7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ad Astra» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι

Περιπέτεια – Ο Ρόι (Μπραντ Πιτ), είναι ένας αστροναύτης που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω.

Όταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη.

Η αποστολή αυτή φέρνει ιδιαίτερο προσωπικό βάρος για τον Ρόι, καθώς ο πατέρας του (Τόμι Λι Τζόοουνς) ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που έπαψε να στέλνει ξαφνικά πληροφορίες ύστερα από άγνωστα αλλά μάλλον ανησυχητικά γεγονότα.

Η απώλεια της πατρικής φιγούρας αλλά και το φορτίο της υστεροφημίας της, είναι κάτι που μόνιμα βασανίζει τον Ρόι, ο οποίος παραμένει αποκομμένος από κάθε αγαπημένο του άνθρωπο αδυνατώντας ή απλά αποφεύγοντας συνειδητά να δημιουργήσει στενούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Για τον Ρόι, το διάστημα υπάρχει ήδη μέσα του και το ταξίδι «προς τα άστρα» είναι απλά η λογική συνέχεια μιας απόλυτα προσωπικής διαδρομής.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Open, Τετάρτη 13/07 στις 21:00

«Μετά την Επόμενη Μέρα» (2004) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Δράσης Περιπέτεια – Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις;

Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της;

Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του.

Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης…

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Έμι Ρόσουμ.

*Star, Τετάρτη 13/07 στις 22:00

«Μην Ενοχλείτε, Παρακαλώ» (2014) σκηνοθεσία Πατρίς Λεκόντ 

Κωμωδία – Όταν ο φανατικός θαυμαστής της τζαζ, Michel, βρίσκει ένα σπάνιο άλμπουμ σε μια υπαίθρια αγορά, το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του αμέσως να το απολαύσει.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν φαίνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον του για να μη βρει… μία ώρα ησυχίας!

Η σύζυγος του βρίσκει τη μέρα να του αποκαλύψει κάτι που θα τον ταράξει, ο εκκεντρικός γιος του, του φορτώνει ανεπιθύμητους επισκέπτες , ο κολλητός του ζητάει τη συμβουλή του για κάτι επείγον, ο γείτονας του κάνει συνεχώς ενοχλητικές ερωτήσεις, η καθαρίστρια θέλει να βάλει ηλεκτρική σκούπα, η μητέρα του δεν σταματά να τηλεφωνεί και το κερασάκι στην τούρτα … η ερωμένη του θέλει να αποκαλύψει την μεγάλη της ενοχή.

Αν σε αυτά προστεθούν οι επισκευές που πρέπει να γίνουν στα υδραυλικά του σπιτιού και η απαίτηση των κατοίκων της πολυκατοικίας να γίνει στο διαμέρισμα του ένα επετειακό πάρτι, η επιθυμία του Μισέλ μετατρέπεται σε έναν αληθινό εφιάλτη.

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Καρόλ Μπουκέ, Βαλερί Μπονετόν, Ρόσι ντε Πάλμα, Στεφάν Ντε Γκρουτ, Σεμπαστιέν Κάστρο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 13/07 στις 22:00

«Fargo» (1996) σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Αστυνομική – Χειμώνας του 1987 στην Μινεάπολη και ο πωλητής αυτοκινήτων Τζέρι Λούντγκαρντ (Ουίλλιαμ Χ. Μέϊσι) είναι απελπισμένος με την οικονομική του κατάσταση. Με τη βοήθεια του πρώην κατάδικου και νυν συνάδελφου και μηχανικού, Σεπ Πράουντφουτ (Στηβ Ρίβις), ο Τζέρι έρχεται σε επαφή με τους εγκληματίες Καρλ Σόουγουολτερ (Στιβ Μπουσέμι) και Γκίαρ Γκρίμσρουντ (Πήτερ Στόρμαρ).

Ταξιδεύει μέχρι το Φάργκο στην Βόρεια Ντακότα για να συναντήσει από κοντά και να προσλάβει τους δύο άνδρες, με σκοπό να απαγάγουν τη σύζυγό του Τζιν (Κριστίν Ρούντραντ), και να απαιτήσουν λύτρα ύψους 80.000 δολλαρίων, από τον πλούσιο πεθερό και προϊστάμενό του, Γουέιντ Γκούσταφσον (Χαρβ Πρέσνελ).

Ως αντάλλαγμα, ο Τζέρι θα παρέχει στον Καρλ και τον Γκίαρ ένα καινούριο αυτοκίνητο Oldsmobile Cutlass Ciera του 1987 και τα μισά από τα χρήματα των λύτρων. Ωστόσο, ο Τζέρι σκοπεύει κρυφά να πει στον Γουέιντ ότι τα λύτρα είναι $1.000.000 δολάρια και να κρατήσει τα περισσότερα από τα χρήματα για τον εαυτό του.

Παίζουν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Ουίλλιαμ Χ. Μέϊσι, Στιβ Μπουσέμι, Πήτερ Στόρμαρ

*Open, Τετάρτη 13/07 στις 23:30

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν:  Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας,  Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Τετάρτη 13/07 στις 23:40

«Απειλή από το Παρελθόν» (2006) σκηνοθεσία Σέλντον Λέτιτς

Δράσης – Ο Φίλιπ Σοβάζ, πρώην στρατιώτης ειδικών δυνάμεων στον Περσικό πόλεμο, έχει αναλάβει την προστασία του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, Γουέιν Μπάρκλει, που τώρα είναι μεγαλοεπιχειρηματίας. Για να τον προστατέψει από τον επικίνδυνο εχθρό, οργανώνει ένα ειδικό τμήμα σωματοφυλάκων, επιλέγοντας τους πιο ικανούς νεαρούς πολεμιστές και πρώην στρατιώτες.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βιβίκα Α. Φόξ, Ραζ Αντότι, Βιβ Λίκοκ, Πίτερ Μπράιαντ, Άντριαν Χόλμς.

*Mega, Τετάρτη 13/07 στις 02:10

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» (2014) σκηνοθεσία Γουές Άντερσον

Κομεντί – Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες του Γκούσταβ Χ, ενός θρυλικού θυρωρού, ο οποίος εργάζεται σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια μεταξύ των πολέμων μαζί με τον Ζίρο Μουσταφά, τον νεαρό που δουλεύει στο λόμπι, ο οποίος γίνεται ο πιο πιστός του φίλος. Η ιστορία περιλαμβάνει την κλοπή και την ανάκτηση ενός ανεκτίμητου πίνακα της Αναγέννησης και τη μάχη για μια τεράστια οικογενειακή περιουσία – όλα αυτά στο υπόβαθρο μιας ηπείρου, όπου όλα αλλάζουν ξαφνικά και δραματικά.

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς Μάρει Αμπραχαμ Τζουντ ΛοΤίλντα ΣουίντονΤόνι Ρεβολόρι

*Star, Τετάρτη 13/07 στις 02:15