να πείσει τον τεμπέλη, πανέξυπνο φοιτητή του, πως η απουσία του δεν τον τιμά, και πως η μηδενιστική θεώρηση της i-pod generation καταλήγει στη μαλθακή επανάσταση του καναπέ.

Ενδιάμεσα, δύο άλλοι φοιτητές αποφασίζουν πως ο μοναδικός τρόπος να αναλάβουν πολιτική δράση είναι να καταταγούν και να πολεμήσουν (λαμβάνουν μέρος στη στρατιωτική αποστολή που εμπνεύστηκε ο γερουσιαστής και το επιτελείο του και καταλήγουν στη μέση του πουθενά, τραυματισμένοι και έκθετοι στον κίνδυνο).

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μέριλ Στριπ, Τομ Κρουζ, Μάικλ Πένια.

*Ant1, Σάββατο 02/07 στις 23:00

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47 » (2015) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Το όνομά του έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Παίζουν: Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα.

*Open, Σάββατο 02/07 στις 23:30

«Casino Royale» (2006) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια – Η 21η ταινία του Πράκτορα 007 Τζέιμς Μποντ και η πρώτη ταινία στο ρόλο του Βρετανού κατασκόπου, για τον Ντάνιελ Γκρεγκ.

Παρακολουθούμε το ξεκίνημα της καριέρας του Τζέιμς Μποντ ως Πράκτορας 007, στο σημείο που του δίνεται η άδεια να σκοτώνει.

Πρώτος στόχος του ο Μολάκα (Σεμπάστιαν Φουκάν), διαβόητος τρομοκράτης, που βρίσκεται στη Μαδαγασκάρη. Ο Μποντ καταφθάνει εκεί και μετά από αμείλικτη καταδίωξη τον σκοτώνει. Παρόλα αυτά, ο υπερβάλλων ζήλος του, που παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο, εξοργίζει την «Μ» (Τζούντι Ντενς), προϊσταμένη του και επικεφαλής των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Οι έρευνες του Μποντ τον οδηγούν στις Μπαχάμες και από κει στο Μαϊάμι, όπου ματαιώνει ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Τώρα γνωρίζει πως πίσω από όλα κρύβεται ο Λε Σιφρ (ΜΝαντς Μίκλεσεν), τραπεζίτης και χρηματοδότης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τα οικονομικά ανοίγματα του Λε Σιφρ, που χρωστά σε αδίστακτους δανειστές, και η πρόσφατη αποτυχία των σχεδίων του από την αποτελεσματική παρέμβαση του Μποντ, τον αναγκάζουν να οργανώσει ένα τουρνουά πόκερ υψηλών στοιχημάτων στα σαλόνια του κοσμοπολίτικου Καζινό Ρουαγιάλ στο Μαυροβούνιο και να «τινάξει τη μπάνκα στον αέρα».

Μια ήττα του Λε Σιφρ στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα διευκόλυνε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να τον προσεγγίσουν, να του προσφέρουν προστασία από τους δανειστές του και, κατ’ επέκταση, εκείνος να τους δώσει σημαντικές πληροφορίες.

Έτσι η «Μ» αναθέτει στον Μποντ να δικαιώσει τη φήμη του ως ο καλύτερος… τζογαδόρος των μυστικών υπηρεσιών και να αντιμετωπίσει τον Λε Σιφρ στο πόκερ. Ο Μποντ καταφθάνει στο Μαυροβούνιο και έρχεται σε επαφή με τη Βέσπερ Λιντ (Εύα Γκριν), υπάλληλο του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών. Αποστολή της Βέσπερ είναι ο έλεγχος του τεράστιου οικονομικού ποσού, που πρόκειται να διαχειριστεί ο Μποντ στην αναμέτρησή του με τον Λε Σιφρ.

Τώρα είναι η στιγμή όπου παίζονται όλα για όλα.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Τζούντι Ντεντς, Μαντς Μίκελσεν, Έβα Γκριν, Τζέφρι Ράιτ, Τζιανκάρλο Τζανίνι, Κατερίνα Μουρίνο, Τζέσπερ Κρίστενσεν.

*Star, Σάββατο 02/07 στις 23:40

«Μητέρα!» (2017) σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του.

Εκείνη χτίζει με τα ίδια της τα χέρια το καμένο σπίτι του συγγραφέα συζύγου της και αισθάνεται ασφυκτικά, ενώ εκείνος έχει χάσει την έμπνευσή του.
Περνούν ήσυχα τις μέρες και τις νύχτες τους, με μια υποψία ανομολόγητου να δημιουργεί ρωγμή στην οικειότητά τους.

Μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ζητούν φιλοξενία. Εκείνος θα δεχτεί με χαρά παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του.

Όταν εμφανίζονται και οι δύο ενήλικοι γιοι, το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, ενώ μία τραγωδία και οι συνέπειές της φέρνουν το ζευγάρι στο χείλος της καταστροφής.

Γιατί η Μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ, Εντ Χάρις, Μπράιαν Γκλίσον, Αμάντα Τσίου, Πατρίσια Σομερσετ.

*SKAI, Σάββατο 02/07 στις 23:45

«Εξολοθρευτής 3: Η Εξέγερση των Μηχανών» (2003) σκηνοθεσία Τζοναθαν Μόστοου

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Τζον Κόνορ εμπόδισε τη «Μέρα Κρίσης», σώζοντας το ανθρώπινο είδος από τον αφανισμό. Τώρα, στα 25 του, ο Τζον ζει στο περιθώριο, χωρίς να δίνει κανένα ίχνος για την ύπαρξή του. Οι Μηχανές δεν φαίνεται να μπορούν να τον εντοπίσουν, ως τη στιγμή που, από τα σκοτάδια του μέλλοντος, θα ξεπηδήσει η T-X, η πιο εξελιγμένη φονική Μηχανή, προγραμματισμένη να ολοκληρώσει το έργο του προκατόχου της. Μοναδική ελπίδα του Τζον, αλλά και της ανθρωπότητας, είναι ο Τ-800, ο μυστηριώδης Εξολοθρευτής.

Παίζουν:  Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Νικ Σταλ, Κλερ Ντέινς, Κριστάνα Λόκεν.

*Ant1, Σάββατο 02/07 στις 01:00

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Σάββατο 02/07 στις 02:30