12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες της “μεγάλης οθόνης” έρχονται στο σαλόνι σου!

«Ready Player One» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Επιστημονικής φαντασίας, περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 2045, ο κόσμος είναι στα όρια του χάους και της κατάρρευσης. Ο εφευρέτης ενός σύμπαντος εικονικής πραγματικότητας με τον τίτλο “Oasis”, μετά τον θάνατό του, αφήνει την αμύθητη περιουσία του και τον έλεγχο του κόσμου του, στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα κρυμμένο ψηφιακό αντικείμενο, πυροδοτώντας ένα διαγωνισμό, που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, μαζί με τους φίλους του παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού, που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας, μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

Παίζουν: Τάι Σέρινταν, Μαρκ Ράιλανς, Ολίβια Κουκ, Μπεν Μέντελσον, Τ. Τζ. Μίλερ, Σάιμον Πεγκ.

*Star, Σάββατο 30/07 στις 21:00

«Η Ρένα είναι Οφ-Σάιντ» (1972) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία  – Μια μοδίστρα, η Ρένα, αδυνατώντας να παραδώσει ένα φόρεμα λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο διάσημος ποδοσφαιριστής Χούλιο Μπάλμας, εξοργίζεται και χαστουκίζει τον Χούλιο. Οι μάρτυρες πιστεύουν πως πρόκειται για την μητέρα του και σύντομα οι διάφοροι ποδοσφαιρικοί παράγοντες την εκλιπαρούν να πείσει τον Χούλιο να υπογράψει στην ομάδα τους. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Χούλιο ερωτεύεται την κόρη της Ρένας, και η ίδια τσακώνεται με τον άντρα της αρνούμενη να δώσει την κόρη της σε ποδοσφαιριστή.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Γαλανός, Δημήτρης Νικολαϊδης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Άρης Μαλιαγρός, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Δενδρινός, Περικλής Χριστοφορίδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης κ.α.

*Alpha, Σάββατο 30/07 στις 21:30

«Ο κος Πτέραρχος» (1963) σκηνοθεσία  Ντίνος Κατσουρίδης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κώστας Χατζηχρήστος και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Ο Κανέλος(Κώστας Χατζηχρήστος), πορτιέρης σε ένα ξενοδοχείο, δέχεται συχνά τα πειράγματα των φαντάρων γιατί η στολή του μοιάζει με αυτή του πτέραρχου(Λάμπρος Κωνσταντάρας).

Για χάρη όμως ενός σμηνίτη, του Βαγγέλη Ντάρλα(Γιώργος Τσιτσόπουλος) που είναι ερωτευμένος με τη Δημητρούλα(Ντίνα Τριάντη), την κόρη του Θανάση Στριγγάρη (Κώστας Δούκας), θα παραστήσει τον πτέραρχο προκειμένου να χαλάσει το προξενιό που ετοιμάζει ο πατέρας της, με τον προικοθήρα και αρχοντόπουλο του χωριού τον Νότη Κλωναρά (Κώστας Ρηγόπουλος).
Κατά την παρουσία του στο Άνω Λεστινιό θα φτιάξει τα πράγματα και ο πατέρας της Δημητρούλας δέχεται τον Βαγγέλη για γαμπρό του, μέχρι που εμφανίζεται ο πραγματικός πτέραρχος μαζί με τον βουλευτή της περιοχής(Διονύσης Παπαγιαννόπουλος)…

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ντίνα Τριάντη, Κώστας Δούκας, Κώστας Ρηγόπουλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος.

*Mega, Σάββατο 30/07 στις 22:00

«Ρόζα» (2015) σκηνοθεσία Ζαν Κλοντ Φλαμαντ Μπαρνι 

Δραματική Ρομαντική – Μαρτινίκα, 1942. Η Ρόουζ, μια νεαρή δασκάλα, απολύεται από το καθεστώς του Βισί απ’ τον ναύαρχο Ρομπέρ. Αηδιασμένη απ’ τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν και σε κατάσταση λιμοκτονίας από τον αποκλεισμό των Άγγλων, θέλει να αποδράσει με τους αντιφρονούντες που προσπαθούν να πάνε στα βρετανικά νησιά.

Αλλά, ένα γερμανικό υποβρύχιο αφήνει έναν τραυματισμένο αξιωματικό, τον υποπλοίαρχο Βον Ντεμ Μπορν, που προστατεύεται απ’ τις γαλλικές αρχές, ενώ, ταυτόχρονα, η Ρόουζ γνωρίζει έναν πλοίαρχο του ναυτικού, φίλο του ναυάρχου, που την ερωτεύεται και σώζει τον αδερφό της.

Θα αντέξει η αγάπη τους τα εμπόδια και τις διακρίσεις; Είναι το ξεκίνημα μιας περίεργης αντιπαράθεσης μεταξύ του Γερμανού αξιωματικού, του Γάλλου πλοιάρχου και της νεαρής επαναστάτριας.

Παίζουν: Φρεντ Τεστο, Ζιτα Χανροτ, Ζαν Μισέλ Μαρσιάλ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 30/07 στις 22:00

«Λούφα και Παραλλαγή» (1984) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Κωμωδία – Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα.

Σ’ αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους.

Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά…

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παύλος Χαϊκάλης.

*Alpha, Σάββατο 30/07 στις 23:20

«Σέρπικο» (1973) σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Σέρπικο, είναι ένας έντιμος αστυνομικός, που αρνείται να δωροδοκηθεί για να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες των εμπόρων ναρκωτικών ή των εμπόρων λευκής σαρκός. Ο Σέρπικο θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του και να παραμείνει μακριά από όλα αυτά. Κι όταν θα καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν γύρω του, θα προκαλέσει την οργή των διεφθαρμένων συναδέλφων του. Ακόμα περισσότερο, θα βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο – κίνδυνο που δεν προέρχεται από τους κακοποιούς, αλλά από τους ίδιους τους συναδέλφους του!

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τζον Ράντολφ, Τζακ Κέχοε, Μπιφ Μακ Γκουάιρ, Μπάρμπαρα ‘Εντα-Γιάνγκ, Τόνι Ρόμπερς.

*Mega, Σάββατο 30/07 στις 23:50

«LA LA LAND» (2016) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δραματική – Ο Σεμπάστιαν και η Μία ζουν στο Λος Άντζελες, την πόλη των ονείρων. Ο Σεμπάστιαν είναι πιανίστας, λάτρης της τζαζ και έχει ένα μεγάλο στόχο: να ανοίξει το δικό του τζαζ μπαρ. Η Μία δουλεύει σε μια καφετέρια αλλά φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία ηθοποιός. Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται σε έναν αυτοκινητόδρομο σε ώρα αιχμής και λογομαχούν. Λίγο αργότερα, η Μία πηγαίνει τυχαία στο μαγαζί, που παίζει μουσική ο Σεμπάστιαν, ο οποίος την αγνοεί αφού φεύγει εξοργισμένος μετά από έναν καυγά με το αφεντικό του. Μετά από μήνες, η Μία και ο Σεμπάστιαν συναντιούνται σε ένα πάρτι και παρά το γεγονός πως αρχικά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι μεταξύ τους, γίνονται ζευγάρι. Στην πορεία της σχέσης τους και οι δύο προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους, παρά τις αντιξοότητες και να παραμείνουν μαζί, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι Ντε Γουΐτ.

*Star, Σάββατο 30/07 στις 23:50

«Match Point» (2005) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Δραματική, μυστηρίου, ρομαντική – Ο Ιρλανδός Κρίς Γουίλτον (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς),προερχόμενος από χαμηλό κοινωνικό στάτους με παραδοσιακό υπόβαθρο, εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα οικονομικά του παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως υψηλής βαθμίδας επαγγελματίας τενίστας.

Εξασφαλίζει τα προς το ζην,  ως δάσκαλος του τένις σε ένα πολυτελές τένις κλαμπ στο Λονδίνο, αν και ξέρει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή γι ‘αυτόν κάπου στην πορεία.

Έχει αναπτύξει φιλία με έναν από τους μαθητές του, τον πλούσιο Τομ Χιούετ (Μάθιου Γκουντ) και αρχίζει να βγαίνει με την αδελφή του Tομ, την Κλόε Χιούετ  (Έμιλι Μόρτιμερ) ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που ένοιωσε αμέσως έλξη για τον Κρις.

Σύντομα η Κλόε επισημοποιεί τη σχέση τους και αποφασίζει να τον βοηθήσει, μέσω του επιχειρηματία πατέρα της Άλεκ (Μπράιαν Κοξ), δίνοντας του μια ανώτερη θέση στην εταιρία. Αρχίζοντας την ζωή του με τους Χιούετς, ο Κρις απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

Παρόλα αυτά όμως, η σκέψη του δεν μπορεί να φύγει από την επίδοξη Αμερικανίδα ηθοποιό Νόλα Ράις (Σκάρλετ Γιοχάνσον) την οποία γνώρισε στην έπαυλη των Χιούετ και είναι η ανεπίσημη αρραβωνιαστικιά του Τομ. Η Νόλα είναι ζωηρή και γνωρίζει καλά την επιρροή που έχει στους άντρες, συμπεριλαμβανομένου και του Κρις.

Θα ακολουθήσει μία παράνομη σχέση που θα τον βυθίσει ολοένα και περισσότερο σε αδιέξοδο και, όταν αποφασίσει να αναλάβει δράση για να ξεφύγει, θα δει ότι οι φιλοδοξίες του έχουν τρομακτικές συνέπειες.

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπράιαν Κοξ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 30/07 στις 00:15

«Οι Ώρες» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι

Δράμα, ρομαντική – Μια ιστορία για το πως το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, Κυρία Νταλογουέι, επηρεάζει τρεις διαφορετικές γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους. Οι τρεις γυναίκες είναι: Η Κλαρίσα Βόγκαν, μια Νεοϋορκέζα που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον άρρωστο πρώην φίλο της που η κατασταση του διαρκώς χειροτερεύει καθώς πάσχει από aids, το 2001.

Η Λόρα Μπράουν, μια έγκυος νοικοκυρά που ζει στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του ’50, αλλά ενώ μοιάζει να αντιπροσωπεύει το αμερικάνικο όνειρο στη πραγματικότητα εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που την κάνει δυστυχισμένη. Και τέλος η Βιρτζίνια Γουλφ που ζει στην Αγγλία της δεκαετίας του ’20, προσπαθεί να γράψει το βιβλίο της, ενώ νιώθει παγιδευμένη μέσα στο σπίτι της και παλεύει να ξεπεράσει την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές τάσεις που έχει.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις.

*SKAI, Σάββατο 30/07 στις 00:50

«Ενώ εσύ κοιμόσουν» (1995) σκηνοθεσία Τζον Τάρτλταμπ

Ρομαντική Κομεντί – Για την όμορφη Λούσυ η μοναξιά είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι, φυσικά, κάτι που επέλεξε, αλλά δεν έχει και σκοπό να κινήσει γη και ουρανό για να το αλλάξει.

Όλα αυτά όμως, μέχρι τη στιγμή, που θα αντικρίσει τον Πίτερ. Αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά και κάποια ελπίδα να αλλάξει τη ζωή της, τότε αυτή είναι η ευκαιρία της!

Ακόμα κι αν αυτή η ευκαιρία, εμφανίζεται με τη μορφή… ατυχήματος. Ο Πίτερ πέφτει κατά λάθος στις γραμμές του τραίνου, μένει αναίσθητος και η Λούσυ τον σώζει ηρωικά! Γίνεται μέρος της ζωής του και μέλος της οικογενείας του.

Επιτέλους, έχει μια ευκαιρία να δείξει πόσο καλή και άξια είναι. Μόνο που ο Πίτερ δεν ξέρει τίποτα απ’ όλα αυτά, αφού όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε κώμα

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπιλ Πούλμαν, Πίτερ Γκάλαχερ.

*Alpha, Σάββατο 30/07 στις 01:30

«Φτερά και Πούπουλα» (1996) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Κωμωδία – Ο Αρμάντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς) διευθύνει ένα γκέι-κλαμπ στο Μαϊάμι, το “The Birdcage” (Φτερά και Πούπουλα). Μαζί του μένει ο σύντροφος του, ο Άλμπερτ (Μέιθαν Λέιν), ο οποίος είναι η κύρια ατραξιόν του κλαμπ, ως Drag Queen, Σταρίνα.
Όταν ο γιος του Αρμάντ, ο Βαλ ανακοινώνει ότι έχει σχέση με μία κοπέλα, την Μπάρμπαρα (Καλίστα Φλοκχαρτ), την οποία βλέπει σοβαρά και θέλει να την παντρευτεί, ζητά την βοήθειά του. Εκείνος, αν και απρόθυμα, συμφωνεί να στηρίξει και να βοηθήσει τον γιο του με κάθε τρόπο.

Τα σχέδια του Βαλ περιλαμβάνουν και γνωριμία με τους γονείς της Μπάρμπαρα, οι οποίοι είναι ο υπέρ-συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Κέβιν Κήλι (Τζιν Χάκμαν) και η σύζυγός του Λουίζ (Ντάιαν Γουέστ).

Τώρα, οι “γονείς” του Βαλ πρέπει να κρύψουν επιμελώς την ταυτότητα τους και να παρουσιαστούν ως μία συνηθισμένη οικογένεια.
Η διακόσμηση του σπιτιού αλλάζει, η Εβραϊκή κληρονομιά τους κρύβεται, ο Αρμάντ γίνεται διπλωματικός ακόλουθος που υπηρετεί στην Ελλάδα και ο Άγκαντορ, ο Λατίνος υπηρέτης, γίνεται Έλληνας που ακούει στο όνομα, Σπάρτακος.

Το μόνο που λείπει από την οικογένεια για να είναι πλήρως αποδεκτή είναι η … μαμά του Βαλ. Και αφού οι προσπάθειες να γίνει ο Άλμπερτ στιβαρός άντρας απέτυχαν, τώρα αποφασίζει να δοκιμάσει έναν ρόλο που τον ξέρει καλά.

Παίζουν: Νέιθαν Λέιν, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Τζιν Χάκμαν, Νταν Φούτερμαν, Ντάιαν Γουέστ, Κριστίν Μπαράνσκι, Καλίστα Φλοκχαρτ.

*Ant1, Σάββατο 30/07 στις 01:45

«Κόμπρα» (1986) σκηνοθεσία Τζωρτζ Κοσμάτος 

Αστυνομική Δράσης – Το πραγματικό του όνομα είναι Κομπρέτι. Εάν το έγκλημα είναι αρρώστια, αυτός είναι η θεραπεία του.

Ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Μάριον Κομπρέτι έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Κόμπρα», εξαιτίας των μεθόδων που χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Οι επιτυχίες του όμως, αρχίζουν να ενοχλούν τους επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίοι αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση μια και καλή. Η σπείρα αυτή αποτελείται από μανιακούς δολοφόνους οι οποίοι θέλουν να σκορπούν τον τρόμο στο πέρασμά τους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπριγκίτε Νίλσεν, Ρένι Σαντόνι, Άντριου Ρόμπινσον, Μπράιαν Τόμσον, Λη Γκάρλιγκτον.

*Star, Σάββατο 30/07 στις 02:30