10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Οικογενειακή Φαντασίας – Ο Τσάρλι, ένα πάμπτωχο αγόρι, μαζί με τον παππού του Τζο, είναι ένα από τα πέντε τυχερά παιδιά που κερδίζουν το δικαίωμα να επισκεφτούν το εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα, ο οποίος είχε 15 χρόνια να κάνει την όποια δημόσια εμφάνιση. Η ξενάγηση στο θαυμαστό εργαστήριο σοκαλατοποιίας αποδεικνύεται μια αληθινή δοκιμασία, μια περιπέτεια όπου κάθε παιδί φανερώνει τα ελαττώματα και τις αρετές του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρέντι Χάιμορ, Ντέιβιντ Κέλι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*Open, Πέμπτη 11/08, στις 21:00

«Florence: Φάλτσο σοπράνο» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δραματική κομεντί – Η κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς (Μέριλ Στριπ) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα.
Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ (Χιου Γκραντ), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση.

Αν και εντελώς κακόφωνη, η κοσμική Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς πιστεύει πως είναι μια εξαιρετική σοπράνο. Δωροδοκώντας τους πάντες, ο σύζυγος και ατζέντης της Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ καταφέρνει να της συντηρεί αυτή την ψευδαίσθηση, μέχρι που εκείνη αποφασίζει να δώσει συναυλία στο Κάρνεγκι Χολ.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Νίνα Αριάντα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 11/08, στις 22:00

«Η κα Ντάουτφαϊρ» (1993) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους 

Οικογενειακή κωμωδία – Ο Ντάνιελ Χίλαρντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα (Σάλι Φιλντ) κάνει αίτηση διαζυγίου.

Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας.

Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σάλι Φιλντ, Πιρς Μπρόσναν, Ρόμπερτ Πρόσκι.

*Ant1, Πέμπτη 11/08, στις 22:00

«Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση» (2019) σκηνοθεσία Τζον Χέρτζφελντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις το έσκασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο, που αναζητά την κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου, την οποία έχουν απαγάγει.

Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν, όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος.

Μια σκοτεινή φυλακή, που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, 50 Cent.

*Star, Πέμπτη 11/08, στις 22:00

«Gangland (Bonded by Blood 2)» (2017) σκηνοθεσία Γκρεγκ Χολ 

Αστυνομική, δράσης – Μέσα σε λίγα χρόνια, τρεις γκάνγκστερ μονοπωλούν την αγορά ναρκωτικών του Έσεξ, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους με βία και τρομοκρατία, χωρίς να λυπούνται ή να σκέφτονται τις ανθρώπινες ζωές που καταστρέφουν. Μέχρι που συναντούν το βίαιο τέλος που επεφύλασσαν για τους άλλους.

Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους, ο θρόνος στην κορυφή μένει κενός. Μία ανερχόμενη, νέα γενιά εγκληματιών τον διεκδικεί, αφήνοντας στο διάβα της πτώματα. Η αστυνομία παραμένει αδιάφορη, μιας και κανείς δεν λέει τι συμβαίνει εντός των συμμοριών, μέχρι που ένα επιφανές μέλος μιας από αυτές προσφέρεται να γίνει μάρτυρας κατηγορίας, σοκάροντας τους πάντες με τις αποκαλύψεις του.

Παίζουν: Σαμ Στράικ, Τέρι Στόουν, Κρίστοφερ Έλισον, Μάρτιν Ντιλάνεϊ, Ναόμι Ουίλοου

*Open, Πέμπτη 11/08, στις 23:30

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Πέμπτη 11/08, στις 23:40

«Το Ωραίο Φύλο» (2004) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ερ

Δραματική – Δεκαετία του 1660. Ο Έντουαρτ «Νεντ» Κίναστον (Μπίλι Κρανταπ) είναι η διασημότερη πρωταγωνίστρια της εποχής του. Οι γυναίκες απαγορεύεται να εμφανίζονται στη σκηνή κι έτσι ο Νεντ μεγαλουργεί, χρησιμοποιώντας την ομορφιά του και την ικανότητά του να δημιουργεί γυναικείους ρόλους.

Όμως, ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙ επειδή έχει βαρεθεί να βλέπει τους ίδιους ηθοποιούς, αποφασίζει να επιτρέψει στις γυναίκες να ανέβουν στο σανίδι, πράγμα το οποίο φέρνει ενθουσιασμό στο κοινό.

Στον Νεντ αυτή εξέλιξη προκαλεί θλίψη γιατί τον μετατρέπει από διάσημο αστέρα και από την πιο “επιθυμητή” ηθοποιό, σε ένα κυριολεκτικό τίποτα.

Τη δόξα του κλέβει η Μαρία (Κλερ Ντέινς), μια ανερχόμενη ηθοποιός που είναι ερωτευμένη μαζί του.

Παίζουν: Μπίλι Κράνταπ, Κλερ Ντέινς, Ρούπερτ Έβερετ, Ζοι Τάπερ, Μπεν Τσάπλιν, Άλις Ιβ.

*SKAI, Πέμπτη 11/08, στις 00:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*Star, Πέμπτη 11/08, στις 00:00

«Η Συγκάτοικος» (2011) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ε. Κρίστιανσεν

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Η Σάρα (Μίνκα Κέλι) είναι πρωτοετής φοιτήτρια και ξεκινάει την χρονιά της με τον πιο ευοίωνο τρόπο, αφού γρήγορα κάνει σχέση με τον Στίβεν (Καμ Ζιγκαντέ) και ταυτόχρονα βρίσκει τη νέα της συγκάτοικο, την Ρεμπέκα (Λέιτoν Μέεστερ).

Ό,τι αρχίζει σαν φιλία καταλήγει σε εφιάλτη όταν η Σάρα συνειδητοποιεί ότι η καινούρια της φίλη έχει εμμονές, ψυχική αστάθεια… και φονικές τάσεις!

Παίζουν: Μπίλι Ζέιν, Μίνκα Κέλι, Ματ Λάντερ, Καμ Γκίγκαντετ, Λέιτον Μέεστερ.

*Mega, Πέμπτη 11/08, στις 01:40

«Αντιμέτωποι με το Θάνατο» (2002) σκηνοθεσία Κάος

Περιπέτεια – Όταν πληροφορείται πως ο Γκαντ και η συμμορία του διαθέτουν στην κατοχή τους ένα πρωτοποριακό όπλο – μια μικροσκοπική συσκευή που όταν περάσει στο αίμα του θύματος, επιφέρει το θάνατο χωρίς να αφήσει ίχνη – που σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν, η Σίβερ αποφασίζει να τον αναζητήσει.

Υπάρχει όμως και κάποιος άλλος που έχει αναλάβει να εντοπίσει τον Γκαντ.

Πρόκειται για τον Τζερεμάια Εκς, πρώην πράκτορα του FBI και παλιό ανταγωνιστή της Σίβερ. Οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να εντοπίσουν τον Γκαντ.

Θα είναι άραγε κάτι τέτοιο εύκολο;

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Λούσι Λίου, Γκρεγκ Χένρι, Ρέι Παρκ, Ταλίζα Σότο.

*Star, Πέμπτη 11/08, στις 02:15